lördag 4 april 2009

Ett och två dagsverke...

och mitt vinkast är på god väg :) Som sagt - jag har grävt bort grässvålen i veckan så jag fick blåsor på händerna men det var det värt. Jag övertalade svärfar att komma till oss i helgen - mutade honom med grill på lördagen :) Han är "gammal" snickare och mycket estetisk i sitt sinne - ni har väl inte missat min "stålkvinna" i hönsnät som han skapat till mig?! Hans kunskap är guld värd. Vi startade tidigt lördag morgon med lite överslag i trädgården, lite finlir på grävningen och sedan iväg för inköp av div materiel. Kl 13.00 - efter kaffe och smörgås ute i trädgården satte vi igång:Ni vet ju sedan tidigare att mitt "vinkast" inte är stort; 140 x 298 cm men väl så efterlängtat. Ovan är det snickrat en ram - odlingsbädd och den fria ytan för ev "sittmöbel" eller andra pyntsaker. Pallkragen längst bort i bild är våra hyresgästers - där odlar de lite smått och gott :) Närmast i bild är grusbädden - alltså min "medelhavsträdgård". Kantstenen mellan grus och gräsmatta är också lagd idag - kantstenen fanns redan utmed husväggen och är bara flyttad utåt - det skall ju vara lätt att ta en runda med "handjagar´n" på vår lilla gräsplätt.


Somliga jobbar och somliga slappar.... här är yngsta dottern i solstolen:Grunden av lecablock är nu tillrättalagd och murad. Senare blev ytterväggen även putsad - karlarna putsade och jag stod i köket :) Döttrarna - tja, de solande och hejade på :) Innan kökstjänstgöringen så kom lilla Buxbomhäcken på plats. Inemellan kommer Kirslök att ploppa upp (tog tillvara på de som stack upp ur jorden tidigare). Stören med Björnbär får stå kvar t.v, så småningom blir det en ny "spalje med portal" byggd.


Jag valde att lägga en grusplan framför vinkastet - dels för slitage på gräsmattan men också för en liten "medelhavsträdgård". Förhoppningsvis kommer min murade planteringslåda att komma på sin plats i morgon - där mina örter skall växa sig frodiga - och så småningom lite krukor med div odlingar - bl a mina "hönor" av buxbom, mina Kannor (röda blommor) som står inomhus och växer till sig. Läste i boken "Medelhavsträdgård på svenska" att gult och blått är "bra färger" i medelhavsträdgården . Röda Kannor och jag tror jag dels planterar mina Blåsalvia i murade odlingsbädden och sedan sår jag Ringnblommor däremellan.


Jag har luskat lite efter vad svärfar har "hemma hos sig" men ingen möbel som passar in i min grusträdgård. Men han är aktiv och är ute på äventyr var dag, så kanske han passerar en loppis så jag kan få hittat något bord och stol till min grusyta.


Nu är vi alla lagom möra efter en lång dags arbete, god middag med gott vin till - så snart blir det "soffläge". I morgon fortsätter vi byggandet..... Må så gott alla bloggare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar