söndag 21 februari 2010

Rundtur februari

S

nö! Mängder av snö ligger i trädgården och gårdagen var en fysiskt krävande dag för vi skottade, skottade och skottade för att kunna gå emellan entren, garaget, källaren, vedboden och växthuset.
              Det är första gången på 20 år som jag har behövt skotta gångar till katterna!


Vi kan inte ens ta bort ljusslingorna vi satte upp i julas för de ligger djupt ned under snön, funderar på att dra ur kontakten men å andra sidan är det fortfarande rätt så fint med alla ljus :)
"Stålkvinnan" av hönsnät, är nästan helg begravd i snön, hon har fått behålla tomteluvan för att hon inte skulle frysa men jag får nog sätta på henne en mössa med öronlappar :)

Har skottat fram trappan upp mot skogsbacken där vedboden finns och där vi matar fåglarna - de stackarna....På baksidan är det så mycket snö på grusgången så att katterna försvann... men nu efter skottningen, kan de i alla fall ta en tur runt huset :)

Lilla växthuset var helt övertäckt i går morse så det var bara att sätta igång och skotta fram det, hit går jag ju nästan dagligen så nu är det en gång skottad här med. Det är mysigt att gå in där, fläkten går på då och då och håller +4. Jag hade trott jag kunde ta med bubbelplasten snart för att få in mera ljus men det får jag tydligen vänta med.

Ett snötäckt fågelbad.....

Jag var och köpte tulpaner i favorithandelsträdgården i fredags - tänk om det hade sett ut så här i mitt lilla växthus :)


Jag har tulpanlökar i krukor ståendes i vinkastet men det är ju fortfarande för kallt för att de skall växa - planterade Roccocotulpaner och jag är så nyfiken på om de kommer att blomma!

Tur att man har lite såbyttor inomhus att pilla med, såg igår att alla mina Tomater har grott!!!!  Nä - dags för frukost och sedan ut och motionera med snöskyffeln.

Ha en skön söndag,
31 kommentarer:

 1. Ja, här snöar det fortfarande ... och skotta lär vi väl få göra fler gånger. Tack och lov har det inte blåst så mycket så det var mindre att skotta idag mellan vallarna.

  Igår pulsade jag ner till komposten längst ner i trädgården och fick stanna och vila på vägen tillbaks. Ja, så dålig kondition har jag väl ändå inte utan det var mycket snö!!!

  Snygg header du har.

  SvaraRadera
 2. Tack för rundturen! Jag tror vi hoppas allihop att vi får se lite mer barmark vid nästa rundtur...även om det nog är en utopi att tro att all snö är borta då...

  SvaraRadera
 3. Ja snö har vi så det förslår. Vi har (eller hade) en öppen trappa till källaren. Hade det inte varit för staketet runt den, så hade vi inte kunna se var den är. Har blivit allergisk mot snöskyfflar
  Marianne

  SvaraRadera
 4. SKotta kan man göra en hel del nu. En gång är skottad fram till Lugnet för dit vill jag ju absolut kunna ta mig.
  Ja, tänk om man hade en sån tulpanodling hemma. Härligt hade det varit. Jag ska nog införskaffa lite lökväxter till Lugnet och liksom försöka hjälpa våren på traven. Tror du det funkar? För det är nämligen så att vintern bara har 1 vecka till på sig för min del. Sen vill jag ha vår, så det så!
  Jag har sått tomater idag.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Härlig bild på tulpanerna i växthuset. Det är ju iallafall fint med snö om man jämför med grått och slask... Men lite mer vårvärme i solljuset vore att önska...
  Må så gott
  /Karin

  SvaraRadera
 6. Vackert är det men nu räcker det med snö....
  Har oxå en skottad gång fram till växthuset men kan bara öppna dörren 15 cm eftersom dörren glider utanpå växhuset och det är 1meter snö mot glaset. Får vänta lite till jag kommer in där och kan börja röja inför våren - längtar!
  Ja visst kan man önska att våra växthus såg ut som ditt favorittillhåll, underbart vackert!

  SvaraRadera
 7. Här sitter också ljusslingorna kvar fast vi har dragit ur kontakten. Det beror ju på hur/var de sitter. Våra kändes för "juliga" men granne har fortfarande sin tänd i rosenbågen varje kväll och det ser så mysigt ut. Maken har skottat en gång över gräsmattan åt mig fram till växthusdörren. Jag får nog ta mig en titta in där snart så hans arbete inte varit förgäves. Ha en fin söndag / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Skotta, skotta skotta....o nu undrar man vart man ska göra av all snön.??Vårt hus ligger i en korsning, så plogbilen lägger upp längs våra sidor o vi får snart köra bort snön för att få brevlåda o infart framkomlig..
  KAN DU INTE PÅSKYNDA VÅREN??
  Trots allt hoppfulls kram Ninne

  SvaraRadera
 9. Skotta, snö, drivor,plog...ja det är vokabulär som använts flitigt denna vinter:)) Hoppas du att detta senaste oväder var kulmen och att det nu vänder. Sonen hjälpte mig att skotta fram en gång till växthuset så att han kunde få av snön från taket. Han kunde inte motstå frestelsen att göra en volt och landa i snövallen innan:)) Ha det gott i solen /Monne

  SvaraRadera
 10. Åhh..så mycket snö ni har! Vi är nästan jämställda vad vinter och snömängd beträffar i år... blink, blink!
  Nej, men nu tror jag alla börjar bli trötta på detta snöelände!! Hos mig är det fruktansvärd snöyra idag och vägen hem från jobbet var något besvärlig med tjock snörök.
  "Ditt" växthus med tulpaner är däremot en guldkant på tillvaron - ögongodis!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 11. Ville också ta bort Ljusslingan men allt är begravt hittar ej kontakten.
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Ha ha, ja jag har för första gången skottat en gång till hunden så att hon ska kunna komma ut till skogen!! Vanlinnigt mycket snö och våren känns såååå långt borta!
  Hoppas du får en bra vecka!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 13. Varma hälsningar i snökaoset! Härligt med alla tulpanerna.
  Eva

  SvaraRadera
 14. Hihi, det är djupt nu, jag har också skottat gångar, till mej själv :)

  SvaraRadera
 15. uff det räcker nu ,,med snö min stålgubbe har snö upp till sin midja fast ingen luva det skulle han nog behöva. Skotta ja det gör vi tak och gångar,,jubel i dag då det slutade snöa men ingen sol hos oss,,fin bild du har med händerna och blommorna. ha det gott i snö yran Kram MOnica

  SvaraRadera
 16. Gillar sista bilden, tänk om det sett ut så i våra växthus. Vet inte när vi kom in i vårat sist...fy vad trött man är på snö och mera kommer det.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 17. Oj, galet så mycket snö ni har! Härlig bild på tulpanerna.

  SvaraRadera
 18. Jag gillar vintern måste jag säga.
  Allt är så himla fint...
  Älskar tulpaner på lök
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 19. Vilka tulpan samlingar. Vi har också fått skotta till katten så den kunde komma ut på en liten promenad//Britt

  SvaraRadera
 20. Nya trenden, vit "vall" trädgård !
  men det är skönt att veta att där under spirar det.
  Lilla torp = så underbart!

  SvaraRadera
 21. Ni har ganska mycket snö och vi har ganska lite snö... Det är inte riktigt som det brukar. :)
  Roligt att tomaterna grott! Jag ska så mina inom kort också, roligt!

  SvaraRadera
 22. Ja nu är det mycket snö och vårlökarna ligger under ett stort snö täcke.
  Ulrika

  SvaraRadera
 23. Hihi, ja vi får skotta gångar åt hundarna. De vägrar hoppa i snön och skulle de göra det så skulle de försvinna ner i djupet nånstans. :)

  Blomstertobaken ska jag så idag tänkte jag, den är ju så himla långsam så den blir ju inte klar i tid annars. Varenda år sår jag den men alltid för sent för den brukar blomma ungefär när första snön kommer.

  SvaraRadera
 24. Hejsan,
  här skottas det också mest hela dagarna börjar det kännas som. Vi har ett "kattstråk" genom trädgården där grannens katter går flera gånger om dagen. Men nu syns inte ett enda spår i snön, så de kan inte ha det lätt nu. Det är säkert 70 cm snö här, hm. Vissa vintrar som det knappt finns någe.
  Vad härligt med växthus, det vill jag också ha.
  Har bara ett uterum att odla i just nu.
  Ha en härlig vecka.
  //Camilla

  SvaraRadera
 25. Hejsan!

  Här är det lika eländigt och i morgon ska jag se om det finns snöskor i stan. Kunde Tasha Tudor göra gångar så kan väl jag det med, för jag är så jädrans trött på att skotta. Tur att vi gjöt betongbord med betongrör som underrede för det är nog en meter snö som duk, och båtskjulets tak har rasat in. Snipan står på sin träställning men vi orkar inte se om det är någon förstörelse för vi har köksrenoveringen just nu "ler". Vi sa båda två: att vi tar det problemet i vår och visst måste man kunna skjuta upp det man ändå inte kan göra så mycket åt just nu. Undrar hur länge vi får ha kvar snön och tänk så många källare som kommer att bli vattenfyllda. Det är tur att man har sådder och trädgård så man kan fokusera på annan än bara negativt. Leffe veckopendlar ju hit och i Stockholm till övernattningslägenheten går det knappast någon pendel längre och stannar en station innan. Därifrån får de ta sig bäst de kan, så man kan lugnt säga att mannens humör inte ligger i topp "ler". Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 26. Vill inte skotta ett enda snökorn till! Tror jag emigrerar.... funderat på Madeira.... men, men.... vi kanske ska vara glada att vattnet är fruset trots allt.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 27. Vilken härlig tulpanbild! Så ska det se ut i mitt växthus också;)

  Rebecca

  SvaraRadera
 28. Vad gó du är som skottar till katten... :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 29. ja du Lotta. jag tycker du ska vara glad att du har ett vinkast att gräva fram över huvudtaget ...=) *vill ha vill ha vill ha

  SvaraRadera
 30. Jag har inte kommit iväg till någon plantskola än, men dina bilder får mig att börja titta i kalendern... Finns det nå mysigare shopping än att gå runt bland växter!

  SvaraRadera
 31. Hej Lotta, wow så underbart med tulpanerna på handelsträdgården. Har du koll på deras öppettider? Jag fick ett plötsligt sug att åka dit (helst igår ;)). Det är verkligen en snörik och vacker vinter - härliga bilder från trädgården. Idag har det ju faktiskt regnat lite men det dröjer nog innan snön är borta helt...

  Ha en skön helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera