lördag 16 maj 2009

Växtmarknad och bloggträff

var det i dag lördag, vid Lilla Böslid, Halmstad - en härlig pärla som låg vackert belägen mellan gröna, frodiga fält och klatchiga, gula fält av blommande Raps. Helt otroligt vilket vackert land vi bor i!


Och vilka trevliga och härliga personer, trädgårdstokar är, att efter årsvis bloggande - träffas och prata som om vi känner varandra (det gör vi ju på ett sätt men inte så personligt).

Jag hade sällskap i bilen av Monica och Rosa. På Böslid träffade vi; Carina, Helen, Maria, och Mia - så trevligt så!!! Tack för en jättetrevlig dag :) Utbudet på växtmarknaden var rikligt och det var inga problem att hitta växter som fick följa med hem. Vid en del bord var det trångt, kan det bero på att det var självaste Bernt och Gun-Britt Nilsson som stod bakom och sålde växter? http://www.alpiner.se/

Efter shoppingen var det kaffedags och lite småprat om allt från växter till html-koder - undra varför.... :)

Om jag fick med mig något hem? Gissa........ tror jag ledde inköpen i antal krukor - 14 st - hur många krukor hade du Monica? ;)

Ursäkta bildkvaliten på bild ovan - vet inte om jag skall skylla på dåligt ljus kvällstid eller om det beror på de goda drycker, jag och maken smakade på till vår middag i kväll, som vi åt ute och firade vår 20-åriga bröllopsdag :)

Här är listan på mina guldkorn jag fyndade idag:


Trädjon - Dryopteris filix mas lincaris polydaritylon
Skuggbräcka - saxifraga umbrosa
Silverbräcka - saxifraga paniculata rosea
Varigerad gullflocka - hacquetia epipactis Thor
Blåblommande nunneört - corydalis elata x flexuosa
Randig liljekonvalj - convallaria majalis striata
Rödbladig törel - euphorbia dulcis chameleon
Japansk fliklönn - Acer palmatum

Gulvarigerad benved
Treblad, 2 st - Trillium
Rosa Hundtandslilja - Erythronium dens-canis rose

Pärlrönn - Sorbus kochneana
Valnötsträd

Japp - söndagen är räddad! Lite att läsa på om växterna och sedan plantering. Valnötsträdet får stå kvar i krukan tills det blir lite större (nu ca 20 cm), lika så Pärlrönnen, som dessutom skall beskäras på ett speciellt sätt sa Bernt (se ovan) för att stamma upp den så den får vackert bladverk.

Ett speciellt tack till Carina, som jag bytte vindruvssticklingar med - din fina gåva skall jag fota i morgon - både före och efter plantering :) Himla kul att träffa dig! :)

På återseende 8`)


11 kommentarer:

 1. Ah, det var ett träjon du fick med dig iaf - jag tyckte väl att jag kände igen namnet! Det ska vara en av de allra bästa trädgårdsormbunkarna, så grattis! Den varigerade liljekonvaljen var så himla fin, synd de var slut när jag hittade till det bordet. =)

  Det var himla kul att träffas live, och jag som inte ens var beredd på det! Hoppas det blir snart igen, och vi hinner prata lite mer då.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Låter som en kanondag! Hoppas jag kommer på någon träff under säsongen. Det är ju så kul!
  Så många fina växter du ska plantera i morgon. Fullt upp! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja Tack detsamma till en härlig stund bland blommor o blader.....Sen till det andra..Jag tror du får in i html och redigera lite-vad jag kommer ihåg när jag la upp 3 kolumner så var det viktigt med ett visst mellanrum mellan sidkolumner och huvudkolumn-o nu glömde jag länken till sidan där du kan läsa-återkommer...

  SvaraRadera
 4. http://www.bloggerbuster.com/2007/07/create-three-column-blogger-template.html
  Scrolla ner en bit så kan du läsa om det där...
  Sen kan det vara så enkelt som att dina vänster o högerkolumner e för smala-men då brukar texten bara bli "bruten"
  Kramen Maria

  SvaraRadera
 5. Det var en sak till-i din blogglista kan du tala om ifall det är någon TB-blogg som jag missat att lägga upp på Trädgårdsdagbok......

  SvaraRadera
 6. Jamen äntligen hittade jag tvillingbloggen! För vissa tar det tid..... ;-)
  Ska utrusta mig med papper o penna + kamera o göra ett inlägg om gårdagens fynd på Surte bakluckeloppis.. de var många!
  Ha en skön o solig söndag... måndagen lär bli blöt.
  Nina

  SvaraRadera
 7. Du vann.. *ler*.. jag hade 12. Men så mycket fint vi fick med oss.. Trädjon var ormbunken vad jag förstår, har inte kollat men nu behöver jag ju inte när du var så snabb.. En underbart trevlig dag hade vi, allt var bra resan gick som på räls.. Tack igen för en himla trevlig dag.. Kramiz/Monica
  ps.. ska försöka göra ett inlägg idag som inte är likt ditt.. hmm... hur i jösses det ska gå för vi var på samma ställe och tittade visst på samma saker..
  ds

  SvaraRadera
 8. HIhi.. och dessutom köpte vi väl likadana plantor också.. med nåt undantag ..
  kramiz igen..

  SvaraRadera
 9. Vilka fina fynd du gjorde!
  Bloggträff är otroligt skoj, hoppas det blir någon även hos oss i sommar. Träjonet är otroligt vackert,speciellt när de rullat upp sig på våren. Klarar av gansak solig placering dessutom. Mina har sol nästan hela dagen och trivs bra med det. Ska bli skoj att se när dufått satt allt jorden och det tagit sig lite. Ha en finfin söndag. Nu ska jag ut och köra grus till murbygget / kram gittan

  SvaraRadera
 10. Det låter ju som en riktigt trevlig dag! Vad mer behövs än trevligt sällskap och spännande växter? Skulle ju vara en god middag då och det fick du ju därefter... :) Jag hade faktiskt behövt åka på plantmarkand. Har upptäckt att det finns många hål i rabatterna. Idag ska jag ta en tur till en plantskola. Ska bl a titta på vinstock till växthuset. Ha en skön söndag! Kram Karin

  Ps. Jag har redan den vita brunnävan men jag ska tänka på dig om jag delar Conny framöver...

  SvaraRadera
 11. Jag hörde och såg om eran utflykt.
  Jag har missat mycket hos dig men jag har bara tid att göra inlägg och knappt det.
  Skall du på trädgårdsrunda hit neråt i år också?
  Tänkte bara om att i så fall du kunde komma förbi.
  Fina fina blomsterbilder i alla inläggen.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera