fredag 8 januari 2010

Blommig fredag

Idag blir det blommor från "gamla bilder" för här hemma är det "bara" amaryllisar som blommar - fast en å annan isros finns det säkert därute :)

I mars 2009 var jag och Moa på Botaniska och tittade på vårblommor - jisses så många vackra det finns!

Undra varför jag börjar fundera på vårlökar? Pärlhyacinter är ju en klar favorit, finns i massa olika färger, den där mörka blå är allt vacker,

Här är en söt Balkansippa, osis nog så fick jag inte med hela etiketten men det är mer vit än blå? Ljusblå?


Undra hur mina Balkansippor mår under snötäcket?


Fler fredagsblommor finns hos Katarina med bloggen ROSES AND STUFF.

Ha en skön fredag!

16 kommentarer:

 1. Balkansipporna är finfina! :-) Man borde ta sig till närmaste botaniska trädgård någon dag snart, känns det som.

  SvaraRadera
 2. Hi Lotta, these are so pretty and delicate-looking. The last photo is special!!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att alla börjar längta till våren nu. Men skulle jag få välja så skulle snön få vara kvar till mars sedan skulle det vita helt plötsligt ge rum för våren. Ha en trevlig helg/Gela

  SvaraRadera
 4. Ja, nu kan man inte hålla sig för att friska upp minnet av de vackra vårblommorna.Det dröjer inte så länge till innan de är här.:-)
  Dina balkansippor är såå vackra. Gillar den svaga isblå färgen på den.Mycket vackert! Du har något att se fram emot...:-)
  Jag har inte heller några blommor att visa, men skall ta en runda ute och se om jag möjligen hittar några isrosor att fota jag med...Solen glittrar så vackert över snön idag. Ljuvligt!
  Ha en riktigt härlig fredag och en skön helg!
  /Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta!

  Nu har du gjort mig nyfiken igen, men tyvärr lyckades jag inte stilla min nyfikenhet genom att förstora bilden. Det jag funderade på var, vad du skriver för anteckningar på dina lappar. Jag är ju en som gillar ordning och reda, men ännu har jag inte lärt mig vilken information som är smart att skriva var eller på vad. Just nu kör jag med klisteretiketter på krukorna och pinnar med skrivna textilband för att hitta de få växter som bor i rabatten över vintern. Snyggt är det ju inte ... Dessutom försöker jag bokföra sådder och plantor i Excel, men det började jag med efter nyår. Vi får se hur det går när våren kommer. :-)

  SvaraRadera
 6. Dina blommor ger verkligen vårlängtan!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 7. Älskar balkansippor och saknar mina som jag hade i Grillby, men jag får köpa nya till denna trädgård som så mycket annat.

  SvaraRadera
 8. Ja jisses så vi gick där och sniffade i växthusen, så mysigt det var.. =). Dina bilder är så söta får nog gå tillbaka och titta på mina också så jag kan njuta lite mer.. Har sett små krukor i affärerna nu.. kommer säkert hem en eller två nya snart.. =). Minns att vi köpte flera lökkrukor med hem, undrar när de visar sig här.. har bara en halvmeter snö att ta sig igenom, men det kan väl snart ha töat bort tycker jag.. Kramiz på dig och ha en mysig helg.. Monica

  SvaraRadera
 9. Nu börjar man allt längta...och snart är det väl dags för lite krukodlade lökväxter... För visst går det väl att köpa sådana snart?
  Trevlig Blommig fredag - vi syns!

  SvaraRadera
 10. Härligt att få se lite vårblommor nu när det är som kallast ute!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 11. När snön försvinner är det dags för Botan, där finns så mycket fint.
  En bloggträff kanske?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Tur vi har bildarkiv, eller hur? =)
  Snart kan jag inte hålla mig längre - jag är så sugen på vårblommor så det är inte sant! Det får nog bli en sväng till en blomsterbutik för inköp av lite blommande pärlhyacinter och annat. Fast jag kan inte ställa ut dem i den här kylan....

  SvaraRadera
 13. När kommer våren?
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 14. Balkansippan är ju så fin. Vill ha...Kram

  SvaraRadera
 15. Så underbart hoppfulla bilder. Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Så små, söta blommor, balkansippa skulle jag så absolut vilja ha jag också!

  SvaraRadera