söndag 29 november 2009

Lagom till första advent,

blommar Julrosen i rabatten! Så glad man kan bli för det lilla....


Det blir en lugn och skön första advent för oss,


tände första ljuset och mina tankar går till mamma som blev en ängel för ett år sedan.


Hoppas ni får en fin söndag och första advent,


33 kommentarer:

 1. Så ljuvligt julrosen blommar, måste nog ta en tur ut och titta till julrosorna:=)
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Så vacker julros! Min blomster den också, men på insidan av fönstret..Ha en fin första advent du också :)

  SvaraRadera
 3. Julrosor trivs inte hos mig, hur jag än krusar för dom så dör dom. Därför blir jag glad när jag titta på dina. Jag tycker dom är så fina.

  SvaraRadera
 4. Blommar julrosen redan, min brukar inte komma upp förrän i februari mars fast den sitter inte i det allra bästa läget.
  Trevlig advent/Camilla

  SvaraRadera
 5. Verkligen bra timing...men du har väl gullat lite extra med den ;) ;)

  SvaraRadera
 6. Vilken Lycka...tittade till mina idag..men dom dröjer...Må så gått..Maria

  SvaraRadera
 7. Vilken fin julros. Jag stod och tittade på dem idag, men tyckte nog ändå att de var lite för dyra.

  Däremot kan jag ju inte vara utan en blommande amaryllis, så jag hoppas löken jag köpte för 25 kronor på torget igår uppskattar att få lite jord runt rötterna. En knopp är ju i alla fall så sakteliga på väg.

  Ha en mysig första advent!

  SvaraRadera
 8. Vilken tajming måste jag säga. Tror att den blommar för din mamma.
  Extra bonus för dig med både ljus och julros.
  Fin den är.
  Ha en fortsatt skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 9. De är fina , julrosorna. Jag vann en ,en gång på en bloggtävling . Det tar nog några år innan den växer till sig och blir så fin som din. Söt adventsljusstake. Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 10. Fina ljus och så lugn jag känner mig av sitt inlägg. Här fikar vi nu med resterna av gårdagens saffranskaka. Myspys! Kram!

  SvaraRadera
 11. Kära Lotta!
  Det är inte så lite att få en julros att blomma i rabatten! Det gör inte mina!
  Jag önskar dig en rikktigt underbar lilljul och din änglamamma vakar säkert över dig så att du har det bra!/Anja

  SvaraRadera
 12. Hejsan!

  Får ta en trädgårdsrunda i morgon för så vackert det är med blomning i rabatter. Knåpade ihop en dörrkrans av blåbärsris men kanske skulle växthusskåpet få sig en också. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 13. Så fin o vacker den lilla julrosen blommar, har inte ens tittat på mina så det måste jag göra imorgon,.. de det går ju inte för det är mörkt när jag kommer hem. Visst sjutton är det trist med vädret och mörkret men det är ju bara att gilla läget o anpassa sig.. =). Hoppas dagen varit bra och att du njutit lite grann i alla fall.. *ler*.. inte bara slit o släp. Har det redan gått ett år sedan din mamma gick bort, det får dig och de dina att fundera o minnas, kan vara jobbigt men också skönt att få minnas och tänka lite på henne, hon finns med hela tiden och vakar över er.. kram och ha en skön vecka.. Moa

  SvaraRadera
 14. Ha en skön advent kära Lotta och tänk på din mamma som är en ängel...underbar tanke för det är min också. Finns inget vackrare än den vita julrosen. Kram!!

  SvaraRadera
 15. Så fort jag vaknar måste jag kolla rabatterna... julrosor, löktippar o vad man nu kan hitta ;-) Här var frost i natt o nu regnar det.... igen!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 16. Vilken perfekt timing! Den julrosen visste nog hur glad du skulle bli!

  SvaraRadera
 17. Oj, så vacker Julros! Det ger mig årliga påminnelsen om "vill ha", men ack, så svår att få tag på! Underbar blomma, kanske blir den ännu mer attraktiv just för det nämnda :)
  Härlig tid med advent, men nu blev det stopp för mig för ett par dagar åtminstone, men ett ryggskott!! Det gör så ont! Jag haft jättemycket att stå i med ett tag och tänk att kroppen säger till när det är dags att vila!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 18. Har kanske någon julros som blommar, men de flesta blommar i mars. Men de är på avstånd, så det blir inte att man ser dem under denna tid av året, när man inte går runt i trädgården. Var glad att du har så mycket fint på vägen fram mot entrén! Det tänkte du ut bra!!! /Ruben

  SvaraRadera
 19. Hej Lotta!
  Nej, mina julrosor i rabatten har ännu ej slagit ut, men jag har ju min i mitt adventsarr, som står på min verandatrappa.
  Citat från Sanna Töringes bok:"Historier om blomor":
  "Under medeltiden planterades den vita julrosen utanför stugdörren för att mota bort häxor och onda väsen. Det är en bra plats, för då behöver man inte bli så kall och våt om fötterna när man på nära håll vill följa knopparnas uppvaknande under vintern".
  Apropå planteringsställe.
  Underbara amaryllisbilder du visar på den blommande fredagen!
  Ha en skön vecka!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 20. Blommande julroser så ljuvligt.
  tända ljus för sina gamla ängla föräldrar är en fin tanke.

  SvaraRadera
 21. Härligt med julrosor redan! Det är ju ett vårtecken... :-)

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Fin julros! Planterade själv en julros förra året. Ser nu ut som att det under denna vintern kan komma blommor på den. Ska bli spännande, har ingen aning om vilken sort det är...

  SvaraRadera
 23. Så vackert julrosen blommar och vilken perfekt tajming!
  Här fick vi en vintervit första advent och idag är det perfekt kramsnö så jag gissar att jag kommer att se massor av snögubbar på vägen hem idag.

  SvaraRadera
 24. Fin julros hos dig. Min har en tjock gren som fallit ner vid senaste stormen knäckt innan den ens blommade. Önskar dig en fortsatt skön Advent.
  Petra B.

  SvaraRadera
 25. Vad vackert både julros och "änlabilden".
  Önskar dig en bra vecka!
  Mona K

  SvaraRadera
 26. Kors! Så vänlig din julros är som väljer "rätt tid"!;-) Mina väntar alltid till efter jul dom!;-)

  SvaraRadera
 27. Redan?! Här är det bara knopp ännu men det kan vara olika arter..såg att de sålde Julrosor i blom på Blomsterhallen men var på jakt efter annat o glömde bort dom...ja ja...
  Det är en sådan speciellt tid just nu och har man då mist någon nära så kommer ofta minnena över en på ett alldeles särskilt sätt...min pappa dog strax före jul och även om det är många år sedan nu så finns han liksom med i tankarna på ett speciellt sätt...varje år...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 28. Vilken härlig Julros. Dom är så himla vackra tycker jag. Fint att du tar dig tid till lite eftertanke också i dessa stressiga dagar, det är nog många som "glömmer" det och bara stressar på och tänder ljusen för att man "måste". Hoppas du hade en fin första advent (säger jag som är lite sen av mig...). Kram Peter

  SvaraRadera
 29. Åh, julrosor i rabatten hemma, vilken lyx, det är verkligehn vackra blommor! Beklagar din mammas bortgång, men hon ser nog att Lotta tänder de vackra änglaljusen för henne....

  Adventshälsn fr Nordingården

  SvaraRadera
 30. Ja du får passa ditt lilla vinkast nu, så inte farbror frost kommer o tar dina telningar. Frostvakten är väl på?. Så skönt att få hem dotterna och spännande med present =), stackare som ska till tandläkaren, inte kul alls.
  Hissgardom såg jag i helgen på ett varuhus här i staden.. tror inte det finns i Göterborg, heter Ljuspunkten. Ska faktiskt skissa upp gardinen för jag blev sugen på att göra en, mycket enkel konstruktion och snygg.

  Ha en skön och fin vecka.. mystider är det trots allt som man vill göra för att få till det där lilla extra. Kram vännen/Moa

  SvaraRadera
 31. Det är så härligt med en blommande hälsning. Julrosen är fantastisk. Ha en skön adventstid. Kram Eva.

  SvaraRadera