söndag 9 november 2008

Veckans glädjeämne/Rejoice of the week

Glädje, energi, inspiration är tre ord som jag verkligen vill lyfta fram den här veckan och det kan ju verkligen behövas nu när lite trista november är framför oss. Inspiration ger energi och glädje till att prova något nytt och på vår pysseldag hos mig i går, lördag - fick jag både inspiration, energi och glädje. Maria lärde mig trä pärlor på tråd och jag lyckades knåpa ihop ett halsband - ni kan tro jag är stolt!Monica som har både gröna fingrar och pyssliga händer är en stor inspirationskälla till pyssel med papper och delar med sig av alla tips, knep och tillbehör =) Nu är matsalsbordet återigen, fullt av papper, julkort och pågående projekt - det tar lite tid med scrappandet... men det är ett tag kvar till jul så några fler julkort kan jag säkert få till under de mörka kvällarna =)Karin´s blogg "Ute och Inne" med vackra bilder är en inspirationskälla till fotografering och hon har startat temat "Veckans glädjeämne/Rejoice of the week" - för visst har vi mycket att glädja oss åt i vår vardag?! Min trädgård ger mig gjädje oavsett årstid och även om det börjar bli både grått och brunt därute som finns det små guldkorn att ta tillvara på. Tex Lammöronens mjuka blad - och efter inspiration av andra bloggare, har jag nu en ny krans på ytterdörren.


Förra söndagen var vi ju på tur i svampskogen och roligt är det att tonåringarna - stora som de är - vill följa med och fylla svampkorgen. Två små granar tog Sofia med sig hem - bordsgran till jul och jag föreslog att de kan planteras i kruka så att de återanvändas varje år och kanske har de vuxit till sig så att när tonåringarna firar jul i eget boende - så är julgranen redan införskaffad :) Nu står de på balkongen och väntar på julen.....Det var några av mina glädjeämnen denna veckan. Nä - ett till - det är söndag, jag är ledig och det regnar inte..... så idag blir det utedag i trädgården, de sista lökarna skall i jorden och lite rens skall till komposten. Det är fars dag idag och på allhelgona tände jag/vi=syster yster och mamma, ett ljus för vår pappa som inte finns med oss längre. Maken är på resande fot så honom firar vi när han kommer hem. På återseende - det är ju temat Fototriss så jag återkommer under dagen =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar