fredag 31 augusti 2012

en sensommarkväll.....lustigt väder idag, torsdag, det spåddes regn och visst så regnade det på dagen, men precis när jag parkerat bilen hemma så började solen lysa! Det kallar jag tur :) så det blev en härlig stund i täppan idag med och jag fick med mig kamera och det blev lite bilder så jag kan komma ihåg hur det såg ut i år, näst sista dagen i augusti.

Rådjuren var och knaprade upp "Lyda Rose" knoppar tidigare i sommar, men som tur var så kom det nya knoppar och nu så blommar den så fint :)
en annan tacksam ros hos mig är"The fairy", lite taggig så den får oftast ha knopparna kvar, tror rådjuren sticker sig lite....
sömntuta.... en tacksam liten sommarblomma men jag missar nästan alltid den utslagna blomman, och jag tror den varit stängd hela dagen då det har regnat, kanske kan jag få en bild i morgon....under sockerärtorna (jodå, de både blommar och sätter skidor nu, kan nog äta ärtor tills frosten kommer), alltså vid sockerärtoras fötter har självsådda penseér börjat blomma! bara så där gulligt :)funderar på om det är någon mening med att spara dem? det ploppar upp någonstans att de kan övervintra... är det sant?jag har också funderat idag, på att det är lite sent med både det ena och andra hos mig, luktärtorna har precis börjat blomma, men jag gillar att de är lite sena, jag är ju inte hemma då det är högsommar, så jag tror nog att det är "min bästa tid nu".trädgården får vara ifred utan rens och röj och när jag kommer hem så bara jag sätter mig och har en skön stund, det känns mycket lugnare nu än i juli...... känner ni samma? eller är det jag som lyckats sänka ribban ;)

Ha det bäst ♥
8 kommentarer:

 1. Jag tar det också mycket lugnare vid den här tiden, känner inte för att rensa så mycket i rabatterna för nu är det nästan igenväxt med perenner:) Ska dock försöka att ta lite ogräs i helgen om vädret tillåter:) Underbara foton! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också, att trädgården får klara sig lite grand på egen hand nu! Men, det är klart, lite hjälp får den ibland när andan faller på! Sömntutan gör sig verkligen bra, trots att den är ihopslagen! Skall så den nästa år. En hel del penséer övervintrar! Men det är kanske de som frösått sig?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Fina bilder
  Jag är nog lite tvärt om under sommaren är det för varmt att rens mm
  nu därimot är det skönt att vara ute och jobba i trädgården
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 4. Den där färgen på Sömntutan gillar jag .Hoppas du kan fota den utslagen.MVH

  SvaraRadera
 5. Jag tycker the Fairy är så himla söt, har haft den två gånger men båda gångerna har den försvunnit efter ett par år. Kanske testar igen i framtiden. Funderar på att ta in en del blommor nu, såna jag har inne på vintern bla citrusträden som blir så frodiga och fina ute på sommaren.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Egentligen är det lugnt nu men idag ville sonen ha mig med till stan för han behövde nya byxor. SÅ klart man följer med så länge han vill. Efter ett par timmar i stan en fredag känner jag mig lite lätt uppskruvad. Får varva ner här hemma nu med makens pizza.

  Jag har också små självsådda minipenséer som blommar nu. De får stå.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Så fina sensommarblommor/bilder, jag njuter!

  Ha det gott! Kram Marie

  SvaraRadera