fredag 28 maj 2010

Hemma hos Birgitta

var jag och några fler bloggvänner i onsdags, Birgitta som har bloggen GLÄDJEKÄLLAN och en helt fantastiskt vacker trädgård! Hur skönt var inte det, att efter en arbetsdag få strosa runt och  njuta av allt vackert, träffa bloggvänner och prata blommor och blader :) 

Mmmmmm -  jag bara älskar Birgittas tråg och krukor!och vackra stilleben.... suck.....Kaffe och kaka fick vi och de här muffinsarna var lika goda som de ser ut att vara  :)"Solsilar" tror jag de heter, de vackra konstverken i järn - vill ha!!!!Och så blev jag kär - alldeles kär i denna söta Geum! Varför har jag inte fler Geum? Jag har en hemma hos mig som är blek-gul och har många knoppar, jag har också försökt plantera in den vilda i min skogsbacke men den är lite grinig, en knopp har jag i alla fall sett.

Vi gjorde också ett besök hos Monica, som har bloggen ALEN TRÄDGÅRD. Det var jättekul att säga hej till Monica - som hade fullt upp med växtförsäljning och vandra runt i hennes vackra trädgård.

Jag fyndade lite - vem kan låga bli att handla när det fanns många fina växter till mycket bra pris? bl a två "Plommoniris"/Iris graminea (tror jag är rätt namn) och en kruka med en rejäl planta vit Syren!

Det är så roligt att besöka andras trädgårdar! Man träffar på nya växter, får inspiration och ideér, lär sig massor och energikicken man får följer med hem och genast skall någon ny idé förverkligas *ler nöjt*

Det är sannerligen härligt med trädgårdsvänner - eller hur?!  Ha en himla bra fredag! 12 kommentarer:

 1. Håller med dig om att det är härligt med trädgårdsvänner:) Birgittas trädgård är verkligen en glädjekälla, där kan man vandra runt länge och bara njuta. Det var så roligt att träffa dig irl:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Härligt att kunna strosa runt i en sådan inspirerande trädgård. Jag blir lite avis .
  Jag ser på bilderna så mycket som jag skulle vilja ha men det blir som vanligt bara en tanke.

  Ha en fin helg
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Måste ha varit härligt. Birgittas trädgård är så vacker och inspirerande! Och det är alltid någon växt i hennes trädgård som man vill ha.
  Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta, nu hittade jag dig! :) Jättekul att ses igen, och vilken fantastisk trädgård! Mycket inspiration blir det... Vilken fin blogg du har, jättehärliga bilder!

  Vi hörs!
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 5. Ja, trädgårdsvänner är verkligen härligt att ha och träffa!

  Nu hoppas jag på uteväder i helgen så jag kan rensa lite mer ogräs men även pyssla och njuta.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Gillar dessa bilder, hon verker ha en fin trädgård. Solsilen var också underbar.
  Ha en riktig fin helg, Petra B.

  SvaraRadera
 7. Nej, de där muffinsen ser inte alls goda ut!!! Man skulle nog få truga mig bra många gånger innan jag skulle ta en. Surt sa räven, klart jag är avis och skulle nog länsa fatet, om jag fick!! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar dag du verkar ha haft!
  Inte avis alls här där jag sitter på jobbet... ;))
  Ha en härlig helg // Allis

  SvaraRadera
 9. Tack själv Lotta!
  Nog är det roligt att träffa likasinnade och prata om sitt intresse.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Vilken fin trädgård, och sedan komma till nästa ställe och handla några plantor kul//Britt

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig dag ni verkar ha haft, och mycket inspirerade har ni blivit förstår jag...hem och ändra lite här och där...*ler* det vill man ju alltid när man har varit hos andra trädgårdsintresserade!

  SvaraRadera
 12. Visst fanns det massa fina stilleben, kul att ses igen, kram.

  SvaraRadera