lördag 1 augusti 2009

Månadsbilden juli 2009

Nu har det äntligen slutar regna och storma så det går att ta med sig kameran ut i trädgården. Månadens bild är inte helt olik föregående månad, lite mer grönska MEN om ni kikar på furstukvisten, så har Klematisen "Rouge Cardinal" börjat blomma,


Jag har inte kunnat bestämma mig om jag skall ha en lite spalje ovanför räcket där den kan klättar uppåt, så nu får den klättra på ett rejält snöre, nackdelen med ett snöre är att den bara klättar uppåt och inte sidledes som jag vill.


Jo, det är ju så att jag köpt en ny kameran, Sony A300 som jag sneglat på ett tag, gillar den då det går att vinkla ut och vrida LCD-skärmen samt att LCD-skärmen har sökarfunktion, jodå - den har en massa andra bra egenskaper också :)


I samband med kamerainköpet, köpte jag ett Macroobjektiv, Sigma EX 50/2,8 Macro, och en ny värld har öppnats sig för mig.


Helt otroligt att man kan komma så nära en blomma.......När jag har tittat in hos Camilla och läst och beskådat andra bloggares månadsbild, skall jag ut och krypa i trädgården........

9 kommentarer:

 1. GRATTIS till den nya kameran....OJ vad det är roligt med kameror och så mycket att lära och upptäcka så du har mycket att se fram emot. Din julibild är somrig och mysig med solseglet i bakgrunden. Där har nu det härligt kan jag tro. Fin klematis, det är en tacksam blomma som när den väl trivs fyller ut skrymlen och vrår med sina vackra blommor. Ha det gott. Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer i allt föregående skrivare säger men med tillägget: Var är växthuset?/Anja

  SvaraRadera
 3. Vad kul, Lotta! Då kommer vi få njuta av fler härliga närbilder...
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Grattis till nya kameran o objektiv. Blir superfina bilder!

  Tack för tipset nedan om Dona, ska kika runt lite mer där strax.

  Ha det gott, kram Marie

  SvaraRadera
 5. Jag bara måste ha en ny kamera - med makro......

  Vill ha!

  Tänk att kunna ta så fina, klara bilder på en blomma så nära.
  JAg har inte glömt receptet till dig, det kommer, lovar. Tack för tipsen du skickade mig i går. Ska kolla på det när jag inte har annat för mig. Just nu äter jag nämligen ostbågar och det är ju en jätteviktig syssla även det.(Fniss)

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Din entré gång ser väldigt välkomnade ut. Grattis till din nya kamera ....sneglar oxå mer och mer, på en ny, efter alla snygga bilder man får njuta av i bloggarnas värld. Kameran "måste" ju finnas till hands hela tiden numera ... :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Trädet i min rundel är en praktmagnolia - min stolthet!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag gillar verkligen din rabatt i månadsbilden.
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 9. Härlig månadsbild Lotta! Nu är det verkligen vackert hos dig och med den härliga klematisen som blommar...

  Grattis till nya kamerna. Dina bilder med makroobjektivet är så fina! Kram!

  SvaraRadera