söndag 31 januari 2010

Om att räkna fåglar,


Det är dags att räkna fåglar och jag tänkte att i dag skall jag vara med men det är svårt att räkna när de bara flyger runt, runt...... Här är i alla fall en bild på vedboden och spaljen där jag hänger upp hängmattorna om sommaren*längtar*, just nu hänger det fågelfröautomater och talgbollar - perfekt för då kan inte katterna komma åt fåglarna.
Just idag hade det varit roligt med ett teleobjektiv, det är ingen hit att beskära bilden och försöka få bra skärpa på fåglarna,
Två talgoxar och en blåmes - det är de som är vanligast här hos mig. Koltrasten är visserligen en flitig gäst och älskar potatisskal! På bilden nedan skuttar han omkring i snön tillsammans med en talgoxe.

En å annan skata, skogsduva, gråsparv och nötväcka har jag räknat in idag, den största flocken var 7 st talgoxar på en så samma gång.
En trana har jag också räknat in men han är ju alltid där så det var ingen nyhet ;) Fick honom av svärfar i fjol, han är av drivved,

han står och vaktar mitt påbörjade dammbygge, som förresten är helt täckt av snö. Och det snöar igen - blir lite full i skratt för jag brukar säga att det ALDRIG är vinter här i stan - nu har jag fått vinter med besked! och jag tror att jag skall vara åthållsam med mina önskningar nästa vinter  ;)
16 kommentarer:

 1. Psst Lotta ...det heter räkna fåGlar:-))
  Visst har vi fått vinter så det räcker nu....suck!!
  Jag vill ha vår nu....men när jag tittar ut förstår jag att det inte är möjligt än,över en halv meter snö o bitande kyla.

  Men men den som väntar på något gott,du vet!

  Har du sått några frön än?
  Lite tidigt än för min del ....men snart:-))

  MVH MLK:-))

  SvaraRadera
 2. Pssst.... MLK, Tack för observationen, har nu rättat :)

  Har allt sått lite för att testa om gamla fröer lever och några perenner som står ute i vinkastet, fick fröer av Birgitta på Slingerstormhatt!!! hoppas, hoppas de tar sig :) Snart är det dags för chili och tomatfröer :) Ha det gott MLK, kramar från mig :)

  SvaraRadera
 3. Oh här var mest kråkor,,dom är fräcka och snor allt dom kommer åt.En flög iväg med en hel talgboll idag...jag har inte ro att sitta och räkna ,men det är lite kul för det är så många som gör det.
  Fräck trana, tog en stund innan jag såg den.
  Ha det gott mvh Monica på Pepparbacken

  SvaraRadera
 4. Jag har också räknat! Svårt som du sa för de är ganska livliga de små :)

  SvaraRadera
 5. Kul att höra att det är fler än jag som räknar. Har ju gjort det ganska många år nu o det är skoj att jämföra år fr år.
  Sen håller jag med dej att NU saknar jag också verkligen teleobjektiv. Har en riktig kikare på ködsbordet så jag ser dem bra genom den, men så blir de så små på fotot.
  Fick faktiskt besök av Steglitzor i går. De är så fina /finns i min blogg snart/ måste bara läsa färdigt.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 6. Så många pippi du har! Undrade vart våra försvunnit. F avslöjade dem! De kalasade i en skottkärra med äpplen som var ämnade till komposten men aldrig hunnit dit innan vintern!;-)
  Nå- bra för dem. Men jag hoppas på att de ska förflytta sig till "gamla vanliga" matplatsen här vid vårt matrumsfönster. Då ska jag också börja räkna!;-)
  Ditt lejon är så fint! Det ska bli spännande se hur han så småningom kommer att "bo"!;-)

  SvaraRadera
 7. Räknar o räknar... o på nätterna är hjortarna o äter nerfallna frön o skal.... tycker du jag ska skicka in dom också ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 8. Ja jag ska aldrig önska snö mer...vi fick också snö som igår och kallt som attsingen är det...läste att vi kan inte räkna med varmare luft förrän in i mars...hoppas de skrev fel...
  Räknade inte fåglar i går...såg att det var ont om liv i trädet där vi har våra talgbollar o nötpåsar...Däremot skymtade vi 2 korpar mitt i stan...ovanligt o tydligen har de varit är rätt länge...
  Ny vecka o jag ska strax iväg!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 9. Hörde att det var fågelräknardagen. Har inte räknat... men kan tänkta mig att det är svårt:)

  SvaraRadera
 10. Vi hade också tänkt räkna fåglar i år, men vi fick lov att fylla på fågelmaten eftersom den mest var uppäten och då ville de inte komma tillbaka på en gång.

  SvaraRadera
 11. Härligt med fågelliv i trädgården, skall iväg och skaffa mera äpplen till koltrastarna…allt för att de skall sjunga för oss i vår.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 12. Hopps räknandet gav resultat!Tänk vad dessa små pippin behöver mycket hjälp för att överleva i år.Även de stora djuren i skogen har det tufft .
  Vilken makalös vinter!
  Snart försvinner allt bakom meterhöga snövallar här i stan.Det kan ligga kvar tills sportlivet sen MÅSTE det börja smälta!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Det var lätt räknat i år....hade en råbock som mumsade i sig kärven, endast två talgoxar vågade sig fram...Fasanen och ormvråken, satt och lurade på berget, vet inte om jag skall skicka in mitt resulltat !

  SvaraRadera
 14. Lotta! förutom de arter som du räknade upp har jag haften jättemängd med bergfinkar - det gick inte att räkna dem, men jag gissade på runt 30 individer!/Anja

  SvaraRadera
 15. Visst är det härligt att se fåglarna i trädgården, förstår att det kan vara svårt att räkna dem, hur vet man att det är en annan och inte samma som kommer tillbaka??
  //Camilla

  SvaraRadera
 16. Hallå!
  Det var ett tag sen jag tittade in.
  Hinner inte riktigt med för det är så mycket annat som händer här hemma.
  Måste säga att jag blir glad bara av din header. Den är ju ljuvlig!!!!!
  Och dina keramikalster är bara så fina. Det ska bli roligt att se vad du hittar på med lejonhuvudet.
  Tyvärr så har vi inte så många fåglar här, fast det är på landet. Det är trist, för jag tycker att det är mysigt att sitta och studera dem.
  Kramar Mari

  SvaraRadera