torsdag 28 juni 2012

Rosig torsdag


ännu en härligt trädgårdsdag! Var på trädgårdsträff hos Katarina och njutit av underbara rosor! ja jisses, blir alldeles förälskad i alla vackra rosor, och i hennes trädgård, som har en rejäl slänt - alltså mer än mig ;), men hennes är terrasserad och platåerna är som olika rumPsst.... David, vet du, du som rör dig på byggen, ett sådant där betongrör (dräneringsrör?) vill jag gärna ha, som Katarinas fågelbad på bild nedan, är byggt av.Kan man bli kär i rosenknoppar?

Gillar när det "rufsiga" blandas med modernt inslag, som trädgårdsstolen på platån, som bjuder in till att sitta en stund, lyssna på sommarprataren och plocka smultron :)

Vi fick en härlig och god lunch och satt i uterummet, när fönsterrutan var öppnad så var rosorna alldeles utanför, och hade inte fönstret varit där, hade de säkert slingrat sig in..... kan tro det är fint att sitta där om kvällen med öppna fönster och känna doften av alla rosor.Jag fick även denna gång (har hälsat på Katarina en gång förut) tiggt till mig lite rosskott/sticklingar och jag hoppas de tar sig - för vem vill inte ha samma rosor som Katarina har!

Tack för idag Katarina ♥♥♥


10 kommentarer:

 1. Vilka trevliga turer du gör!
  Jag har som vanligt svårt att få tummarna loss och ta mig för så värst mycket.
  Ogräs blev bortrensat i dag i alla fall. Alltid något. Känner dock ett behov av trädgårdsinspiration, att se andras, prata med andra...Får se vad jag ska göra åt det.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med trädgårdsträff. Så härliga bilder!
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Önskar så att jag varit med. Förra träffen hos Katarina finns fast i minnet. Särskilt 'Lyda Rose'
  Ha det gott i sommarsolen, äntligen är den här!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Verkar som om ni hade det underbart:) Synd att tiden inte räcker till, då hade jag varit där också:) Ser så underbart ut bland alla rosor och dofter:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta!
  Du uttrycker dig precis så som jag skulle ha sagt: - Vem vill inte ha Katarinas rosor? Och tänk så duktig hon är på att göra egna korsningar av dem också?
  Men 'Lyda Rose' är nog bland de finaste rosor ja sett! Kanske finns den någonstans - provar på Cedergrens!

  Visst hade vi det mysigt i den fina rosenträdgården? Och tack själv för trevligt sällskap!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Klart man kan bli kär i rosenknoppar :)
  Vi har visst ett sånt där betongrör i trädgården, lite olika vad jag använder det till men just nu har jag planterat en tobaksblomma i den. Fågelbad var ju ingen dum idé heller.

  Trevlig helg, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Klart man kan bli kär i en rosenknopp...tokkär :))
  Kul med rädgårdsträffar.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Tack själv, Lotta! Så trevligt att ses! - Just nu vräker det formligen ner här och jag sitter i uterummet - med stängda fönster - och lyssnar på skådespelet. Det är också mysigt!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Trevligt att varit på trädgårdsbesök. Var själv i en trädgård och tiggde till mig några skott//Britt

  SvaraRadera