onsdag 22 april 2009

Tidsbrist, mina rötter och bloggträff.......

Jag ser en trend - i samband med fint väder, ljusa kvällar, spirande vårblommor och trädgårdstokar - minskar bloggandet och jag är en av dem! Rätt sunt tycker jag MEN jag vill blogga, vill läsa hur vårens framfart är i landet, vad ni gör? Vad har ni i trädgårdarna som blommar? Vad har ni för planer? Jag VILL kommentera era allra-sötaste-blommor, fint pynt, betongalster, inköp, fynd på loppisar osv.


Inte hinner jag med bloggeriet när det händer så mycket där ute? Måste ju titta, känna, vända blommor för att se hela blomman, fotografera för minnet, rensa, flytta, vattna (det ÄR torrt i jorden, även här!), lever "den" i år? Trivs växten där den står eller skall jag flytta den? Hur skall det se ut nästa år vid den här tiden? Dokumentera vilka lökar som skall köpas in till hösten. Fota för att inte plantera en Alunrot mitt över Krokusen så det blir "sillsallad", etc, etc.


Och då ser jag det här:Hmmmm- var jag tvungen att spara allt klipp från vinstockarna? Två vaser med väl rotade sticklingar från Eddys blue wonder och Zilga frodas på fönsterbrädan. Jag tänkte att kanske någon kunde klara sig, så jag kunde byta till mig någon annan sorts vindruva att ha i växthuset, eller ge bort till bättre behövande - men att alla tog sig?! ;)


Nu har jag och Carina bytt vinstockar med varandra, hon har en grön druva som är kärnfri och som jag skall prova att odla i mitt Vinkast och då får hon så många sticklingar hon vill av mig ;)Istället för att skicka dem per post, så skall jag ta mig en tur till Bösalid söder om Halmstad på bloggträff den 16/5. Tid vet jag inte?, inte heller vem som kommer dit utöver Carina :) Någon som skall dit? Dessutom så har jag "stora bilen" så kanske kan jag få resesällskap - någon som vill åka med? Maloppa? Monica? Karin A? LindaLunda? Jag har plats för A- bekvämt 3 st, B - trångt 4 st utöver mig som kör. Någon jag skall plocka upp på vägen - Maria Berg? Och - är det någon som vill ha sticklingar på vindruvor?! ;)I dag har jag hämtat Hosta (pluralis hostor?) hos Birgitta, (tack, TACK, jättetack!) jag hade sån tur att jag kunde vara med på en beställning som Birgitta gjorde och nu är jag 6 st Hostor rikare :) Mer om dem kommer senare, när jag fått till min damm - parabolprojektet ni vet ;) (vill inte jobba, vill vara hemma och gräva ;)


På fredag jobbar jag halvdag och sedan skall jag träffa Kia och äta lunch på Särö handelsträdgård (farligt, farligt... ) och sedan få se hennes trädgård i vårprakten! Vilken vecka!! Och sedan kommer helgen då det spås sommarväder, jag skall flytta in i mitt lilla växthus - nu börjar det bli dags för inredningen och pyntet ;)


Ha det gott alla bloggvänner - jag läser och njuter av era bloggar, tar till mig och lär mig :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar