torsdag 30 oktober 2008

Mera lek med kameran....

måste ju prova allt som går att göra med kameran =) Här har jag fångat vattenstrålen på två olika sätt - först fryset vatten,Med slutartiden kan man styra hur skarpt ett rörligt motiv avbildas. Vill man att rörelsen skall frysas så får man ställa in en kort tid - ungefär 1 sekund. Vill man visa rörelsen och få en mer dramatisk effekt så ställer man in en lång slutartid.En eftermiddag skall jag åka ut till havet och prova den här effekten. Jag har sett så vackra, magiska bilder på ett dimmigt hav.....


Dessutom skall jag tipsa om en blogg jag hittade via Fototriss häromkvällen: Bildkanalen.se


Trevlig blogg att läsa och många bra tips - bl. a ännu ett om att fotografera inne "utan blixt" - läs själva HÄR. Jag har frågat om lov och får lov att länka till bloggen. Han har lovat att berätta om sin plastback och fotografering av mindre föremål - gissar att det liknar det "ljustältet" jag såg på min fotokurs.


En annan trevlig sida om fotografering och knep är Photo explained och mycket trevligt att läsa där med.


Och på tal om fotografering - idag har jag blivit fotad ;) Jag fick ett mail ifrån en journalist, Johanna som skulle skriva en artikel om "bloggning" och hon frågade om jag ville ställa upp på en intervju - och det gjorde jag, så i eftermiddag kom hon och en fotograf hem till mig. Hoppas att Johanna håller vad hon lovat och skickar mig en tidning (ifall att du läser det här Johanna så får du inte glömma bort mig =) Har jag tur så kommer även fotografen ihåg mig och skickar några av hans bilder på mig - till mig.


I morgon är det fredag - så himla skönt!! Fast veckorna går fort som attan - det känns som om det bara är måndag och fredag hela tiden.... En oplanerad helg väntar på mig - hoppas innerligt att det blir fint väder så jag äntligen kan få mig en skogspromenad och fylla på svampförrådet...... Ha det gott och på återseende :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar