måndag 27 april 2009

Vårtecken hemma hos Lotta

och i mitt lilla växthus :) Har inte bestämt mig om jag skall kalla det växthus eller vinkast, får nog suga på den karamellen lite. Så här ser det ut nu när det mesta är på sin plats:Då kliver vi in - ja, ni vet ju sedan tidigare att det inte är stort men alldeles tillräckligt stort för mig :) Till slut bestämde jag mig för trägolv, gruset kändes kalt och sten har jag lagt så det räcker och svårt att få rakt och fint - trägolv är mjukt och ombonat. På väggen mot huset har jag hängt upp panelgardiner av säckväv för att få lite mer ombonad känsla. Ni ser också den fina spaljen maken har knåpat ihop till mig av armeringsjärn - snart kommer vindruvorna att klättra där!Lagerhyllan kommer från källaren, det är den jag använt när sådderna behövt tillskottljus och vi lät ljusamaturen sitta kvar - kanske det behövs lite ljus någon gång?


Två mindre stolar hade jag hemma och en lite byrå har jag fått av svärfar - jag gillar lite mörkare trä (läs teak). Stolarna är lätta att fälla ihop och fälla ut om jag skulle vilja sätta mig och fundera en liten stund :)Jag har köpt ett litet Olivträd och det är mitt i blomningen - hoppas att det flyger in en lite Humla och gör det den skall göra :) Fatet som kruka står på har jag gjort på keramikkurs hos Lindalunda.Av svärfar fick jag i höstas ett planteringsbord i plåt och på det har Pelargonerna haft sin vintervila i källaren - tänkte det skulle få förvara alla sådderna ett tag framöver. Det är ju lite slabb med vatten och jag kan hälla vatten i plåtlådan så att sådderna håller sig fuktiga ett par dygn. Just nu är det lite trångt men senare på säsongen så skall ju det mesta ut i rabatterna.Temperaturen i växthuset på natten är omkring +10 och nu har Tomaterna och Basilika fått komma i jord, efter 3 dygn så har de börjat växa till sig och jag är jättenöjd! Tomaterna är hemmasådda med frö tagna av köpta Pärontomater och i lördags fick jag en tomatplanta av Karin A, en "Chocolate Cherry" - så spännande!


I lagerhyllan har jag satt lite smått och gott - bl a min Murgrönsviol som precis har börjat blomma!Jag fick en inflyttningspresent av Marina på posten - en pelargonstickling "Lemon Kiss" och jag hoppas den skall trivas här hos mig - tack än en gång Marina =) Nedan ett collage på lite smått och gott som står i Lagerhyllan - bl a en keramikdam gjord av LindaLunda. På väggen har jag hängt upp Trädgårdsfia som är sydda av Monika med bloggen Moas Lovely things


I dag har även gardiner av fiberduk kommit på plats - insåg att det blev väldans mycket sol helt plötsligt på de små växterna så de får skyddas ett tag. Om jag är nöjd? Mer än så - jag är stormade glad över mitt lilla vinkast :)


Visst är det ett vårtecken - när vi man kan flytta ut i växthuset? När Murgrönsviolen blommar? När näsan fjällar pga förmycket sol? När matlagningen flyttar ut och grilldimman lägrar sig i området? Fler vårtecken finns på bloggen Humlebacken. 8`)

1 kommentar:

  1. Åhh va sugen jag blir på ett växthus. Ja ett som man kombinerar som uterum...man ska ju förena nytta med nöje.

    SvaraRadera