torsdag 27 december 2012

♥ God fortsättning ♥Tack för alla julhälsningar! Hoppas ni haft en skön julhelg, njutit av allt det goda och sluppit det onda ;)  Vi hade en jättemysig julafton hos syster yster, slappardag på juldagen, och annandag hade vi makens släktningar på middag - jättetrevligt!

 Jag fick en jättefin bukett vita tulpaner... suck..... och en kanonfin Kamelia med fina knoppar, blev så glad för de två Kameliorna jag hade,  torkade bort i april när vi var i Mexico, Sofia glömde dem.... :)
 Men nu har jag en ny Kamelia att ta hand om - håller tummarna för att den får behålla knopparna.

Idag har jag jobbat, halkade iväg med bilen tidigt i morse, det var jag, saltbilar och några stollar på cykel som var ute, jag tänkte de är inte kloka som cyklar när det är isgata! All snö har regnat bort och det är endast isklumpar, istjäle och isgata kvar - så trist!

Jag vet inte jag, kanske inbillar jag mig, eller så är det för att jag längtar så, men det kändes lite, lite ljusare idag..... ;)  eller så var det för att det inte regnade och jag hann med att se ljuset efter jobbet.
Det är så mysigt att lästa trädgårdsbloggar efter jul, det vänder i trädgårdsvärlden, i södra delen av landet kan de ana snödroppar, det planeras sådder och växtbeställningar är ivägklickade - och det är lätt att falla för frestelsen....... tankarna vandrar....... finns det plats för fler växter? Vad önskar jag mig? Vad skall jag så? .... :)

Strax innan jul kom grejorna från Bokashi, två spänner beställde jag, nedbrytningsbara påsar och det där magisk strö´t. Jag valde påsar nu på vintern, det blir inte så kladdigt och sedan kan de stå och "mogna och starta processen" i källaren i två veckor innan de läggs på komposten, och när våren kommer och de tinar upp - hokus pokus - så blir matavfallet jord! När tjälen är borta, skall de grävas ned i jorden, ge näring och jordförbättring i min stenhårda lerjord. Det skall verkligen bli spännande att prova och det vore fantastiskt om vi kunde ta hand om allt matavfallet själva!
Önska mig lycka till :)9 kommentarer:

 1. Lycka till med kamelian nu då, och tulpaner, ja jag blir alldeles yr när jag tänker på tulpansäsongen vi har framför oss i vas innan de kommer i trädgården. Låter så spännande med ditt kompostprojekt, jag ska läsa på lite noggrannare någon dag för jag har varit så sugen på att göra något med matavfallet men vet liksom inte vad.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt nu - förhoppningsfullt direkt efter nyår! :) Kul med ny kamelia, hoppas det blir fina blommor denna gång. Ha en fin helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Det låter som en härlig jul det med!
  Annars kan jag tipsa om höns! :) De tar hand om matavfallet på ett ypperligt sätt. Vi tittade faktiskt på Bokashi förra året, men det blev ju hönor istället.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med projektet, det blir säkert bra.
  Vilken bild !!! Hur gör du ???
  //Eva

  SvaraRadera
 5. Så spännande det låter med Bokashi! Ja, nu vänder det alldeles snart, bara det blir 1:a januari så blir det en helt annan stämning och förväntningar på bloggarna;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Ja, det är sååå skönt att nu vänder det och ljuset kommer åter.
  Nu är det tid för köp av frön och sedan startar frösådderna :=)

  Lycka till med din kompostering.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 7. Nog har det blivit lite ljusare - det tycker jag med. Jag önskar dig stort lycka till med din kompost, de jag känner som använder sig av Bokashi-metoden har bara gott att säga.

  Kram

  SvaraRadera
 8. jag skulle åxå vilja använda Bokashi-metoden men är man ett enmanshushåll så blir det knappt några matrester
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera