måndag 24 juni 2013

en vacker midsommarhelg


Midsommar firade vi i stugan tillsammans med syster yster med familj. Torsdagenskvällen var helt underbar och det blev grill på berget i solnedgången.


Aftonen inledde jag med en springtur - hurtigt eller hur - och sedan ett dopp i havet! Lite kallt men jag var så varm så det behövdes lite svalka. Grabbsen var ute på fisketur och fick en god fångst av både makrill och torsk - vad är godare än nyfångad makrill!Framåt eftermiddagen öppnade sig himlen och regnet öste ned men ingen hade förväntat sig något annat - det är ju midsommar :)Vi har haft sköna dagar, mycket god mat och frisk luft, promenader bland doftande vildrosor - det är så vackert ute nu med alla vilda blommor.

Systerson´s dotter Molly


Jag fixade lite i växthuset men när jag skulle lyfta ur en spann med vatten från vattentunnan, fick jag en sträckning i ryggen - himla typiskt! så nu har jag nog ett litet ryggskott eller vad man skall kalla det - orörlig är jag i alla fall och jag pustar och stönar när jag skall resa mig upp från sittande läge....... lite synd är det om mig :)Hoppas det är snabbt övergående för det börjar bli lite vildvuxet i trädgården, det behövs ansas och klippas nu när regnet får växtligheten att explodera. Tur att jag tömde komposten förra veckan, så jag kan fylla på med både rens och bokashi (och innan ryggskottet).

Det är svårt att veta om bokashi´n jag grävt ned gör nytta - växer gör det ju som tusan - men det känns bättre att ge jorden näringsämnen tillbaka, istället för att omvandla avfallet till biogas.

Ute kommer det regnskurar hela tiden - så typiskt juniväder - och jag borde verkligen fylla på vattenkannorna med regnvatten, jag får be Sofia om lite trädgårdshjälp idag :)

Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg ♥


3 kommentarer:

 1. Har haft en skön helg jag med. Midsommarafton var det riktigt bra väder, midsommardagen lite blandat sådär. Härliga bilder! Och hoppas verkligen att ryggskottet ger med sig, så jäkla tråkigt!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Åh nej, din stackare. Krya på dig i ryggen!!
  Så fin bilder, bohuskusten är underbar:).
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag började också aftonen med ett träningspass. Kort men intensiv löpning och sedan lite magövningar på det. Klar för midsommar sen!

  Inte kul med ryggen. Hoppas det går över snabbt.

  Kram

  SvaraRadera