söndag 17 maj 2009

Grand final i vårteckenutmaningen!

För visst är det grand final i trädgården nu! Nu slår blommorna ut, en efter en och hela föregående vecka har Löjtnantshjärtat praktfullt blommat! Den här plantan kommer ursprungligen från Linda ;)


Fåglarna har börjat bada i fågelbaden - de skvätter som sjutton när de i full fart, går in för landning och vattenplanar med ett plask! Rabarberbladet nedan, är småfåglarnas badplats, där både Talgoxe, Blåmes och Rödhaken, titt som tätt, kommer och tvättar sig. I ett mindre fågelbad en bit bort, brukar Skatorna doppa sig men det är bara det, att när de badat klart - har de skvätt ut allt vatten..... så då får jag hämta vattenkannan och hälla i nytt.


Hemmasådd tagets Linné har nu börjat blomma, en tagets som är stor och yvig i sitt växtsätt och kräver sin stora kruka för att må bra :)


Allium - dessa läckra, blå-lila bollar som precis har börjat sväva omkring i trädgården - så jättefina och tacksamma som fotomodell :)


Och slutligen - på finalplats - Liljekonvalj!! Plockade en stor bukett igår som nu står på köksbordet i en gräddkanna av silver. Plockade faktiskt två buketter - en får följa med till jobbet :)
Nu vill jag se andra bloggares"grand finale" i vårteckenutmaningen och det gör jag hos Humlebacken. Nu får "vi" hitta på ett nytt tema - veckans blomma eller något liknande - det finns ju så mycket fint att fånga på bild. Ha en bra måndag 8`)

6 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder, och Löjtnanshjärtan är ju SÅ underbara.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. Jo, visst händer det mycket! Så grönt och kameran går för högtryck.
  Jag får också ofta ut med kannan för att fåglarna har badat ganska vilt. Men men.....

  HA det så bra!

  SvaraRadera
 3. Så mycket vackert du bjuder oss på idag.. liljekonvalj!! ja naturligtvis finns det många såna ute nu, såg ju faktiskt ett par i min egen trädgård. Får gå till mina ställen och plocka mig en bukett, för det finns väl inget som är så himla skönt att titta på som en bukett med den rara blomman. Fåglarna dricker och badar för fullt här också.. det är också något jag ska göra: parkera mig strategiskt så jag kan fota dem.. Mina allium väntar jag på.. ska bli härligt när de slår ut.. så vacker din är, de är verkligen riktiga fotomodeller de där höga sakerna. Ha en skön kväll och en riktigt bra vecka.. kramiz/Monica

  SvaraRadera
 4. Nämen hej Lotta! Har du flyttat du med!? ;)
  Trevligt! Betydligt lättare att läsa och kommentera här..:)
  Hm..mitt löjtnantshjärta har precis stuckit fram ett 5cm högt skott från jorden.. Jag ligger tydligetn fortfarande efter med vårens framfart! :)
  Fint fågelbad, med fågel och allt!!
  Ha det gott!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 5. Härligt vackra bilder, den lilla fågeln ser ut att må gott där i fågelbadet.

  SvaraRadera
 6. Vackert! Nu vet jag vad jag har att se fram emot vad gäller tagetes! Mina fick större krukor idag, man får göra vad man kan för att få fart på dem! /Ruben

  SvaraRadera