söndag 28 mars 2010

V

årstök utomhus har jag pysslat med idag. Faktiskt riktigt härligt att kratta löv, klippa bort gammalt och se vad som knoppas. Snön är borta men det är fortfarande tjäle i marken och
                endast +6° denna mulna, sista söndagen i mars månad.
Hybridkejsarovlvonet/Viburnum bodnatense "Charles Lamont". har fått tillbaka sina knoppar, de var på gång innan vintern kom, frös och jag trodde väl aldrig att de skulle dyka upp igen och att jag skulle missa blomningen men den är envis och snart får jag nog se den blomma.

Snödropparna har tittat upp ur kalla jorden och de här är dubbla men det syns ju inte på bilden, kunde ju ha vänt upp dem när jag fotade men då bidde det så skakigt med kameran ;)


Äldsta dottern tycker jag är uppdaterar min blogg för sällan och det har väl varit lite tidsbrist och noll inspiration men nu skall det bli bot och bättring. Kanske tycker yngsta dottern som är på sin praktikplats i snöiga Geilo, Norge, att det är roligt att läsa om vad som är på G och händelser i vår vardag :) Så inläggen kommer ett tag framöver att handla om både det ena och det andra :)

Mina nya gummistövlar t.ex - det annonserades i Netto och maken var gullig och for dit och handlade dessa till mig för endast 149 kr! Vilket kap! De passar mig perfekt nu när jag klafsar runt i trädgården :)

Japp, så är det Sofia, medans du vandrar i snö i Geilo, så klafsar jag runt i leran i trädgården :)

På återseende,

4 kommentarer:

 1. Jag har också börjat idag, i ett par av rabatterna. Det är så härligt att se vad som finns där, det sticker ju upp lite smått och gott här och var! Tänk att det blev vår till slut ändå..=)
  Här hade vi nog aldrig nån tjäle, snön kom direkt det blev kallt. Fina stövlar, är också sugen på att skaffa några fina o ha i trädgården.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte satt igång än i trädgården. Hoppas på lite varmare väder. Idag är det ruggigt och mulet här. Jag borde också skaffa mig ett par snygga stövlar. Har två par, ett par ärvda efter svärmor och ett par som dottern inte tog med, när hon flyttade hemifrån.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 3. Ja jag får nog bara titta på bilderna för här ligger snön djup ännu och ingen barmark i sikte.

  Ha en riktigt fin kväll
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Det var en hel del du fick med! SNygga stövlar, fint med fjädrarna, härligt att vårröja.....

  Här har tjälen släppt nu och idag har jag röjt ltie växtrester i ett par rabatter och planterat fler penséer. Underbart arbete!

  Fjädrar har vi brukat ha i en syren vid yterdörren men den har blivit så stor nu att det fick bli en annan lösning i år. Kraftiga björkgrenar nedstuckna i en korg med jord.

  Ha en bra vecka! Kram!

  SvaraRadera