tisdag 25 augusti 2009

Mer inspiration....

Jag bara måste ha den här härliga fjärilssamlaren jag såg hos Anja - om jag inte minns fel, så är det Anisört - Anja, vill du vara gullig och ge mig rätt namn :)

En massa fjärilar flög omkring växten och jag som aldrig får fjärilar på bild, lyckades :)


Undra om den inte hade gjort sig fin tillsammans med rosa Phlox OCH så vill jag ha någon hög växt, i limefärg, det går alldeles utmärkt med bara blad, bara den är limefärgad - någon som har ett bra tips? Tänk om det hade funnits en limefärgad Temynta? Har en i cerise som också kan tänkas bli ett bra sällskap - den har ju dessutom så fin blomma - rund och lite rufsig. Tyvärr hade jag ingen bild på min, få ta ett foto i morgon så jag kommer ihåg min tanke :)

Jag fick ett mail innan semestern, ifrån tidningen Lantliv och fick frågan om jag ville vara med - och efter en lite fundering så tänkte jag att det kan ju vara lite roligt :) Har nu köpt tidningen och läst lilla artikeln om min blogg :)I dag fick jag också ett mail, ifrån "Hemmakanalen.se/tv4", de berättade jag var en av de bloggar de tipsar om HÄR. Roligt att min blogg är uppskattad men jag blir allt lite generad.....*rodnar*, jag är inte riktigt van vid att vara public på detta sätt, samtidigt som det är roligt :)

Nu är det dags för kudden igen - det är lättare att jobba denna veckan, visst kommer man fort in i rutinerna igen. I går var det en varm och härlig e.m/kväll och vi satt ute länge, idag är det visserligen varmt men duggregn och lite kvalmigt. Det gäller att ta vara på fritiden på allra bästa sätt, att vara ute så mycket det går :) Och jag har inte börjat med långbyxor... (till Johanna som smälter bort i varma Rom, Italien :)19 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  Växten heter anisisop, (agastache foeniculum) kallas också lakritsbuske. Visst är den fin, den förökar sig lätt också, ser nästan ut som brännässlor när den kommer upp i jorden.
  Grattis till utmärkelsen.
  :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det en anisört,Agastache 'Black Adder'
  Gratulerar till allt roligt som händer runt dig - kan ju vara trevligt som omväxling....?
  Återkommer med växtnamnen på de du fick med dig./Anja

  SvaraRadera
 3. Hej,
  vad roligt att du är tidnigskändis och inte bara bloggkändis! :) Det är ingen tidning jag har läst, men nu måste jag nog göra det.
  Anisisop har jag och den påminner om din fast min har limegröna blad. Den är i alla fall omtyckt av bin och fjärilar.
  Hoppas du har slutat vara generad och bara gläds istället!
  Må så gott! /Åsa - som till och med har börjat med strumpor nu...

  SvaraRadera
 4. Jag har en bild på min blogg idag av anisisop som liknar den du har här. Den har vuxit väldigt bara på kort tid och där är gott om fjärilar. Trevligt att läsa om Anjas trädgård! Kul med tidingen!

  SvaraRadera
 5. Oj, det där har jag helt missat. Har itne den tidningen. Din blogg är jättebra så det förstår jag att det tipsas om den. Kram!

  SvaraRadera
 6. Du skall inte vara generad, Lotta, utan stolt! Och du har så rätt så - det är lilltjejen som har blivit så stor!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Anisisop har jag också.. förra året var min Green Envy tillsammans med dem, mycket snyggt.. men green envy blev lite ihopträngd och den flyttade jag i våras. Nu har den surat lite i höst men den blommar i alla fall.. och visst den var snyggare ihop med anisopen kan jag nu konstatera, suck vilken ska jag flytta nu då.. isopen eller grenn envy?. Flyttkarusellen fortsätter!! Det är så himla roligt att du är med i tidningen.. jag måste ju bara köpa den tidningen, och att komma med på hemmakanalens tipssida är ju jättekul, men som du säger så är man inte riktigt van vid sådan uppmärksamhet.. men så himla kul. Men jag tror för egen del att det mest känns obekvämt att säga att man tycker det är roligt, och är glad för uppmärksamheten, först ville jag nästan inte berätta men så tänkte jag vad sjutton, klart jag ska vara glad för detta och berätta.. =), och din tidningsartikel är ju jättespännande nyhet och vi är säkert jättemånga som kommer o glutta i tidningsställen.. *ler*. Kram och ha det gott/Kram Monica..

  SvaraRadera
 8. Inte ska du bli generad, du har ju en jättefin blogg...var stolt istället.

  SvaraRadera
 9. Hej hej Lotta...va gullig du är...tack för rösten :)

  SvaraRadera
 10. Hej Lotta!
  Vad kul för dig att bli lite "kändis"!Jag har inte läst tidningen, men däremot sett att du fanns med på Tv4s tipssida.
  Anisisopen är en sådan växt som självsår sig lite överallt, och passar in fint att fylla upp i rabatterna bland rosor och annat.
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 11. Grattis! Så roligt, både med tidningen och Hemmakanalen :)

  Anisisopen är verkligen en bra restaurang!
  Jag har en vit variant, och den är jättefin.

  Något limefärgat högt, hm, kanske Campanula persicifolia ´Kellys gold´. En vitblommande blåklocka. Fast bladen går kanske för mycket åt gult?

  Härliga bilder du har tagit hos Anja. Nästa är så bara måste jag försöka att ta mig dit.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 12. Oj vad roligt för dig det skall du känna dig stolt över. All uppskattning man kan få är ju bara positivt.

  SvaraRadera
 13. Hej Lotta, så många inspirerande bilder du har bjudit på det senaste. Inte minst allt härligt från Anjas trädgård. Anisörten är verkligen läcker och fjärilsväxter ska man ju plantera. :D Visst var det kul med hemmakanalen. Kul att få vara med bland så många fina trädgårdsbloggar! Grattis!

  Angående din flickrfråga vet jag inte riktigt om jag förstod den rätt och just nu hittar jag inte html-grejen för att få till bildspelet (ska leta efter det mer). Har du förresten ett konto på flickr?

  Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 14. Kul förresten med Lantliv! Köpte tidningen häromdagen - kul att du uppmärksammar din blogg. :D

  SvaraRadera
 15. Ok, jag igen! Har man ett konto kan man skapa en "badge" här: http://www.flickr.com/badge.gne

  :D

  SvaraRadera
 16. Grattis till press-uppmärksamheten!! Dom tänker rätt - när dom upptäckt dig!!;-) Måste genast inköpa Lantliv!
  Så ljuvligt besök du varit på- hos Anja!!
  Ja, uhm vad det är härligt med så´na där fjärils-till-dragare! Jag har verkligen njutit den täta fjärilstrafiken bland alla sorters kryddväxter i sommar! Anisört är så vacker!

  SvaraRadera
 17. Lotta!
  Visst har kärleksörten ett vackert namn!
  Och inte ens vintern dödar dessa örter. När frosten kommer förvandlas bara den gröna färgen till svagt rosa och så lever kärleksörten vidare....
  Att den behöver 16 ljusa timmar för att sätta blom tänker man inte på, eller vet inte om.
  För länge, länge sedan, hängde man upp två ex av kärleksörten i en takbjälke för att få se och uppleva hur de bar sig åt...
  Om plantorna vände sig från varandra var det ett tecken på att kärleken inte höll men om plantorna sakta vände sig mot varandra var det ett gott tecken.
  Ha det gott och må plantorna vända sig mot varandra....
  Birgitta

  SvaraRadera
 18. Så otroligt avckra bilder och färgkontraster med den lila blomman och orangea fjärilen! Klart du ska uppmärksammas Lotta, du har en ljuvlig trädgårdsblogg!! Ha en toppenhelg!! Mari.

  SvaraRadera
 19. Kul att bli uppskattad så -sträck på dig o var stolt!!//Eva

  SvaraRadera