söndag 2 november 2008

Färg och form i min trädgård

det är inte bara frostnypna blommor som är vackra just nu. Växternas blad har ju bjudit på ett otroligt vacker färgskådespel i höst. Färgen på Ormbunken är så härlig. Så här fin kommer den att vara ända tills regnet kommer - då lägger den sig ned.



Vid entren, där jag har min lilla sittplats, har jag gjort lite höstdekorationer och de hemmaodlade minipumporna är klatschiga färklickar -



Jag har tidigare lovat att ge bort frö och det skall jag göra så småningom ;) är inte riktigt klar med frö-skörden ännu.



Några av äpplerna i trädet blev fågelmat - och istället för att slänga dem, la jag dem på ett betongfat och kylan har hållt dem rätt så fräscha - de är också en trevlig färgklick. Här ligger de på fatet och Murgrönan slingrar sig omkring, ramar in och skyddar fatet från kylan. Det är andra vintern som fatet står ute i ur och skur.



Det andra betongfatet står på baksidan huset - där samlar det sig alltid vatten och blad men även det har klarat av att stå ute året om. Jag hade glömt att tömma det på vatten i veckan så det var en rejäl isbit i det igår :)



Det har varit frost i natt också men solen lyser och även idag ser det ut att bli en ljuvig höstdag. Förresten - när slutar hösten? Och när blir det vinter? Har det med dygnstemperaturen att göra som på våren (SMHI brukar alltid tala om när våren har kommit) eller är det namnet på månaden som räknas? Är november höst eller vintermånad? Jag hoppas att det är höst ett tag till för här i Göteborg så regnar det bara på vintern :)


Alldeles strax skall vi åka till skogen och se om vi kan hitta lite Trattkantareller- jo, jag vet att det är lite sent men de brukar klara av en liten frostknäpp och det har liksom inte blivit tid till det förut... ;) Det har ju varit både älgjakt och stormiga helger. Så på med varma kläder, svampkorg, kaffe på termos och mormors nybakade bullar - kamerna får väl följa med också, kanske det finns något fint i "färg och form" att fånga på bild. Om annat så får vi en härlig höstpromenad. Ha det så gott i söndagssolen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar