tisdag 19 maj 2009

Bland blommor och blader

har jag varit idag - lustigt väder; morgonen startar med sol, sedan regn, sol, regn osv. När jag gick ut i trädgården efter jobbet lyste solen, 5 minuter efteråt fick jag ta skydd i vinkastet för regnskuren - sedan kom solen igen :) Vid entrerabatten så är det gröna blad och vita blommor;

Funkian håller på att veckla upp sina blad och Myskmadran blommar, lika så Snöklockan som är fasligt långsam! Har väntat hela våren men först nu i maj blommar hon - så vadå "Snöklocka" ?! Men söt är hon :)

Den enda Kirskålen som inte rensas bort i trädgården är den variegerade - även den är riktigt fin :)

Av Malin på trädgårdsblogg, fick jag i fjol en variegerad Bräcka och den har nu förökat sig bra och lyser upp fint i skuggan.

Och på tal om Grand finale - titta Ruben!!! Så söta de är! Tovsipporna!! Två blommar och två har knoppar - det ser ut som om de trivs i min skogsbacke :)

Men det ser ut som om hon har en tår som runnit nedför bladet - hoppas hon inte längtar hem..... eller så är det en glädjetår över att det är så vackert ute i naturen :)

Idag har jag packat lite och förberett mig för en helg vid havet - dags för "stugan vid havet" att få ett besök. Två vindruvssticklingar, överskott av Lammöron, frösådda vita Purpurklätt, rosa och blå Salvia skall få nytt hem. Så jag önskar er alla en trevlig helg - kanske en del har långhelg - och passa på att njut av det vackra vi har omkring oss.

9 kommentarer:

 1. Åh, härligt, här kan jag ju kommentera! Det är så mycket jag velat skriva hos dig, men liksom inte orkat för jag har glömt inloggningen och jag tycker det är trist med anonyma kommentarer.

  Vad kul att gullvivorna blommat hos dig! Man blir verkligen glad över dem! Och de är fina länge, mina har blommat ett par veckor nu.

  Mina rådjur verkar ha fått smak för just nävorna. Min rödbladiga Espresso är knipsad, liksom brunnävorna. Spansknävorna som inte kommit igång än var smaskens förra året. Men flocknävan får vara ifred!

  Jag har verkligen fått smak för variegerat, men den där kirskålen skulle jag nog inte tordas ta in!

  Ha en skön helg vid havet!

  SvaraRadera
 2. Jag tror nog Tovsippan är jätteglad över att få vara i Göteborg! Säkert glädjetår. Eller också blev den lite sur för att du övergav den när det började regna för att rusa in i vinkastet. ;-) Våra tovsippor har faktiskt börjat blomma idag! Din Sockblomma blommar så fint. Hade tänkt ta och fota den, men det kom något annat emellan. Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 3. Tovsippan är en favorit hos mig. SÅ fina!
  Dina små söta skyltar gillar jag mycket.

  Ha en bra helg vid havet! Kram!

  SvaraRadera
 4. Grönt och vitt är ju så läckert, man tröttnar liksom inte. ha en trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 5. Hej o gomorron--kanske du läser detta när du redan varit ute vid havet--men ha det så jättehärligt--Kramen Maria

  SvaraRadera
 6. Det är toppen att du har flyttat!
  Tovsippan är så underbar - ett favoritobjekt hos mig. Den verkar gilla kameran också...*fniss*
  Kram Randi

  SvaraRadera
 7. Det var många härliga favoriter det!
  Hoppas att du har/får en toppenhelg vid havet, och att vädret är på er sida.
  Vilka fynd du gjorde i Halmstad då!!!!
  Attans att jag jobbade.
  Det är ju inte såååå långt dit.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 8. Snöklockan är ju så fin.
  Fortsatt trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 9. Din blogg är UNDERBAR!!!!!
  hälsar Annika C

  SvaraRadera