fredag 31 oktober 2008

Veckans glädjeämne

Även denna veckan "hänger jag på" bloggen Ute och Inne´s "glädjeämne" och idag var jag extra glad över att jag unnat mig att gå ned i arbetstid och att just idag så lyste solen på mig på min fredagspromenad.
Det märktes att det regnade i morse för på fallna löv låg det en massa små diamanter - redo att plockas upp...Promenaden idag gick till favoritstället - "mitt" växthus vid Lilla Torp. Det ser lite öde ut men jag såg en katt slinka in genom ett litet hål och strax därefter öppnade ägaren dörren för mig och sa glatt "god eftermiddag" - så artigt! Så välkomnande - då kan man ju inte känna annat än glädje :)Han frågade vad "jag önskade" idag och det berättade jag. Under tiden han hämtade min beställning så gick jag runt lite med kameran - här står Amaryllisarna på rad.Om några veckor så skall jag gå hit och köpa vackra, knoppande Amaryllisar -det ser ut att finnas en del och välja på :) Allra längst bort låg 2 av 3 katter och sov middag - bland Amaryllislökar, kaffekannan och kaffekoppar.Cyklamenfrossa.... cyklamen i alla de möjliga färger och mönster står i rad på borden.Cyklamen hade jag redan hemma så i dag nöjde jag mig med att titta, lukta och njuta :)
Vad jag fick med mig hem?! En stor bukett Höstastrar i blandade färger för endast 50 kr - det var min beställning idag. För ungefär två veckor sedan promenerade jag förbi växthuset på utsidan och tänk att trots kalla nätter så blommar det fortfarande så vackert. Nu står buketten på hylla vid öppna spisen - blommor gör mig så glad.Brasan är tänd, maten är uppäten och fredagskvällen är lugn och skön. Jag är så nöjd med veckan som varit och jag har en ledig helg framför mig. Ute på trappen lyser pumporna så fint - det är tonåringarna som står för pumpadekorationen :) Jag önskar er en


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar