söndag 23 november 2008

Julmarknad - ett folknöje

I alla fall på Gunnebo slott idag =) jag tror att nästan alla invånare i Mölndal var där för det var folkvandring och trångt.Klickbara bilder


Visst är det otroligt vackert kring slottet men julmarknaden - tja, på en skala på 10 så får den bara betyg 3. I småstugorna såldes lite hembakat godis och julkakor, några tomtar och lite böcker om Gunnebo slott. Jag köpte några gulliga pepparkaksformar. Jag var nog lite besviken för Gunnebo är ett av objekten i "Lustgårdarna i Göteborg 2008" men inte en endaste krans av granris eller mossa såg jag, inte en Hyacint eller Amaryllis - fast jag kanske har en annan uppfattning om vad en julmarknad skall innehålla.Gott om folk var det däremot och när vi åkte därifrån (lunchtid) då var det kö från stora vägen in mot parkeringen..... Vi åkte vidare till nästa julmarknad, Kvarnby - det gamla pappersbruket i Mölndal. Där träffade jag tomten och en Alv - eller älva? Min favorit....... =)Nu har jag viskat i tomtens öra vad jag önskar mig i julklapp och bett Alven (har alvöron, inte älvöron) vaka över min trädgård nästa säsong. Mycket nöjd gick jag runt och kikade på dels museet om papperstillverkning och gamla ting (hittade dockvagnen jag hade som liten och tidningen "Allt i hemmet" som mamma köpte när jag var liten :). Lite mysigt julpynt hittades - ting som jag gillar =)Vackra men lite opålitliga som ljuslykta. Jag såg några saker jag ville ha men då var kontanterna slut, fick däremot adressen till butiken som sålde lite smått och gott som föll mig i smaken: d.n.a, butiken ligger på Korsgatan i Göteborg om någon är nyfiken på vackra ting. Kvarnbyn fick betyget 7 om någon undrar :) Mysigt var det i alla fall med stämning, glögg och goda kakor. Ännu en härlig söndag är nu till ända....Mera julinspirationsäventyr blir det nästa helg - avslöjar inte nu vad det blir........ Jag önskar er en trevlig kväll -må så gott 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar