torsdag 25 december 2008

God fortsättning på julhelgen -

och ett litet tips kanske är roligt att få? Ett tips på en ny blogg om fotografering och digitalkameror: omdigitalkameror.se Läsvärda inlägg och en fotoskola är på gång.


Att de dessutom har en tävling om Nikon D60 är ju inte helt fel - tänk att vinna en sådan kamera?! Då vore lyckan fullständig =)*****************************************************************


Och nu kommer lite trädgård med på köpet. När vi på lucia firade svärfar, så hade de en vacker växt som bordsdekoration. Ingen visste vad det var och vi kände och klämde och gissade........ jag fick med mig en kvist hem och började leta. Den var städselgrön, hade blanka, gröna blad, en frökapsel som var riktigt vacker. Efter en stund hittade jag den här bilden på en engelsk blogg:Undra hur många det är som kan lista ut vad det är för växt enbart med hjälp av bilden? =) Det är en Ivy Hedera helix - alltså en sorts Murgröna! Så nu har jag en fråga till Kia som jag tror läser mig blogg - är det denna Murgröna du har hos dig som du berättat om, den som blommar? Jag har inte sett min Murgröna blomma under de 3 år jag haft min - och den växer som ogräs - och förstår inte hur Kias kan blomma... :) Men visst är det så, att det finns olika sorter av Murgrönan och att alla inte blommar? Nu hoppas jag att min kvist får rötter så jag kan plantera den i min trädgård =)


Ibland dyker frågan upp i bloggarna, om vi samlar på något? Jag tror jag är en samlare av Murgröna ;) Jag har den gröna, storbladiga, en småbladig grön, en varigerad som jag fått av svärfar, en svagt varigerad med krusiga blad (skåneresan 2006 ;) och förhoppningsvis så har jag en som blommar :)


Tänk vad man lär sig hela tiden........Tack alla bloggare för de härliga julhälsningarna jag fått, både på blogg, mail och överraskande julkort =) Ni är bäst! Om jag fick några julklappar? Japp - återkommer till de..... på återseende,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar