torsdag 13 augusti 2009

Jag har fastnat i en bok

skriver husmusen :) Förutom att jag gillar Håkan Nesser´s kriminalinspektör Gunnar Barbarotti och boken En helt annan historia,

så gillar jag att virka de söta små mössen som jag använder som bokmärke.

När jag nu är inne på ämnet böcker, så lyssnade jag på en ljudbok nu i sommar, Fyrmästarens dotter av Ann Rosman och den rekommenderar jag verkligen. Påminner lite om Camilla Läckbergs böcker men personligen tycker jag denna är bättre, miljön där händelserna utspelar sig, är Marstrand och ön där fyren Pater Noster är belägen. Som sagt - ett bra boktips :)Ett trädgårdstips får vi väl ha också, hos mig blommar nu Vitlysing, "Lysimachia clethroides" med sin roliga form, blomspiran liksom lägger sig i horisontalt läge - mycket charmig :)

Jag minns när jag fick den - i fjol promenerade jag i ett koloniområde här i stan och såg då dessa härliga blommor, stannade till och beundrade dem, kom i samspråk med ägaren av trädgården och efter en timmes trädgårdsprat och besök i deras trädgård, gick jag glatt hem med en påse full av Vitlysing :) Så vänliga trädgårdstokar det finns! 8`)

13 kommentarer:

 1. Kul bokmärke. Hur gör du?
  Har inte läst någon av böckerna du skriver om.
  Vitlysingen är fin.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Hallå Lotta, jag diskuterade just det där med välfyllda trädgårdar och önskade att jag kände några som hade för många växter.

  Själva sålde vi vårt lantställe som var belamrat med gamla växter innan vi började bygga vår trädgård, så jag kan till min sorg konstatera att vi skulle ha plockat med oss en hel del därifrån.

  /Marit

  SvaraRadera
 3. Åh, det är härligt när man fastnar i en bok;) Just nu är jag fast i Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates...den är riktigt bra...

  SvaraRadera
 4. Jag tror att jag måste vidga mina vyer lite och träffa andra trädgårdsintresserade. =) Lysingen är verkligen charmig.
  Jag har läst en annan bok med Barbarotti, men inte denna. Jag har plöjt fler böcker än nånsin denna sommaren. Ikväll ska jag börja med en ny, också svensk, men jag kommer inte på författarna nu (det är två). Läser mest svenskt.

  Tack för boktipset!

  SvaraRadera
 5. Bokmärket eller bokmusen är ju helt underbar
  kram sara

  SvaraRadera
 6. Ja men bokmusen är ju helt bedårande! Hur gör du? Kan du inte dela med dig?
  Jag läser oxå en del nu, jag tackar för alla boktips jag kan få. Ann Rosman´s bok verkar vara intressant eftersom jag gillar Läckberg.
  Ha det gott! Kram/Veronica

  SvaraRadera
 7. Åhh så söt!!!! En sådan skulle gärna få bo i min bok! Vad duktig du är.
  Linda

  SvaraRadera
 8. Jag har "lästorka". Jag som alltid varit en bokamal som slukat de tjockaste böckerna på kort tid öppnar inte en bok längre! Men det är kanske sviterna efter att ha studerat ett par år =§ Din mus var verkligen söt! Vitlysingen köpte jag i våras ett par stycken, undrar just VAR vi planterat dem "skrattar" Förmodligen står de någonstans i muren och överraskar oss nästa sommar. Ha en fortsatt fin dag / kramen

  SvaraRadera
 9. Men sicken söt liten mus du gjort.. himlasöt.. alltså.. =). Sista dagarna på semestern nu?.. idag lyser solen så då får du ta vara på alla strålar.. Din vitlysing var riktigt fin, en ny liten stjärna?.. Jobbar en timme till sen åker jag hem o packar, för vidare färd uppåt kusten, måste lämna lite mer trallvirke och passa på o njuta av solen idag.. Kram och ha en skön helg..Monica

  SvaraRadera
 10. Vitlysingen är verkligen fin och fjärilaran älskar den. Gulligt av dotteern din att skicka dom fina korten. MB

  SvaraRadera
 11. Jag kan inte lyssna på talböcker, plötsligt är tankarna på annat håll och så tappar jag bort vad som händer i handlingen :-)
  Hade vitlysing för några år sedan, sen försvann den bara. Måste nog skaffa den igen.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 12. Ja jag säger väl som jag brukar.
  Hur kan hitta på så mycket fint och kan du allt!
  Vilka söta möss....
  Mycket jag missat här hos dig. Fast nu är jag snart klar med alla jobb så nu blir det nog lite mera data.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Mysig blogg o väldigt söt mus!//Eva

  SvaraRadera