lördag 28 juli 2012

En okänd ros,jag vet inte vad den heter och jag minns inte var den kommer ifrån - någon som känner igen den och kan namnge den? Det är en rätt stor blomma, ca 15 cm,  2 "lager" med blomblad, bladen är vackert mörkt gröna.
Regnvåt ros...
den är jättefin! och det är första gången den blommar, den har varit en tanig planta väääääldigt länge, kommit i skymundan och jag tror att jag flyttade på den i fjol.

Spelar egentligen ingen roll vad den heter - bara den fortsätter blomma ♥9 kommentarer:

 1. Jättefin, ingen aning om namn men hoppas den fortsätter blomma! :) Min torparros Minette blommar för fullt sedan några veckor, tyvärr ruttnar knopparna om det regnar så nu idag förstörs många blommor...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fin är den, jag har tyvärr inget namn på den jag heller. Ha en härlig fortsättning på sommaren!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Gah vad den är vacker!! Jag blir lite irriterad över att jag inte vet vad det är... Får väl skylla på att jag inte har några röda rosor, jo okej då en gammal röd klättrare..
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. En röd ros. En vacker röd ros. En MYCKET vacker röd ros!

  Må gott!

  Veronica

  SvaraRadera
 5. Vacker ros!!!!!
  En liten gissning:
  Kan det vara en ros ur "Easy Elegance"-serien?
  Kan läsas mer om - och se bilder på- här:
  http://www.mamut.net/hortogreen/shop/

  SvaraRadera
 6. Tyvärr, jag är inte till hjälp. Men jag skrollar och myser mig vidare i din fina trädgård! :)

  SvaraRadera
 7. Hejsan Lotta!
  Kan inte hjälpa till med namnet men, vilken skönhet! Kanske tittar Katarina hit och vet...?
  Så nu är du hemma från sjön? Du hade nog 'tur med vädret'eller hur? /Anja

  SvaraRadera
 8. Hej Lotta! Vet du, jag tycker den liknar Gloire des Rosomanes, men jag har inget minne av att du fick ett sådant skott..? men å andra sidan är mitt minne inte särskilt långt.

  Hur som helst, Göoire des Rosomanes är klasblommig och nästan taggfri. Bilder på min finns här: http://rosenhill2.blogspot.se/search/label/Gloire%20des%20Rosomanes. - Färgåtergivningen är usel (gamla kameran). Rosen är rödare i verkligheten. Min planta har blivit misshandlad och flyttad flera gånger och har just nu blivit flyttad igen i ett försök att rädda den...

  Kram!

  Easy Elegance

  SvaraRadera