tisdag 23 juni 2009

Minnesbilder från cottage garden juni månad

Vaxklocka är en nyhet för mig, jag fick frösådda plantor av Kia och efter utplantering så har de växt till sig och de rangliga stjälkarna blivit kraftigare - se vilken härlig färg knopställningen har. De är rätt så höga, ca 40 cm och bladen liknar fetbladsväxter.


Röd stjärnflocka, som jag fick av Åsa för två år sedan (tror jag det var) har också vuxit till sig och blommar nu rikligt.

Iiiiihhhhhhhhhhh!

Vit stjärnflocka som nästan är utslagen, om detta är den "vita" eller den ljust rosa jag fått av Monicka- får jag se om ett par dagar när de slagit ut mer :)

Den här knoppen har jag följt i ett par dagar nu, från regnvåt sprängfylld knopp,

till en blommande skönhet! Shirley Temple.

Urk!

Även denna knopp har jag följt,

Humlorna har varit hysteriska idag - de har surrat kring den här sköna Pionen, ceris med gult i mitten det var 6 humlor som mest när jag tog bilden - namet? Tja, lappen ligger väl någonstans....

Men se här då! En vallmokapsel i keramik :)

Den här ger mig huvudbry.....

Stor som sjutton är den, minst 150 cm hög och har bladpar på stjälken som är som behållare längst in, så när det regnat är det rena rama bassängen. Kan det vara en Kardvädd? Mari i Marieholm tror jag var givaren i fjol :)

Ahhhh - en tjusig kombination - blå Strandiris och vit Akjela - *gillar mycket*

Lovely :=)

Den här är lite tidigt tycker jag - Rudbeckia Green Wizzard om jag inte minns fel - eller så fick den för mycket prima hästgödsel i våras :)

Här är en kul blomma - Borstnejlika, tror jag fått den av Katarina i fjol, det skall bli fina svarta blommor emellan de spretiga blombladen.

En söt blå viol, perenn som jag fått av Camilla, den gör sig fint mot kungakronan av keramik :)

Allra bästa vattenfångare är Aklejrutans tjusiga blad, de är förresten mycket fina att ha i buketter, fyller ut och ger ett skirt intryck.

Aklejrutans blommor :)

Det var allt för idag ;) och lite blombilder är nu förevigade i min dagbok. Fortsätter det här fantastiska vädret, får jag snart uppdatera cottage garden igen med nya blombilder :)

13 kommentarer:

 1. Den här bloggen har jag missat! Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Hej! Vilka fina växter och bilder! Nu ska jag kolla ditt arkiv och se om du har någon bild på er mur med "Wallstone", det lutar åt den mörka här också, men det är så svårt att avgöra hur mörk den är, tycker jag...
  Kommer säkert att återvända hit fler gånger för härlig inspiration! :)
  Kram/ Mimmi

  SvaraRadera
 3. Vet du om wizzard bär blommor första året?

  SvaraRadera
 4. 'Shirley Temple', tror jag att jag har. Stod och valde mellan olika vita pioner för några år sedan. Jag tror det blev en Shirley till slut, men jag får nog kolla mina "journaler" för att vara säker. ;-) Kan meddela, att Linné är på G!!!
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Tack för visiten :) Ha det gött!

  SvaraRadera
 6. Hejsan fru Mästerfotograf! Underbart att titta på dina vackra bilder!/Anja

  SvaraRadera
 7. Men Lotta... man får inte "luras" så! Jag trodde att du skulle visa bilder fårn er Englandsresa förra året =) Man tolkar orden lite som man vill eller hur "LOL" Underbara bilder trots att det inte var vad jag förväntade mig. Undrade genom hela inlägget varför du visade detta "hahaha" Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Ja det var sannerligen *ihhhhh* när det gällde en av bilderna där :)

  SvaraRadera
 9. Kul det är med historia av växterna, vilket minne du har.
  fina bilder så klart.
  kram sara

  SvaraRadera
 10. Kul att se Shirley Temple i blom. Jag har den men inga blommor i år, kanske nästa år....
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Shirley Temple var en riktig snygging! Mycket fint i din cottage garden. Rossticklingen är nog den randiga Candy Cover, tror jag...
  Katarina

  SvaraRadera
 12. ÄLSKAR Iris!!! Vill ha, vill ha!!! Tack för kommentaren hos mig. Gillar dina trissar med. =)

  SvaraRadera
 13. Jag hittar inte min Aklejruta i år bara den stora rutan som är gul och 2 meter hög.
  Här ser vi din fina krona igen, skönt att hitta dig här för tyvärr är det mycket strul på TB.
  /MB

  SvaraRadera