söndag 4 oktober 2009

En helg vid havet.....

är en "lisa för själen" när världen runtomkring snurrar fortare än fort. For iväg till "stugan vid havet" med syster yster i fredags och att mötas av havsvindar, sol och tystnad är en obeskrivlig känsla. Att det på lördagen regnade och stormade gjorde ingenting - det var bara att tända brasan, ta fram stickingen och mysa :)

På söndagen var solen framme en stund och emellan stormarna, passade vi på att gå på strandpromenad och skattjakt. Systers fynd var klart bäst! Visst är det här en kommande liten hylla? Kanske slipa lite och vitlasera den, några krokar nedtill för att kunna hänga upp lite söta ting :)


Lite fler småbrädor - kommer att användas till hösten/vinterns pyssel. Kan ju berätta att bilen var, förutom packning, full av strandfynd (brädor) och stora stenar (till min bäck) - tror jag är en liten hamster/samlare....
 
Naturen är vacker nu tycker jag, färgerna man ser är mina favoriter - och jag har lust att ta med torkade växter till färgaffären för att få allra bästa färgprovet - min favoritkombination: grönt, vitt och brända, torkad bruna nyanser.

Fler vackra färger - torkat gräs och granitens vackra gråa färg.


Jag är lite svag för blått och det är en uppiggande, ren och fräsch färg,

Just den här årstiden blir jag så sugen på att piffa till det hemma, kanske måla om i något rum? Eller måla om en möbel? Klä om en stol? Pyssla med mindre detaljer? Känner hur det kliar i pysselfingrarna.........en inspirationskälla har jag dessutom införskaffat men den skall jag berätta om mer senare......... nu skall jag  hjälpa dottern med sin stickning - mönstret innehåller en fläta inkl hjälpsticka vilket är en utmaning för en 18-åring   ;)

P:S - jag har nu planterat vitlök, två hela lökar sättlök inhandlades och är nu planterade - håll nu tummarna att allt går väl!  D.S


20 kommentarer:

  1. Japp - nu när man (nästan) sagt adjö till trädgården blir man så sugen på att pyssla inomhus.
    Men oh vad ljuvligt det också måste vara att ha en plats vid havet att "fly" till nu & då! Havet är bra på att fräscha upp själen! Måste också vara mysigt vandra där med syster - och dessutom göra så trevliga strandfynd!
    Nu förstår jag du är vederkvickt!;-)

    SvaraRadera
  2. Vad vackert och fridfullt.
    Jag har inte glömt fröerna det kommer så håll ut.
    Annika

    SvaraRadera
  3. Låter som ni fick ett par härliga dagar däruppe och visst är det underbart att låta havsluften blåsa ren kroppen och huvudet.. *längtar*. Vackra strandfynd också.. och jag ser ju naturligtvis hyllan du ser.. så läckert med fina saker i. Ett inspirerande inlägg med vackra färger som du skriver.. visst blir man sugen att skapa av naturens nyanser så himla vackra. Kramiz och vi syns som sagt.. Monica

    SvaraRadera
  4. Så härligt det låter, men jag förstår att ni fick hålla i er i blåsten. Man sitter här och lyssnar på krapande, smällande och bankande ljud och undrar i sitt stilla sinne vad det nu är som blåser ner....bara inte växthuset med alla pellisarna. Fina strandfynd speciellt den blivande hyllan. Jag plockar också med mig hem allehanda "bråte" (tycker Maken)när vi är ute på stranden. Kul är det i alla fall. Ha en skön vecka Lotta Kram!!

    SvaraRadera
  5. Det är alltid kul med fynd...och visst är det mysigt att man kan vara inne och pyssla lite nu när det är kallt och mörkt...utan att få dåligt samveteför att man inte är ute ;)

    SvaraRadera
  6. Fniss...här bor en hamster till. Det blir sammantaget många kilo sten och många grånade brädor och kvistar som vi forslar med båt / säsong. Tur att maken är tålmodig ;)
    Visst är det så, när allt lägger sig till ro på utsidan, rinner lusten till för att skapa med annat material, omväxling förnöjer sägs det.
    Naturens höstfärger är de mest fascinerande också för min del, med den ngt avmätta och jordnära färgskalan.Nu väntar jag på att insidan på min "hobby-lya" skall bli klar.
    Kram / Bea

    SvaraRadera
  7. Det är inte utan att man längtar till havet när man ser dina härliga bilder...

    SvaraRadera
  8. Vad skönt när man kan sticka från den snurrande världen ett tag. Det behövs.
    Du är inte ensam om att vara "hamster", här samlas det lite överallt. Det finns alltid något som är bra att ha.
    Naturen är mycket vacker nu även om mörkret kommer.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  9. Hej hamstern! ;) Låter som om ni hade en fin helg systern och du. Skönt att ha ett hus vid havet (lyssnade precis på Marie Fredrikssons låt med samma namn). Fina fynd ni har gjort och kul med stenar till bäcken. Ha en skön vecka! Kram Karin

    SvaraRadera
  10. vilka trevliga fynd ni gjorde !
    Höststormarna är mäktiga, den höga vattennivån
    kan ställa till det. grannen fick ta båten för att komma hem.

    SvaraRadera
  11. Fint att du följer min blogg.
    Havet har mycket att ge.
    Härliga bilder i inlägget.
    Trevlig kväll, Petra

    SvaraRadera
  12. Havet och Bohuslän!! Mmmmm!!
    Hade gärna varit där också :)

    SvaraRadera
  13. Skönt att få komma ut till havet - jag vill dit igen. Kanske jag kan smita dit med kameran imorgon.
    Jag har länkat till ett gamalt inlägg hos dig på mitt TrädgårdsTema,

    http://mariaberg-garden.blogspot.com/2009/10/tradgards-tema-7-trad.html

    Kram till dig, MB

    SvaraRadera
  14. Lyckliga du som får se allt det vackra och delar med dej, kram.

    SvaraRadera
  15. Vad härligt att ha en stuga att åka till. Och vid havet dessutom ... *drömmer mig bort* Ibland behöver man verkligen komma bort, sambon och jag ska på romantisk weekend i helgen. I helgen som var fick jag ner de sista tulpanlökarna, superfina sorter, hoppas de klarar sig. Kram! /Jenny

    SvaraRadera
  16. Finns inget skönare kan jag tro än att dela en stormig helg vid havet med sin syster!
    Saknar detta så otroligt, men tyvärr är syrran en ängel sen över 10år tillbaka.Vi som hade tänkt bli de där så där lagom sura och krävande tanterna på hemmet ihop.
    Vilka sköna fynd du hittade!
    Ha det så gott där nere i götet!

    SvaraRadera
  17. Tack för härliga havsbilder! Fina allihop!
    Växthusmadam

    SvaraRadera
  18. Lite vemodiga bilder....så vackra i sin enkelhet.
    Så skönt för dig att ha fått mysa i havets brus och tänd brasa./Anja

    SvaraRadera
  19. Vilken härlig helg ni haft! Låter mysigt att ha en syster att leta strandfynd med :)
    Blir nyfiken på vad du stickar? Och vad du ska göra för att stilla dina pysselfingrar?
    Kram!

    SvaraRadera
  20. Naturen är verklgien vacker nu! Jag flexade lite i morse (efter flera intensiva och tuffa dagar) och började med att åka till skogen med ROnja. Det var SÅ skönt! Så vackert och härligt. Tyst och lugnt!

    Kramar!

    SvaraRadera