fredag 12 juni 2009

och det regnar idag med...

rätt mycket faktiskt, värst var det mitt på dagen, precis när Kia kom på besök. Inte gick det att gå på tur i min lilla täppa just då, så vi åkte till Lilla Torp, mitt favoritväxthus :)

Där fanns det mängder av blommor, färg och doft - helt underbart! Nu ljuger jag - det fanns lite takdropp också - de skulle behöva se över takfönstrerna för titt som tätt kom det en droppe i huvudet :) I dag var alla dörrar öppna för att vädra ut lite fukt....

Det är lika vackert under borden som det är ovanpå, mattor av Hemtrevnad breder ut sig, så sätter man sig på huk, får man en helt annan vy...

Under ett annat bord hittade vi katterna. Det har ju alltid funnits två katter tidigare och ibland hittar man den sovandes mitt ibland blommorna på bordet men idag låg de ihopkurade under - dessutom har antalet katter fördubblats! I år är det två mammor och två barn - så söta så!! Mannen i växthuset berättade att det är nödvändigt med katt för att hålla efter mössen och mammorna går på jakt regelbundet - bara idag hade de hunnit med 4 st möss på fm. Jaha tänkte jag, och mindes den lilla musen som vår Freja kom hembärandes på i förrgår..... och alla avmaskningstabletter jag försöker få i våra katter......

Om vi handlade?! Japp - självklart! Måste ju gynna de lokala, små handelsträdgårdarna ;) En doftpelargon, "Bontrosai", en mindre bonsailiknande pelargon.

Bladen sitter i som små klot på grenarna - rätt så läcker faktiskt. Blomknopparna är så små, så små, så jag fick krypa tätt inpå med kameran för att kunna få en bild på dem.

Det skall bli riktigt roligt att se dem när de slår ut. När vi kom hem tog vi en trädgårdstur, åt och fikade och pratade :) Jag fick en Dahlia av Kia, en rödbladig med läckert, mörkceris blomma och den skall jag plantera ut i morgon - tack för den Kia :) Fick också en röd Pipört!! som skall samplanteras med den vita jag köpte på vår Skånetripp, och en gulbladig Buxbom - perfekt till min blivande grusrabatt.
Nu är det fredag kväll, mätt och nöjd efter räkorna med tilltugg, datorn i knät och en godispåse på bordet - kan man ha en bättre fredag? Nä, tror inte det.... 8`)

6 kommentarer:

 1. Och även idag regnar det. Men söndagen har de lovat bättring på väderfronten - hoppas innerligt att det stämmer. Förvisso behöver vi regn men nu kan det få räcka för ett tag. Små handelsträdgårdar är de bästa, det är en helt annan känsla när man stigen in där. Hoppas du får en skön fortsättning på dagen / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Vad bra det är med bloggvänner, man får så mycket nya tips! Bonsaipelargon, vilken fräsig sak!!!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 3. Den där pelargonen har jag aldrig sett knoppar på faktiskt så var stolt över dem du. Den heter graveolens bontrusai och har nog fortfarande inte fått något svenskt namn vad jag vet, eller vet du?
  Ha det bra i helgen!

  SvaraRadera
 4. Men så läckert.. en bonsaipelargon vad ska de hitta på härnäst.. mycket fin ser den ut men annorlunda. En härlig dag du haft med både roligt besök och en mysig kväll.. *ler*.. Den där handelsträdgården har du pratat så mycket om så den får du visa mig nästa gång kanske jag far neröver.. Kram på dig och ha en skön lördagkväll..Moa

  SvaraRadera
 5. Åh, vad härligt att strosa runt i växthus. Jag längtar verkligen tillbaka till platsen jag gjorde en av mina praktikperioder på. Det var underbart att få vistas i växthusen hela dagarna. Doften av jord och växter. Mmm... :)
  Kram på dig!
  Ronja :)

  SvaraRadera