lördag 17 januari 2009

Mera England - Mottisfont Abbey and Garden

Nu äntligen är jag i gång med målningen av matsalen! Tänk att det skall ta så lång tid, från tanke till handling :)Bort med gul tapet och på med äggskalsvit färg! Under tiden jag målar, kanske ni har lust att se lite mer från Englandsresan? Drömma er bort till en ljuv sommardag men prunkande rabatter....


Så här såg det up på Mottisfont Abbey and Garden som vi besökte i september 2008.Klart att det finns en rosenträdgård vid slottet, omgärdad av gamla murar av charmigt, ålderstigert tegel. Hmmm - saknar de äldre damerna i hatt som sitter och dricker sitt afternoon the.....Jag blir mer och mer förtjust i de enkla rosorna...Denna är inte heller så dum.Inbjudande dörrar vars gång är kantad av vackra blommor, går ju inte att motstå....och nästa rum innehåller praktfulla perennrabatter. Det är blandade färger och former och det är det som gör att rabatten är så vacker! De som jag känner igen är Savlia, Rölleka men jag vet inte om de rosa är Rölleka eller tidig Kärleksört? Tror att jag vill så Rölleka i år....Här är den rosa blomman igen... fint med de rosa Tistlarna ? i bakgrunden - skulle kunna gå med Verbena också.Så enkelt och så vackert - Grekisk vädd och Blåsalvia - får nog så Grekisk vädd med =) Ser ut att vara "slarvigt" planterat, de väver sig in i varandra - men det är säkert planerat att så skall ske :)Och är växer Bolltisteln precis som den skall göra - hos mig vill den inte alls. Har försökt i flera år men jag tror inte den gillar min blöta lerjord.......Nu skall vi se - jag tror jag tar den här trädgårdsgången....Lavendelhäck - så fint! Som ramar in rabatterna med bl a Rosor - här doftade det gott - och ett ständigt surr av insekter - måste vara ett paradis för dem :)Inte bara vackra blommor, det fanns även vackra blad - de här liljornas bladverk lyste som ett stoppljus i rabatten - undra hur blommorna ser ut? Vill ha.......Ännu en vacker samplantering kommer här - med en ljuv vit skönhet i framkanten - är det en senblommande Vallmo eller en Anemo? Vet inte - gör ni?Bakom den växer Verbena och bakom den en ros som klättrar på en rejäl träställning - jag gillar verkligen när det kraftfulla blandas med det ljuva och skira!Jag tycker det är så vackert med höga rostorn, klätterstöd och spaljéer i trädgårdar. Just så här vill jag ha hos mig:Jag har fått en liten ide - skall bara se om jag kan göra den till verklighet i sommar =) 2009 års sådd av Viola Cornuta "Alba" gror bra i källaren och kanske kan jag också få till en "fält" av dem i min skogsbacke - som på den här bilden:De skulle göra sig väl under Rönnsumaken. Jag har några blåa också och de skall få flytta ihop med de vita. Nä - nu skall jag sluta drömma mig bort...... och ta tag i målarpenseln igen. Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar