lördag 15 september 2012

Trädgårdsbesök i regn och stormNaturligtvis så var det värsta oväder när jag i fredags skulle hämta min rödbladiga Lönn hemma hos Kia, dagen var redan bokad så det var bara att ta på sig stövlar och regnjacka och ge sig ut.

Som tur var så avtog regnet och vi väntade in de sista droppara i pergolan - jättefin! Den är byggd på en avsats så utsikten är vidunderlig! Nederst i bilden ovan kan ni skymta dammen med fiskar och näckrosen, blomman har en härlig rosa färg och de mörka bladen..... - så himla fin!


Snyggt med de långa "trappstegen" bakom dammen och växterna som böljar ut över stenen.

Vi promenerade i lunden - där var det lä som tur var, tittade på alla träd Kia planterat  - många av den är verkligen fina: "Kia - du borde uppdatera din blogg med vilka träd du har planterat, jag är hopplös på namn"!

Nu när det är tidig höst, är alla sorters gräs så fin, och trivs de så får de fina vippor, och jag borde verkligen plantera ett gräs hemma hos mig, ett som kan breda ut sig ordentligt *hmmmm... får leta efter en bra plats i höst*
Tittade till bikuporna och där var de full aktvitet - de flög in och ut och hade så mycket att göra :)Så här ser lönnen ut som Kia varit snäll och köpt åt mig när hon var på trädgårdsresa - Acer "Crimson king" - kommer att göra sig bra hemma hos mig och bryta av allt det gröna. Jag fick oxå med mig två små Lönnar som jag inte minns namnet på..... så jag får återkomma med det.

Kia berättade om pågående projekt och tankar om planteringar och jag fick lite inspiration att ta med mig hem.

Det är alltid roligt att hälsa på en trädgårdsvän :) Det har inte blivit så mycket trädgårdsbesök för min del i år, det har kommit annat i vägen men jag skall bättra mig nästa säsong, det är så trevligt och inspirerande!

Så på söndag blir det gräva av hemma hos mig! Tack Kia för besöket - och glöm nu inte att uppdatera din blogg :)

4 kommentarer:

 1. Vilken underbart vacker lönn! Det är ju typiskt att det ska ösregna när man har sett fram emot att vandra i en trädgård:( det fungerar visserligen ändå men det är ju alltid bra mycket trevligare om det i alla fall är uppehåll:) Skulle vara intressanta att se den trädgården, ser mycket fin och spännande ut:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Viken fin trädgård din kompis har
  så snyggt med mörkröda blad på träd och buskar
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder. Usel på namn ???? Där ligger nog jag i topp.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 4. Tack för besöket. Hoppas nu att dina nya lönnar klarar sig. Näverlönn och Tysklönn, fröplantor som jag plockat i Norrköping.
  Alltid lika roligt att se sin egen trädgård genom din kameralins.
  Bloggen får nog vila ett tag till.... Har tagit många bilder på trädgården och köksrenoveringen. Finns nu lagrat, men måste fixa till pixlarna först.
  Ha det gott , Kia.
  Kommer förbi med honung någon dag !

  SvaraRadera