lördag 30 januari 2010

Jag funderar och klurarpå det bästa sättet att få till mitt vattenlejon i trädgården. På sista keramikkursen hos LINDA, gjorde jag ett lejonhuvud i keramik. I munnen finns ett hål för ett vattenrör. Jag gjorde också en skål som skall sitta under och fånga upp vattnet som sedan via en pump, pumpas upp igen osv.

Jag kan sätta fast huvudet på någon form av "platta" eller som MONICA tänkt ut till sitt vattenlejon, mura upp en vägg av tunna lecablock, ett materiel som är lätt att borra hål i, och "väggen" kan sedan ställas/monteras där vattenlejonet skall vara.

På Lisebergsdagarna i fjol såg jag den här skapelsen:

Inte så dumt heller,


det var fint med ett vattenansikte också :)

Bakom plåtskärmen finns hela apparaturen monterad, jag tjuvkikade lite bakom plåten och det såg inte alls så avancerat ut. I så fall måste jag ha tag i en stor bit plåt men jag får nog också avvakta hur lejonet blev efter sista bränningen, vet ju inte riktigt vilken färg det blev - så spännande!   *skynda dig och bränn nu Linda*   :)

Kanske någon har installerat ett vattenlejon och har något bra tips? Eller kanske kläcker en alldeles strålande ide?

Fundera, mäta, rita och planera är det "trädgårderi" vi kan utföra nu. Jag läser böcker, bloggar, tidningar, ser på tv och allt som har med trädgård att göra, suger jag åt mig som en svamp :)

Har lite ideér som jag fäster på papper och planerings- och önskelistan blir längre och längre.......15 kommentarer:

 1. Jag tycker det var jättesnyggt med den där rostiga plåten. Att mura upp med gamla tegelstenar vore också fint. Lycka till med projektet!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig grej! Och så fint lejon ! Du är duktig du=)
  Trevlig fortsättning på helgen,

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt, du är verkligen duktig. Tycker ditt lejon är snyggare än ansiktet. Det är snyggt med rostig plåt men skulle göra sig bättre på nåt murat eller kanske klinkrat eller en mosaikvägg kanske.

  SvaraRadera
 4. Vilket charmigt lejon du gjort, riktigt duktigt.
  Jag har ett fontänlejonhuvud i betong som legat i flera år !! utan att jag kommit på något bra, snyggt sätt att få upp det. Så visa gärna hur du får till det, vill ju slippa mura upp en hel mur bara för att sätta upp det.

  //Camilla

  SvaraRadera
 5. Åhhhh så fint lejonhuvudet är! Vad duktig du är! Om du googlar på lejonfontän så kommer det upp lite tips. Men det kanske du redan gjort :) Ha det bra nu i kylan! / Irene

  SvaraRadera
 6. Har ingen aning om hur du ska få till det men det låter spännande.

  Hur har du fått så fint på din blogg? De där "lapparna" överst om sådd, arkiv mm ser jättefint ut.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jösses vad ni är duktiga på era keramikkurser! Jag blir imponerad.
  Ska bli kul att se vad du hittar på med lejonhuvudet!

  Ha en fin lördag, kram Marie

  SvaraRadera
 8. Vilket vacker huvud, det kommer att bli ur tjusigt i din trädgård//Britt

  SvaraRadera
 9. När jag såg ditt lejonhuvud gick tankarna tillbaka till en trädgård jag besökte..där var lejonhuvudet placerat tillsamman vindruvsplantan..så kanske du ska ha det i ditt Vinkast(det är så det heter..eller)
  Må så gått..Maria

  SvaraRadera
 10. Vilket underbart lejon du gjort. Vad fint det kommer att bli. Har tyvärr inga tips om fastsättning. Ha en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 11. Så himla snyggt Lotta! OM du inte hittar ett lämpligt ställe så har jag, som du vet , en tegelmur men inget lejonhuvud...;)))!/Anja

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt fint huvud du har gjort! Jag hade valt att mura upp något även om plåten också var fin. Som du skriver så är det inget komplicerat utan bara en enkel pump och en bit slang som behövs. Lycka till!

  (ps. Har fixat till en ny samlingssida för trädgårdsbloggare- se min blogg!)

  SvaraRadera
 13. Lotta lotta!!
  Nu blir jag helt sjuk. Det är just ett sådant lejon jag skulle vilja ha i min trädgård.
  Kan du göra en till jag betalar bra?
  Jag skall sätta min i min stenmur.
  Annars är det snyggt med den rostiga plåten tycker jag.
  Oj oj nu kommer jag att drömma om detta.
  annika

  SvaraRadera
 14. Jo du Lotta,,nu är mitt betonghuvudklart och jag tackar för tipset här,,det blir nog som det med den rostiga plåten för den vart läcker!
  ha det gott Kram Monica

  SvaraRadera