onsdag 16 september 2009

Trädgårdstema - Sten

Denna vecka har Maria sten som tema och faktiskt så har jag en hel del sten hemma hos mig, sten av olika slag, tex grus. Här har jag först lagt ett lager med grus och jag hade några skifferplattor till övers och de lade jag ned i gruset så de bildar ett mönster. Går vi barfota är plattorna mer bekväma att gå på än gruset, t.o.m katterna väljer plattorna ;)
En sittplats i strädgården har betongsten som golv. Det blev en smal remsa över mot rabattens kantsten och där har vi lagt kullersten på rad, en å annan fyrkantig gatsten har slunkit in.
Vid den andra sittplatsen hittade vi en markbrunn när vi dränerade - ingen vacker syn så den har jag täckt med runda stenar. Lilla muren bakom är gjord av stapelbara murblock - minns inte nu vad de heter.....  Stenplattorna man kan ana är gamla har säkert tillhört huset sedan det byggdes, jag räddade undan dem när vi borrade för bergsvärme, och de återanvändes till den här sittplatsen, men.........
de räckte inte hela vägen! Typiskt.... eller tur kanske? För det blev rätt fint ändå när jag fyllde ut resten av ytan med runda stenar från stranden. Jag har planterat gräs och Strandtrift emellan stenarna och man kan skymta min vattenbalja som också står här.
Mera sten skall läggas i min trädgård, har en massa ideer och mer tips får jag säkert när jag kikar runt hos de bloggare som deltar i trädgårdstemat sten - de hittar ni hos Maria.

15 kommentarer:

 1. Så vackert! Vilket arbete du lägger ner i din trädgård.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är så härligt att få en liten historia till alla de ställe jag sett i verkligheten. Sten är faktiskt inte så tråkigt som jag en gång i tiden tyckte, det gäller ju bara hur man använder den!
  Kram till dig,
  MB
  Tack för att du hänger på Temat.

  SvaraRadera
 3. Jo visst tycker jag om sten-bor ju på Stensvägen Stensdal-ska bara bära hem den där stenen så att jag kan göra lika fint som du har det...
  Maria

  SvaraRadera
 4. Wow, vad snyggt!!! Som att ta en bit av naturen in i trädgården. Det verkar så enkelt, men det kräver förstås både öga och kreativitet för att få det så här fint! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Hur fint som helst med alla stengångar i di trädgård :) Skulle vilja ha massor....men maken tycker jag är "tokig" som ska släpa hem STEN!
  Ljuvliga bilder på dina äpplen i förra inlägget....
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 6. Så fint med all sten, något jag verkligen är svag för men har för lite av. Hittade just hit och hela din blogg är verkligen jättefin, kommer snart igen!
  /Mia

  SvaraRadera
 7. Så snyggt det är hos dig Lotta! Jag gillar verkligen sten! Önskar att vi sparat så många fler efter vår jordvärmegrävning. Nu när jag rensar i pappas trädgård är det väldigt lockande att plocka av de stenar som är lagda runt dammen.... Tror du att nästa köpare märker det? "fniss" Jag kan ju bara plocka några...

  SvaraRadera
 8. Beundrar alla ni som hinner med teman i bloggandet. Fint med sten och du är ju så duktig påa få till det liksom. Sten har jag mest i murform hemma hos mig.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Så fint med skifferplattorna i gruset...och lite roligt att gå på dom...som att hoppa på små öar, som när man var liten eller????(en känsla jag fick för hur jag tror det kan kännas)

  SvaraRadera
 10. Jo men du har ju klickat rätt...eller hade du det tidigare..ja det där med kommentarer
  Kramis Maria

  SvaraRadera
 11. Hej Lotta!
  Tack för att du svarade mig om kulörerna på krasse. Låter ju hur spännande som helst att de blandar sig med varandra och ger upphov till nya färger. Dina pastelliga krasseblommor var så vackra!! Tack för tipset. Jag skall kika på nätet vad jag kan hitta när det blir dags för att så krasse.Trevlig helg!
  /Kram Karin

  SvaraRadera
 12. Tjusigheter och inspiration till vår trädgård, som har planerade men olagda gångar - och gott om matrial att ta av... Till våren kanske...
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 13. Så fina äppelbilder du bjuder på i förra inlägget. Äppelträd saknas här.
  Visst är det bra med naturstenar att fylla ut med i kanter eller rundlar där de fyrkantiga annars måste delas för att få rätt form.
  Sten är vi rika på här så jag kanske ska kolla in de övriga bidragen också.
  /Åsa

  SvaraRadera
 14. Jag gillar mixen av olika stenar! Jättefin inspiration du bjuder på :)
  /Pernilla

  SvaraRadera
 15. Du har många fina stenpartier i trädgården Lotta! :) Kul att läsa om hur de olika har kommit till. Tänk vad lite brist på sten kan leda till. Snyggt är det med sten och jag vill ha mer. Gärna ett litet berg! ;) Kram!

  SvaraRadera