tisdag 27 april 2010

 
O
mskolning pågår! Jag är helt fascinerad av hur bra sådderna trivs i lilla vinkastet! Tidigare har jag varit hänvisad till fönsterbrädorna men nu bor alla sådder i växthuset och man riktigt ser hur väl de trivs.


Jätteverbenorna har jag ALDRIG lyckats med förut - i år har jag minst 20 st! *lycklig* och idag var det dags för lite omskolning. Nu får jag ju inte plats med vackrert planteringsbord i mitt lilla vinkast men trädgårdsmöblerna och det gamla tråget jag fått av svärfar, duger bra som planteringsbord.
Så jag satt där i går eftermiddag, mulet men inte kallt och planterade om många små, blivande blommor och Koltrasten stod för  underhållningen.Kan det bli ett bättre avslut på en helt vanlig måndag?19 kommentarer:

 1. Oj så fina bilder! De ser så livsbejakande ut (för växterna). När det gäller jätteverbena, så får även jag kämpa för att få dem att gro tidigt. Mina fröer verkar ha en inbyggd klocka. Den sådd som stått ute har först nu börjat gro, det ser nästan ut som en skog i krukan. Men de sådder jag börjat tidigt med och stratifierar i kylskåpet gror sisådär. Ju tidigare jag sår, desto sämre gror de. Men det finns ju de som lyckas med tidig sådd!!! Vad har de för fröer?? Helt tidomedvetna, kanske? ;-)
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Nej, bättre avslut än så kan man nog inte få ;-)

  SvaraRadera
 3. LÅter verkligen som en bra avslutning på en måndag! Jag vill ha mer trädgårdstid.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Det låter verligen härligt! Här hinns det inte något i trädgården alls just nu, hela helgen gick till kalas och matcher, gårdagen tillbringades mestadels på banken (känns det som) och nu på morgonkvisten har jag ett möte (ang. den ev. butiken du vet "blink,blink") Jag hoppas innerligt att jag kan få spendera hela eftermiddagen där ute för frösådderna mår inte riktigt lika bra i mitt växthus. Någon? har inte hunnit med att vattna och vädra som sig bör så MÅNGA plantor ser ut att vila? Så har jag aldrig sett dem göra förr! Mailar dig min adress och atckar på förhand, om du visste vad glad jag blir =D Hittar du något du vill ha hos mig så bara hojta till så fixar vi det. Och snart ska ni få ta del av mina butiksplaner lite bättre. Allt ska bara falla på plats men det ser faktiskt ut som om det kommer att bli en butik. Hoppas du får en riktigt härlig dag /kram gittan

  SvaraRadera
 5. Ser oerhört mysigt och härligt ut:) Solen, växterna och fågelkvittret gör ju att man bara MÅSTEvara lycklig. Vilket vackert tråg du fått! Bilderna ser ut som om de kom från en trädgårdstidning, jättefina. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Härligt när man kan vara ute och omskola! Jätteverbena har jag också lyckas att få att gro för första gången! Jag är sååå glad!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 7. Det är första gången jag lyckas med jätte verbenan,mina är visserligen pytte små men dom har grott,hade nästan gett upp hoppet.
  Kul när det lyckas
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Härligt det ser ut!
  Jättefina bilder!
  Alltid får man en energikick av att kika in här hos dig!
  Ha en fortsatt trevlig vecka!

  SvaraRadera
 9. Nix, bättre än så blir det inte på en måndag! =)

  Jag tycker att växterna verkar trivas med temperaturskillnaderna som blir plus att ljuset blir så mycket bättre!

  Må så gott!

  SvaraRadera
 10. Det är LYX per definition;))! Så vackra bilder Lotta!/Anja

  SvaraRadera
 11. Ljus och värme runtom, då trivs våra gröna vänner som bäst. Ha en solig dag, Petra B.

  SvaraRadera
 12. Härliga bilder...gillar din koltrast
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 13. Nej, det är den bästa sortens måndagar! Jag älskar det där svärfarstråget, så vackert! Önskar dig en minst lika fin tisdag:)
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Så mysigt det ser ut!
  Må gott!
  Allis

  SvaraRadera
 15. Det verkar vara ett helt perfekt slut på måndagskvällen...
  När jag planterar blir det stökigt och en massa spilld jord överallt ;))

  SvaraRadera
 16. Pyssel med sådder är ren terapi och helt underbart.... Visst är det skönt att slippa ha allt inomhus! Du verkar ha haft en förstklassig måndagskväll!

  Önskar dig en fin vecka!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 17. Det ser härligt ut! Jag skulle också behöva skola om lite men hinner inte riktigt med. Imorgon kväll blir det nog av....
  Ha det gott!
  /Helen

  SvaraRadera
 18. Hejsan!
  Jag funderar på att köpa en kiwiplanta till, för min självsådda tar sån tid. Har Jenny som ska vara fertil men det skadar inte att blanda in en till. Har förhoppningsvis bara lagerträdet som behöver bytas ut vid söderväggen och även aprikos och nektarinträd verkar ha klarat vintern som var bra kall här i zon 1. Min tanke var som din att sätta plast över hela väggsidan, men först hittade jag bara blåaktig byggplast (som man inte ser igenom) sen är bygget ett jädrans hopplock "ler". Ska bara ha det i två säsonger så jag lägger inte ner mer på det, sen rivs allt och jag får mitt permenenta fönsterrum. Tänkte ha några speciella värmetåliga och helst doftfria sorter där och bara vara i regn och rusk. Min allergi klarar inte alla växtdofter så man får prioritera, men det finns alltid något för alla. Tibast har jag på min inköpslista och en vit lockar också, får ta en tur till Zeta`s när jag är norröver nästa gång. Juiceförpackningen är den stora sorten och visst blir det ett vackert mönster av den vikta botten. Nej nu ska jag koppla sista lådan i köket sen hoppas jag på att få elen inkopplad i helge, för det är ett evigt dragande med långsladd när man ska göra något. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera