tisdag 7 april 2009

Mina växter och andras växter....

Nu är jag helt grön – så trädgårdsnördig man kan bli J Jag ställer väckarklocka för att inte sova bort min ledighet och bara väntar på att få sätta händerna i jorden. På fm skolade jag om mina sådder än en gång – nu när ljuset når dem så växer de på som sjutton! Sedan kastade jag bort alla misslyckade sådder – det var ju ett par stycken….. men jag är mer än nöjd ändå med årets resultat.Sedan gick jag ut för en daglig inspektion – tänk – att äntligen kunna börja med trädgårdsrundan igen! Att titta runt och se vad som har hänt sedan i går.Jag gillar när växterna i min trädgård har en historia. Där finns Anjas Doftvioler, Katarinas rosor (kom på att det har jag glömt att blogga om – skall göra det en dag när det regnar och bloggen inte strular), Monica och Birgittas Julrosor, Christers – hmmmm lilla träd (tappade bort namnet nu) – ja många växter har jag i min trädgård som inte är mina ;)


De här tulpanerna har också en härlig historia.Jag hade börjat följa Mari i Marieholms blogg: Hjärtat mitt och jag beundrade hennes tulpaner med varigerade blad.


0805 hade vi bloggträff i Botaniska i Götenborg och samtidigt hade Allt om Trädgård sin träff. Hannele var först på Allt om Trädgård´s träff och kom sedan till Bloggträffen. Med sig hade hon några tulpanlökar från Mari till mig!!!!! Mari mindes att jag beundrade dem, grävde upp några och tog med sig dem och budade dem till mig via Hannele.


NU så har bladen börjat sticka upp…
Tror att det var 3 eller 4 lökar jag fick – och nu är de fler .:) Odlingsklockan av hönsnät – bästa ting jag gjort! – skyddar dem från Rådjuren.


Så spännande det skall bli att se dem blomma!!


I dag har jag och maken satt upp lite mer än hälften av alla plastrutor, hoppas få upp resten i morgon kväll. Under dagen skall jag skyffla in jord i odlingsdelen. Syster yster levererade 3 säckar med prima hästgödsel idag. Mer rapport om detta kommer i morgon J Jag måste ju erkänna att jag hinner snart inte blogga..... hinner inte läsa och kommentera alla bloggar.... men det kom ju ett växthus i vägen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar