fredag 18 december 2009

Islyktor

eller ljuslyktor av is.... blev så inspirerad när jag läste "Jord under naglarna´s" blogg, hon skrev att hon skulle tillverka några och jag måste ju ta reda på hur man gör - det är ju perfekt väder nu!


Hittade den här länken   http://www.vissteduatt.se/micro/100/gds1/SV.pdf
och den här länken         http://www.viivilla.se/tradgard/Istider-vinterpynt.aspx

Gör man små kan man ha dem som bordsdekoration ............... klicka HÄR Genast blev helgens lista längre: julgodis, islyktor, jula in huset och lyssna på julmusik, göra klart stora julkransen som skall hänga över bordet, planera julmaten, slå in julklappar och lägga under vår fina gran, ta en promenad i vinterlandet med kameran........


13 kommentarer:

 1. Lycka till med islyktorna.... har gjort förr om åren. Men jag gjorde i stora hinkar som var vidare upptill o fyllde med vatten. Sen får man passa o vända ut isklumpen när det frusit ovanpå o på sidorna... vattnet i botten fryser ju sist. Alla sätt är bra utom de dåliga ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara islyktor! Ska följa dina länkar o försöka med lite helgpyssel, dvs några islyktor :).

  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Ja nu är det kallt nog för islyktor.
  Tack för påminnelsen. Skall passa på att göra ett par jag också.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Go´morron Lotta, vilka fina bilder, kollade i genast in länken till vi i villa. Ahhhh.
  Gjorde sådana förr, men som vanligt glömde jag dem i år, ska ut och leta rätt på hinkarna.
  Hoppas att kylan håller sig över jul och nyår.
  Ha en underbar 4:e Advent, Julkram, Petra B.

  SvaraRadera
 5. Det är ju just precis nu man ska göra sådanan islyktor, när det är kallt. Hinner jag det tro? Vi får se, vill inte lägga så mycket på listan att jag blir stressad av det. Det får stå som "om tid finns över".

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. ....så fina lyktor. Får nog passa på att göra någon jag också.

  SvaraRadera
 7. Tänk om man visste om kylan höll i sig till julafton, pappa brukar alltid göra ishinkar till ljusen på julafton. Jobbar hela helgen så jag hoppas kyla håller i sig till måndag. Vackert med lite blad i, kanske lite svårare att hitta gröna dito denna årstiden men lite murgröna eller buxbom kanske går bra... Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Vackert vackert!
  Är så man blir sugen på att göra några själv oxå!
  Men vi får se vad det blir ikväll och imorgon då jag har en alldeles ledig dag. Finns lite att välja mellan på vill-göra-listan! =)
  Men bara en sak på måste-göra-listan så kan nog hinna bli en del gjort på vill-listan.

  Åh, du och en sån kul butik/växthus det hade väl varit kanon ?!!! =) DIT skulle jag gärna åka !!
  Får man vägbeskrivning när du kommit igång ?! ;)

  Ha det jättegott!!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Tjusigt, jag låter de blir is helt igenom, håller längre i göteborg. Halvvissna snittblommor blir vackra inne i isen.

  SvaraRadera
 10. Har också tänkt göra islyktor så det var jätte bra med lite extra tips från dina länkar. Tack...Kram

  SvaraRadera
 11. Hej Lotta!
  Jag gör några om dagen så att jag skall ha till våran julkväll. På gården står det hundskålar, hinkar, sockerkaksformar jag allt jag kunde komma på.
  Visst är det underbart vackert!?
  Nu skall jag lägga lite blommor i också.
  Min julstjärnor mår inte så bra så jag slänger i lite sådana tror jag.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera