fredag 21 maj 2010

Just nu!

----väntar jag på att Liljekonvaljerna skall blomma... var på tur i skogen häromdagen och såg ett grönt hav av blad! Nu har det regnat så både vatten och värmen gör att de snart slår ut.


På tal om hav - nu har maken kommit hem från seglatsen - det var drygt att segla ända från England i så gott som motvind varje dag - tur att jag inte var med :) Här är en bild på vår nya båt! Det är en trimaran, den har ett vanligt båtskrov, 31 fot = 9.20 meter lång men på var sida om båtskrovet, sitter en ponton (som en kanot). Den seglar fortare än en vanlig segelbåt och det bästa av allt är att den inte kränger (lutar) under seglingen - bekvämt, för trots att jag gillar att segla, så är det inte alltför bekvämt att "luta" och "hålla emot" med kroppen flera timmar om dagen :)

Denna båt är lite finurlig för man kan veva in pontonerna till sidan så den blir mindre och glider lätt in på båtplatsen :) Mellan båtskrov och ponton finns en gummimatta - som en studsmatta ; )  På bilden är det jag som balanserar på kanten och svärfar kommer strax efter.Vår gamla båt är såld och skall segla tillbaks till Stockholm - det var där vi en gång köpte den - och jag önskar de nya ägarna lycka till.

Det är ju liksom så att maken har segling som hobby, såsom jag har trädgård :)  Vi deltar i varandras intressen - jag gillar att segla och maken bistår mig i trädgården när det skall byggas och kluras ut kontruktioner - fast ärligt talat så seglar jag mycket bättre än vad han hanterar en spade ;)

Nu är det helg igen och det skall bli skönt att "bara vara hemma". Hela garaget är fullt med båtgrejor från gamla båten och de skall sorteras - en del skall till nya båten, en del grejor skall sparas och en del får följa med gamla båten och de nya ägarna.

Jag pysslar vidare i trädgården - funderade på det härom dagen - att när ett projekt är färdigt så blir man liksom inte nöjd och sätter sig ned och tar det lungt - utan hittar snart ett nytt projekt och så är jag igång igen :)  Eller vad säger ni? Sätter ni er ned och sitter still när ni är "klara"?!   ;)16 kommentarer:

 1. Natti!
  Liljekonvaljtid=härlig tid.
  Jag har en rugge som promenerat in från grannen - de gör ju så, och jag såg att det var "pärlor" vid bladen.
  Ha en skön pingsthelg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Liljkonvaljerna är på g här, deras doft är ljuvlig...
  Vilken båt, förstår att ni njuter av den...
  Härligt att ha nya projekt, här sitter vi aldrig stilla :=)))
  Ha en riktigt skön pingst
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. I min egen lilla trädgård kan jag sitta still....det beror väl på att jag jobbar med en annan trädgård...idag ska jag ta itu med mina maskrosor hemma...de som växer bakom häcken...hihi...på trottoaren.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin och finurlig båt ni köpt. I trädgården sitter jag bara still när jag äter, knappt ens kaffet intas sittande om jag inte har sällskap. Man ha rju alltid nya projekt på lut =)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Jag har redan en bukett på köksbänken, de allra första som jag hittade förra veckan!
  Ha en skön helg önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 6. Vilken liljekonvaljskog det blir:) Vi hade en gång en båt;)) fast det var inte segel och ruff, fast en köl var det ju:) Den sålde vi då trädgårdsintresset tog all tid. Er båt ser jättehärlig ut! Bra att den inte lutar för det gillar inte jag heller. Ha det så gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig backe, vi har kossor nu där liljekonvaljerna blommat.. Det var en rejäl segeltur, ha det gott.

  SvaraRadera
 8. Mina liljekonvaljer blommar inte ännu men jag längtar....

  Så fin båt! Jag akn inget om sådana men den ser stor och fin ut i mona ögon i alla fall.

  Klar blir jag aldrig! Men visst kan man bli färdig med ett projekt men jag har inte vare sig lust eller ro att bara "slå mig ner". Snabbt kommer jag på något nytt att fundera över och ta tag i och det är så jag vill ha det. Det är trädgårdsarbetet i sig som gör mig lycklig!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Neej, det måste nog alltid finnas "nåt på gång" även här! Vet inte om jag skulle kunna sitta ner o bara njuta en hel vår/sommar...och bara se på hur allt är färdigt...nej, det blir nog ngt projekt som ligger på lut nånstans i bakhuvudet....
  Ha en härligt skön Pingsthelg, ut o njut!
  Lena

  SvaraRadera
 10. Hej, hej Lotta!

  Nej. Ordet "färdig" finns inte i min sinnevärld i trädgårdssammanhang. Däremot kan jag säga att jag är klar med något - vilket i min värld inte betyder "färdig" - bara att jag har klarat av ett moment i något projekt.../Anja

  SvaraRadera
 11. Hejsan!

  Vad vacker den är och ser ut att vara stadig så t.o.m jag skulle våga mig på en segeltur. Här ligger snipan och bara väntar på att bli renoverad, men först ska köket bli klart. Liljekonvaljerna i min vita har spridit sig så jag får rycka upp ett antal efter blomningen och sätta vid buskstället. Där kan de sprida sig som de vill och jag hoppas att få njuta av en rosa sort i år som jag har i plåtrundlarna. Roligt är det med blommor men någon sådugling av ettåringar är jag inte. Fick riva bort nästan allt för jag kan bara ringblommans blad och det andra var mer som en matta "ler". Så nu har jag beställt ringblomsfrön i olika sorter för nästa år får det bli en ringbloms rabatt, som jag faktiskt klarar av att rensa. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 12. Ja, ibland så sätter jag mig och flinar för jag är så glad över det jag gör/gjort ... och flinar och mår gott *ler*!

  SvaraRadera
 13. oj vilken båt även om jag inte förstår mig på båtar och är väldigt lite på vattnet men den så snygg ut. åg att det plockades liljekonvaljer i backarna här omkring idag//Britt

  SvaraRadera
 14. Försöker sätta mej ner i bland men det är inte alltid det lyckas.
  Gillar inte när det lutar men båten var fin.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 15. Sitta still!! vad är det? går det att plantera?.. eller äta?.. *fniss*.. nej av den varan är det tunt med.. alltid nya saker på G o gärna överlappar de med varandra med råge. Vilken fantastikt fin båt ni köpt.. uj uj.. låter både farligt och jobbigt att segla hem, tur att allt gick bra. Nu är det ny arbetsvecka och snart Lotta börjar konvaljerna slå ut, kanske har de redan börjat efter denna härliga helg..Kram/Monica

  SvaraRadera
 16. Kia´s vinkast24 maj 2010 kl. 11:51

  Vad vore en trädgård utan prodjekt?
  Liljekonvaljerna som jag grävt upp hos grannen är på gång....
  Häftig båt, kan du hantera den själv ?
  Ni kan väl ta en dagstur till Särö !

  SvaraRadera