torsdag 3 juni 2010

Då var det äntligen dags!

Att åka på årets trädgårdsresa! I år far vi till Österlen! Jag har aldrig varit där så jag ser verkligen fram emot att se hur det ser ut där :)  Vi har nu utökat kretsen av trädgårstokar som far på tur och i år är det två bilar som styr kosan mot Simrishamn. Bil nr 1 lämnar Göteborg fredag morgon och däri åker:  Maria P, Åsa, Camilla (sorry camilla men jag hittar inte din blogg?), Maria B. Bil nr 2 lämnar staden på kvällen - när vårt studentfirande börjar lida mot sitt slut - och jag har sällskap av Karin A, Monika och Karin N.

Tänk att det är ett år sedan vi var i västra Skåne - vad tiden går fort! Jag vilar benen en stund (har varit i köket sedan i morse) och tittar på fjolårets bilder och alla intryck och inspiration jag fick - men som jag glömt av..... att jag skulle förverkliga hemma! Inte fick jag planterat Allium bland Ormbunkarna.....


.... inte fick jag gjutit det där fatet jag skulle göra.....


Någon namnskylt har jag inte heller satt upp här hemma, varken i trädgården eller på huset :)

Ett tråg har jag gjutit i alla fall. I en trädgård vi besökte i fjol, stod de på rad - så fint!

Som sagt - man får mycket inspiration på resorna :)  I en av årets nya rabatter hemma hos mig, skall jag lägga ut småsten så som de gjort på bilden nedan:


En önskelista på trädgårdar finns det i alla fall och vi hoppas kunna besöka Apotekarens trädgård, Mandelmans och ett besök är inbokat hos Henrik Valentin, Vitaby, Kivik. författaren till boken 
"Ödelagd" - som jag oturligt nog inte fått läst ännu. En å annan handelsträdgård hoppas jag vi hittar på vår tur. Ett besök hos Marina blir det också och det skall bli så himla roligt! Att äntlige få träffa Marina på riktigt efter flera års bloggkontakt och se hennes trädgård och vackra växthus :)

Så om någon har något mer bra förslag på dels sevärd trädgård och handelsträdgård så tar jag tacksam emot dem!

Nu är det dags för kökstjänst igen och vi håller tummarna för värme, sol och lite vind så vi kan duka i trädgården i morgon, när vi firar Sofias student.

Så jag tar bloggpaus ett tag - nästa gång blir det lite repotage ifrån Österlen  :)

********************************************************************************


Uppdatering: Tack alla för hälsningarna och tipsen!  Tänkte väl det att några av er visste var guldkornen finns :)

*******************************************************************************

27 kommentarer:

 1. Ser framemot era bilder, jag följer inte med mina "tanter" i år, det blir en annan trädgårdsresa..

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul med en sådan resa:)) Hoppas att ni får riktigt trevligt. Ser också fram emot bilder senare:)) Ha det så gott med både studentfest och resa/Monne

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt med en trädgårdsresa, det hoppas jag komma ut på nån gång också! Maken och jag hade tänkt åka till just Österlen i år men nu vet jag inte om vi hinner - det är så mycket man vill göra...

  Ha så kul o ta många bilder att visa på bloggen!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj, oj, så avis jag blir på er och de blomsterfröjder ni skall få ta del utav. Men, jag hoppas på många underbara bilder från trädgårdsdagarna :)
  Ja, det är mycket man önskade hinna med och litet blir gjort, åtminstone en del av det man drömmer om i alla fall.
  Ha det så gott på resan!

  Trevligt veckoslut!/Bea

  SvaraRadera
 5. Oh, vad roligt det låter. Tänk att få åka iväg med likasinnade och få se en massa vackert!
  Lycka till med resan och studentfirandet!
  Ha det riktigt bra!
  Christina

  SvaraRadera
 6. Va kul det låter! Hoppas ni får trevligt.

  SvaraRadera
 7. Ha en riktigt härlig resa! Ser fram emot bilderna i efterhand. Ni ser ut att få tur med vädret:)
  Charlotta (född på Österlen:))

  SvaraRadera
 8. Aha! var det därför Marina var så bekymrad över "fulhörnorna" i sin trädgård. ;) Men jag tror att hennes övriga vackra trädgård tar över så att ni får mycket att kika på. Ja, Österlen är vackert nu och jag är glad att jag får ha glädjen att bo här.
  ha en riktigt trevlig resa. Jag kikar gärna in fler gånger här hos dig.
  Pella

  SvaraRadera
 9. Det låter som en riktigt härlig tur. Vet inte om ni kommer att åka i närheten men Tirups Örtagård kan jag annars rekommendera. Här hittar du dem: http://www.tirupsortagard.se

  Ser verkligen fram emot bilder från resan. En härlig tur önskar jag er!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig tur ni ska ta - Österlen är alltid sevärt! Tänk nu blommar alla frukträden dessutom, bara det är värt en tur dit ner. Jag hoppas att ni har tur med vädret både imorgon och under resans gång. Marinas trädgård är jättefin kan jag berätta. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 11. JA Tirup får ni inte missa,, och åbergs i Ystad ( hm är det det den heter,,de har så många sorter så man blir så "vill haig"

  JAg ser fram emot bilder från er resa, låter helkul..att få åka tillsammans med likasinnade!
  HA det gott kram Monica

  SvaraRadera
 12. Åberg trädg. utanför Ystad är inte alls illa, mycket "jag vill ha" http://www.abergsgarden.nu/
  En annan kul grej som är fin nu är
  http://www.osterlenkryddor.se/ inte plantor till salu men mycket gott.
  http://www.osterlen.com/arboretum/ Ligger i Kivik Detta är en trädplantering från länge sen, men en hel del ovanliga träd o jag blev själv väldigt begestrad första gång jag såg den.
  Lite tips fr en som kört en hel del turer runt Simrishamn. Är född ngr mil öster Simrishamn Här finns mycket.
  Numera bor jag mellan Hässleholm o Kristianstad, men det är många turer neråt
  Hoppas Ni hittar mycket o får njuta av Skåne när det är som fagrast. NU..
  God resa Ninne

  SvaraRadera
 13. Ska bli så kul att träffa er! Men jag är allt lite nervös för att ni har för höga förväntningar på trädgården och kanske på mig också, hm....

  Hoppas det lbir en lyckad student och kör sen försiktigt. Karin A har mitt mobilnummer om ni behöver ringa mig. Kram!

  SvaraRadera
 14. Hejsan!

  Ska bli roligt att se era upplevelser och blir det en tur i sommar så står Apotekarns trädgård högt på listan. Lyssnade på honom på Älvsjömässan och så vill jag gärna besöka Simrishamn. Får påminna mannen för jag tror faktiskt att det står ett fönster på vindan och väldigt bra att ha för småväxterna, så tack för det tipset. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 15. Så härligt att göra en sån resa med likasinnade ;)
  Ha det så trevligt ;)

  SvaraRadera
 16. Väntar på att få se eran resa i bilder. Här skall vi också ha studenten i morgon//Britt

  SvaraRadera
 17. Hej igen.
  Mitt växthus är nästan fristående med en vägg mot norr som är murad. Det var för länge sen ett gammalt stall som man har rivit väggen mot söder och taket och satt växthusplast istället. Ena kortändan är vägg i vägg med stallet och har en dörr in dit. De tidigare ägarna hade en gammal handelsträdgård på gården. Jag har gjort om lite i växthuset så att det numera även finns sittplatser. Det är på 80 m2.
  Ha det bra, och lycka till på er resa.
  Kul att "träffa" dig med.
  / Pella

  SvaraRadera
 18. Missa inte Ulriksdal på Kivik om de har öppet. En underbar trädgård i engelsk stil (tycker jag) men julrosor i massor och japanska lönnar och andra vackra träd. Du hittar säkert Carina Larsson på nätet.
  Hoppas ni får en trevlig och inte minst inspirerande resa.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 19. Vad kul att åka på en sådan resa! Man får ju såå mycket inspiration genom att besöka andras trädgårdar....

  Ha det så kul!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 20. Härlig inspiration och fina tips! Tackar jag med! :) Ska bli så kul det här...

  Kram Karin

  SvaraRadera
 21. Hoppas du antecknat alla bra tips Lotta, jag har oxå en hel lista så det är tveksamt om vi hinner hem till på söndag *ler*. Ska väcka huset o äta lite frukost så börjar bil nr 1 rulla söderut snart. Vi ses ikväll, ska bli sååååå kul!

  SvaraRadera
 22. Österlen är toppen, önskar er en riktigt go resa
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 23. Lycka till med studenfirandet idag och ha sedan en underbar trädgårdsresa!!

  Allium med ormabunkarna är verkligen läckert!

  SvaraRadera
 24. Härligt med "trädgårdsutflykter"! Österlen är fyllt med så mycket! Man får aldrig noga av besök där! Så ni lär knappast bli besvikna!!!!;-)
  I morgon åker vi på t-resa också. Och då till den del av Skåne där du var förra året!;-) Ska också bli så härligt!

  SvaraRadera
 25. Vi tog en tur till Åbergs i Ystad idag. Skulle ha EN förutbestämd planta. Jag kom hem med två påsar fulla. Hoppas ni får en trevlig resa.

  SvaraRadera