lördag 22 november 2008

Veckans glädjeämne/Rejoice of the week

Omväxlande väder - eller hur? Ena dagen grått och hällregn, andra dagen minusgrader och snökorn - jag föredrar ialla fall det sistnämnda för med kallt väder, kommer oftast ljuset och det "stora grå" lättas genast upp. I tisdags lyste solen så skönt när jag var i skogen och hämtade granris från avverkningen, jag la ut det i rabatten vid entren - för visst är det finare med ett granristäcke än brunsvart lerjord?När jag la granris kring Julrosorna så hittade jag flera små knoppar och nu är det lättare att se dem - hoppas, hoppas att någon av dem blommar snart :)Ännu en mosskreation har kommt till i källaren - ett mossträd! Två bitar oasis, mossa, en gammal kruka och ståltråd med pärlor - voila! Snökornen som landat höjde dekorationsnivån =)Det har blivit ljusare och ljusare för var dag och fredagen var rena rama ljusbehandlingen, för vid "stugan vid havet" lyser alltid solen :) Klarblå himmel, strålande sol, ljusreflexer från ett alldeles stilla hav..... härligt!Hemma i stan så hamnar hus och trädgård i skugga vintertid - solen når inte upp över träden och jag upplever att vi alltid har det mörk. Om kvällarna lyser trädgårdsbelysningen upp men dagtid faller ett dunkelt, dovt ljus över trädgården. I helgen skall jag placera ut lite ljusslingor, lite lagom enkelt mellan buskar och träd.


Vackert är iskristallerna som lagt sig på ljuslyktans glas,slogan "det är de små detaljerna som gör det" stämmer mycket väl =)


En härlig, ledig lördag ligger framför mig, himlen är blå och solen skymtas bakom trädtopparna - en ljus dag som kommer att tillbringas både ute och inne. Jag önskar er en härlig lördag och må solen lysa på er!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar