måndag 24 maj 2010

Lite i tagetDet går sakta men säkert framåt med mina odlingar. Har läst på bloggar om "planteringskön" och det är riktigt roligt att läsa om alla som skall plantera ut sina sådder och inköp - med viss möda då rabatterna troligen redan är fulla *skratt*  och hur väl känner jag inte igen mig!!
I lördags, i det fantastiska vädret, planterade jag ut förodlade Luktärtor och Rosenskära i min "blomsterbädd". Jag murade tre odlingsbäddar och blomsterbädden är den största och är i mitten. I de små bredvid blir det sockerärtor och sallad och lite annat ätbart. Fönstren har nu fått ställas upp i pyramid för att Luktärtorna skall få bättre utrymme.
Min enda men allra sötaste Mangoliablomma!


Värmen har verkligen satt fart på växtligheten - Aklejorna börjar knoppas,man får vara uppmärksam för att inte missa något nu - var dag är en överraskning!

Ha det så gott!


18 kommentarer:

 1. Åh jag har minsann gott om plats i mina rabatter, men har ju inga vårsådder att sätta ut heller,-)

  De blev himla snygga dina bäddar!

  SvaraRadera
 2. Riktigt fint har det blivit. Ja nu måste man verkligen ut och titta i trädgården varje dag...så mycket som händer.

  SvaraRadera
 3. Så rätt, nu ska man ha ögonen med sig varje dag.
  Fint blev det med dina upphöjda rabatter.
  Hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 4. Man måste verkligen gå en daglig trädgårdsrunda för att inget missa, men vart tog det vackra vårvädret vägen? Här blåser det som sjutton idag och är mulet... / Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Det ser så mysigt ut i din trädgård! Tror jag väntar någon vecka med att plantera ut luktärterna. Det är ganska kallt på nätterna här, cirka 7 grader bara.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Det blev ju jättebra med "pallkragarna" utanför växthuset. Jasså du har ingen plats i dina rabatter o kragar- här är det massor..=) med plats! usch nej har massor med plantor som ska ut- vart? / kram Åsa

  SvaraRadera
 7. Har oxå fyllt mina planteringslådor till bredden och utökandet av köksträdgården har prio 1 just nu. Måste gräva bort en gigantisk gräskulle och sedan få till en slät yta där jag kan ställa upp fler pallkragar....
  Jättesnyggt med murade odlingslådor, är det lecablock? Har du gjort ngt underarbete typ singel eller bara ställt dem på marken?
  Räknar dagarna till vi åker, hoppas vi hinner få vår nya bil till dess :)

  SvaraRadera
 8. Ja här går det undan:) Hinner nästan inte njuta av vissa växter innan de börjar att vissna. I dag är det dock en uschlig dag, kallt och blött. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Det har blivit jätte fint!
  Och det är kul med allt nytt man upptäcker i trädgården.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Visst är det en härlig tid vi har. Går alltid runt i trädgården och kollar in varje dag så jag inte missar något!

  SvaraRadera
 11. Ja nu gäller at inte missa ngt "nytt" för varje dag är det så. Har idag varit ute i skogsparken o plockat en bukett Liljekonvalj- trots Storm o regnbyar så blev det lite uppehåll.
  Ha det gott m nya båten o din fina trädg.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 12. Det är ju mycket som händer hela tiden.

  SvaraRadera
 13. Så härligt det ser ut! Måste berätta att tagetesfröerna jag fick av dig har grott så fint. Hälften lyckades jag ta död på i alla fall, men det var jag som inte hann med. Groningen var det absolut inte något fel på. Ett av mina egna fröer har grott och nu ska jag vara noga och jämföra, om det är samma 'Linné' vi har:) Visst är det hänryckningens tid! Kort, förgänglig, påträngande och alldeles, alldeles underbar!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Så mysigt och härligt du har det, gillar det du skapat.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 15. Visst är det så att man vill vara ute varje dag för att inte missa något i rabatten. Rosenskäror och Luktärtor är några av mina favoriter:-)
  MVH Karin

  SvaraRadera
 16. Så fint du har det!!! Ja inte är det lätt att få plats med nått nytt. Fast det går lite bättre nu när allt inte har brett ut sig ännu. Men sen blir det katastrof. Det glömmer man alltid bort när man står där med en kruka som man bara måste ha.
  Men roligt har vi....
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 17. Här har vi fått så otroligt mycket vatten,så jag har inte kunnat klippa gräset där jag har mina växter,så gräset är så högt att jag nästan kan slå det med lie//Britt

  SvaraRadera
 18. Oj vad härligt det växer och frodas hos dig Lotta! Några rosenskäror har jag inte fått sått ännu i år - usch så trist. :) Men jag räknar med att vi får njuta av dina här framöver.

  Vilken härlig kväll det blev igår...nu är verkligen en perfekt tid att besöka andras trädgårdar. Kan inte annat än att se fram emot nästa vecka!

  Ha en skön helg...
  Kram Karin

  SvaraRadera