måndag 30 mars 2009

Månadsbild mars och vårteckenutmaning

Jahapp - då var vi inne in v.14. Marsväder har det varit hela månaden - snö, regn, sol, iskalla vindar varvat med vårvarma dagar. I går söndag var det sol men kyligt och sommartiden gör att det är ännu ljusare om kvällarna :) Solen når nu längre in i trädgården och det har blivit lite mer av färgen grönt vid entrerabatten men än så länge så blommar det inte så mycket hos mig.



På måndagar har bloggen Humlebacken "vårteckensutmaning" - den deltar jag gärna i fast tja, det är inte så värst många vårtecken hos mig, det tar ett tag innan den kalla, blöta lerjorden blir varm - men förstås - Julrosen blommar väldans fint nu:



Den är ett par år gammal och börjar växta till sig i storlek och i år är det många, frodiga knoppar. Här och var ploppar krokusen upp - gula krokus mot vinröd Alunrot är ju förstås en färgklick:



Såg att Skimmian fortfarande är i knopp - den borde ha blommat för länge sedan - eller?



I veckan väntas regn - trist, men å andra sidan så får det för min del, gärna regna på vardagarna - bara helgen är fin :)


Jag har nu grävt klart för växthuset så nu tycker jag att maken skall komma hem från jobbresan så vi kan köpa ett lass grus och påbörja montering av växthuset!!! Denna väntan.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar