tisdag 1 juni 2010

Fågelbad - vattenskål?

Ikväll (tisdag) när jag vattnade - det så attans torrt men jag vill ändå inte ha regn :) - så har jag skurat ur fågelbaden ordentligt. Det är en massa frömjöl och annat skräp som far runt och smutsar ned så vattenslangen har använts flitigt på det mesta i trädgården  ikväll. Dessutom så vill ju katterna gärna ha vatten utomhus....

Och inte skall de dricka smutsigt vatten.....

Vilket underbart väder det är! Helt otroligt! Jag vill inte gå in..... men måste ju ;)  Vill ju så gärna läsa runt på bloggarna om vad ni alla har för er - och ja - jag vet..... att jag just nu är urusel på att kommentera hos er andra men jag tror ni också har svårt att gå in och sätta er vid datorn nu när det är ljusa och hyfsat varma kvällar :)

Nu är jag ledig i dagarna tre, då studenten för Sofia sker på fredag. Morgondagen skall ägnas åt inköp och börjar nog lite smått med maten.

Önskar er alla, den allra härligaste dag ni kan ha!16 kommentarer:

 1. Hallo
  Der Katze scheint es gut zu gehen ...schönes Foto..
  Grüne Grüße Sandra

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild på den rara katten!!! Det ser så rofullt ut!
  Ha det gott och njut av sommaren!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Ja kvällarna är helt underbara nu, var ute i går kväll och klippte gräset och rensade lite i rabatterna. Mitt på dagen var det för varmt att göra något vettigt:)) Underbar bild på katten:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Några underbara kvällar har jag inte sett till sedan i lördags? Och någon torka har jag heller inte märkt av? Men idag strålar solen och termometern visade på massa go värme redan kl. sju imorse så idag gäller det att utnyttja varenda minut =) Jag gick ut och öppnade växthuset innan kaffet och det var helt underbart ute! MÅste ta en sväng oc köpa jord... och krukor... men det får gå snabbt! Ha en fin dag och hoppas ni får vackert väder på studentdagen (sen bär det av neråt såg jag "blink") Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Nu är det härligt - sol och ganska varmt...(det kunde ha fått vara varmare....) Håller med om att tiden är knapp och man vill så mycket. Ett litet dilemma när man också bara vill vara och inte göra så mycket.... Men det är en härlig tid....

  Lycka till med studenten!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Nej men go missen, klart man får passa på när vattnet serveras så fint utomhus: ) vilken fin toppbild, med fönstret i odlarbänken! Ha en bra vecka, med allt som ska fixas! Mari.

  SvaraRadera
 7. Underbar bild, jag har också skurat vattenbaden. Fåglarna gillar att bada i kvällsljus på vårt berg.

  SvaraRadera
 8. Även här vid Sydkusten har sommaren anlänt ;O)
  Inte en dag för tidigt.
  Njut, njut, njut.
  Smart katt, man tager det man haver....
  Hälsningar Petra B.

  SvaraRadera
 9. Härlig bild!! Ja nu vill man ta till vara på varje dag och minut....;-)

  SvaraRadera
 10. Ja, det är inte lätt nu.... Och för första året nånsin, så känner jag mig lite lätt frustrerad över att jag måste vara i andras trädgårdar hela tiden:-) Men, men.... man ska inte klaga, när man har världens roligaste jobb:-))
  Lycka till med studentförberedelser!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Många kommentarer blir det lite av just nu... Det finns ju så mycket annat man vill göra utomhus. Härligt med fågelbaden, dom små liven måste ju få det lite mysigt. Gå in vill jag absolut inte göra, sitter på balkongen med laptopen i knät och läser i kapp på bloggar och bara njuter av den härliga sommarkvällen. Hoppas du får en riktigt skön ledighet och att allt går bra med studentfirandet.// Kram Peter

  SvaraRadera
 12. Det där känenr jag igen! Man e bara inne en snabb vända hos alla sen pyser man ut i trädgården igen nu när det äntligen är fint väder!
  Ha det gott! Kram!!

  SvaraRadera
 13. Ja, nu har även vi fått värmen hit! Idag har det varit ca 20 grader och strålande sol. Äntligen! Vi har frusit länge här, så nu gäller uteliv!
  Här har vi rensat vårt "vattenporl", dvs liten damm, gjordes ren tidigt, men dax redan att tömma o skura rent...Vet inte om det är värt mödan...Tror den snart försvinner från min trädgård. En vacker sten med "porl" är nog mer lättskött?
  För "porl" vill vi ha!...
  Ha det gott i solen!

  SvaraRadera
 14. sorry my crazy comment :)))) my english is very bad....I think the translator is not better...next time I write in bad english!
  green greetings Sandra

  SvaraRadera
 15. Tja, jag håller med dig om att man självklart vill att missarna ska dricka rent och fräscht vatten, men det känns inte alltid som mina missar tycker samma sak. Det är många gånger man sett att de ratar vattnet inomhus till förmån för någon äcklig vattenpöl eller liknande utomhus.
  Kanske är det något de behöver som vi inte förstår oss på. Likadant är det ju med små barn som äter både snö och dricker smutsigt vatten om man inte stoppar dem i tid.

  SvaraRadera
 16. Tänk att ha så civiliserad katt! V¨år Wille hittar alltid de smutsigaste pölarna....undrar hur länge jag får ha honom....?
  UNDERBAR BILD!/Anja

  SvaraRadera