söndag 22 november 2009

Ljus i tillvaron,

I går fick vi upp ljusslingorna och de får lysa i ett dygn nu så jag kan bestämma mig för hur jag vill ha dem. Är ganska nöjd.......


klick....

Lilla japanska lyktan har fått ett alldeles eget ljus - hmmm - det hade varit gulligt med flytljus i vattenfatet..... skall tänka på det :)


Däremot måste jag lära mig mer om mörkerfotografering - någon som har bra tips? Jag har använt stativ, lång slutartid men det känns som om bilderna blir suddiga ändå - självutlösaren kan jag ju förstås prova. Det får bli lite påläsning idag tror jag..... det regnar ju ändå :)

P:S Till MLK !! Ja, mer ljus åt folket!!!!!! Om vi bara har haft 3 soltimmar under november (undantag igår) så förstår jag varför vi alla är så trötta!!  T.o.m på radion sa de i fredags att vi skulle gå ut och njuta av solen!  Lycka till med renoveringen - må väl, kram :)   D.S18 kommentarer:

 1. Mycket ljus hos dig ser det ut som. Fint! Jag har bara slingan i Lugnet ännu, uppsatt alltså, inte tänd. Under veckan ska det bli slinga i uterummet och på ett ställe till. När tänder jag dem? Ja, på fredag kanske. Jag hade slinga i Lugnet tänd i två dygn för att jag glömde dra ut kontakten när jag gick in och det var mysigt.
  Idag ska jag till IKEA och köpa ljus och annat myspysigt. Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fint med ljuset! Vi har begåvats med blå himmel och sol idag och det är sååå underbart efter en lååång grå tillvaro :(
  Men, tyvärr blir det för min del att snegla ut genom fönstret så länge det varar.
  Mörker fotografering är inte lätt! Hoppas du kommer på ngt bra tips :)
  Ha en bra dag!
  Kam /Bea

  SvaraRadera
 3. Har inte fått upp några ljusslingor ännu men det hinns ju med hittar inte den riktiga inspirationen. tror det är för varmt ute.

  SvaraRadera
 4. Snyggt! O visst vore det fint med flytljus i vattenblänket.... Jag satte en vintergrön sak i kruka, klämde dit den solcellsdrivna ljusslingan o for till Stockholm..... får väl se om den lyser välkomnande när jag kommer hem i kväll. Det var ju lite sol igår men vet inte om grårasket idag räcker för o ladda om batterierna ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 5. Det ser fint ut med dina ljusslingar. Tänk vad det lyser upp mycket nu när det är så mörkt redan på eftermiddagarna.
  Jag har inte testat att fotografera i mörker så mycket...får väl öva med vår ljusslinga på kaninhuset som motiv ;)

  SvaraRadera
 6. Åh, vad din amaryllis fick mig att längta. Jag har ännu inte fått någon adventslängtan, men lite nya blomarrangemang vore ju kul. Vi får se vad som hinns med. Idag siktar vi på att hinna hälsa på mina föräldrar på julmarknaden på Sägnernas hus i Sandhem.

  SvaraRadera
 7. Det blir ju jättefint!
  Jag längtar verkligen efter all julbelysning, julmusik och julpynt och annat juligt som lyser upp nu när det är så mycket mörker.

  Deck the halls with boughs of holly
  Fa-la-la-la-la, la-la-la-la... =)

  /Marie - som snart laddar jullåtlistan

  SvaraRadera
 8. Hallå Lotta, jag tror att du tänker rätt angående självutlösaren. Då undviker du all rörelseoskärpa som orsakas av dig själv.

  Gillar din ljussättning, inspirerande!

  Marit

  SvaraRadera
 9. Vad fint och välkomnande det ser ut!
  Vilken fin amaryllis du visade i förra inlägget, och vilket smart stöd du hade kring den. Har du gjort det själv eller finns det såna att köpa?

  SvaraRadera
 10. Vad mysigt Lotta, ser väldigt inbjudande ut. :)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 11. Så vackert det lyser vid din japanska lykta! Jag var "tvungen" att klicka upp bilden och det blev då ännu bättre =) Så underbart!
  Jag investerade i ett par nya slingor i veckan som gick. Hur man än köper på sig så verkar de inte räcka till! Har man då min vanliga tur (otur) så har de slutat tillverka slingorna jag köpte och som man kunder bygga vidare på varteftersom. Så ny blev det nya och rejält tilltagna i längd. Men jag har nog plats för dem alla. Muren måste ju lysa den med =)

  Så du har ett valnötsträd i miniatyr. Jag har en Catalpa som jag drog upp från frö i våras ca 20 cm har den blivit på en säsong. Hoppas innerligt att den klarar vinter =§ Jag har ställt in krukan i växthuset tillsammans med oliv-, fikon- och lagerträdet. Mossan på gångarna tänker jag inte göra något åt eftersom jag hoppas (håll tummarna) att vi får nya gångar inom en snar framtid.Annars är nog en högtryckstvätt bra till det. Någon frostvakt har det inte hunnnits med i år heller. Det fick bli frigolitskivor i år med och sen på med flera lager fiberduk om det skulle bli frostnätter. Ha en fortsatt skön kväll / kram gittan

  SvaraRadera
 12. Ja! Mer ljus åt folket!;-) Vi har inte satt upp allt ljus härute än. Men åh vad jag ser fram emot det!;-)
  Du/ni har gjort så fint!
  Jag klickade upp bild nr 2. Jag är förstås inte på proffs-nivå i mitt omdöme.... bara en enkel "kikare" & själv amatör bakom egna kameran!?!;-) Men du- jag tyckte den var bra!

  SvaraRadera
 13. Så vacker är er framsida med alla ljusen, måste börja fundera på detta också. Hopplöst sent som vanligt vill ju så gärna få upp ljus och saker till första advent även ute, så det blir till och rota i skåp och lådor. En pysseldag för julkort vore väl kul.. lättare som sagt att komma igång om man är flera.. Söndag på Apelvägen?.. kram/Monica

  SvaraRadera
 14. Nu har du en award o hämta hos mig ;-)
  Hoppas du har´t riktigt gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 15. Så fint det blir med slingorna. Ser ju att jag måste skaffa fler, för det gör ju verkligen stor skillnad.

  Älskar din vackra vita amaryllis. De är ju så vackra.

  Kramar Mari

  SvaraRadera
 16. Ja visst är det härligt när ljusslingorna kommer fram, då är den mörkaste delen av hösten över. Ljusslingor i december och därefter kan man ju börja odla chili igen!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 17. Kanonfint! Snart ska ljus slingorna upp hos mig oxå....Kanske får en att pigga på sig lite :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera