fredag 6 april 2012

Om att komma rätt.....



japp, då var vi på plats i stugan vid havet, bästa platsen på jorden även om Mexico kommer på 8:de plats. Men det var en konstig start på dagen, jag har haft så svårt med tidsomställningen efter att vi kom hem, det var lättare att vända tiden i Mexico. Jag - och de andra - har antingen inte kunnat somna i tid eller vaknat mitt i natten och varit både hungriga och pigga. I går kväll höll vi oss vakna så länge vi kunde och jag vaknade idag först kl 10.00 !

Jag som tänkt mig att sitta i bilen till stugan vid den tiden..... och sedan kom inte Tiger in när jag ropade att det var frukostdags! Snabbfrukost, snabbdusch och ut och leta. Sofia har sagt att han är en trädklättrare så jag hade mina misstankar..... våra egna katter håller sig gärna på marken ;) Så vi tog en tur i kvarteret, ropade och "pussade" efter Tiger, gick upp i lilla skogen bakom huset och då hörde jag honom! Han jamar "manligt", ett mörkt men högt jamande så han går inte att missa.

Och där satt han, högt upp i en Tall! och ville inte komma ned. Tror det är hemska, svarta grannkatten som jagat upp honom i tallen. Det var bara att hämta stege och så klättrade Johannas David upp och fick ned honom. Sofia: det var den högsta tallen uppe i skogen! Tiger var rädd och svår att få tag i men till slut så fick David tag i honom. Suck........ gissar att det inte var sista gången....... så det är lika bra att låta stegen vara framme :) Väl hemma så tvättade han sig, åt lite och såg inte alls tagen ut! La sig att sova på sängen med de andra katterna...... tror han lurade oss lite :)

Så det tog lite tid innan vi var klara för avfärd till stugan. Lite tråkigt att Johanna är kvar hemma i stan men någon skall väl se till att det är välstädat på infektionskliniken under påskhelgen, det blir bra ob-tillägg i alla fall Johanna :)



Vi passerade ett snöblaskoväder i Uddevalla och när vi kom fram till stugan så började det klarna upp och just nu lyser solen på oss! Så skönt det är att komma hit...... en lisa för själen. Efter uppstart av värme, tänt brasa, packat upp, så tog maken fiskespöt och gick för att pröva fiskelyckan. Jag gick till skogen och hittade lite ris och påskpyntade lite snabbt. Såg på en blogg ett jättefint, enkelt påskpyssel: bind ihop lite ris till en bukett, pynta med fjädrar och häng på ytterdörren - jättefint blev det! Jag gillar det enkla pysslet. Ett risk fick komma i kruka på köksbordet och så var pyntandet klart!

Nu sitter jag vid datorn och lägger upp alla bilder på "webhotellet" Flickr, datorn har börjat krångla så det är lika bra att spara upp bilderna där, gissar att datorn snart går och lägger sig för gott. 

Jag gick ett sms från Sofia där hon meddelade att hon var framme i Tokyo, resan hade gått bra och hon missade inget flyg och tappade inga biljetter, transfern fungerade och hon blev väl mottagen av värdfamiljen som är så snälla och vänliga. Skönt att veta :) nu kan jag slappna av, det är alltid lite oro i mammahjärtat när någon av döttrarna är ute och reser, vilket de gärna gör, vilket är roligt för dem men lite pirrigt för mig :)

Det kommer bli lite mer "skrivet och rapporterat" i bloggen ett tag framöver men Sofia vill gärna läsa om vad vi har för oss och vilka upptåg hennes Tiger hittar på :) Tänkte idag att det är skönt med mobiler och datorer, så "enkelt" sätt att kommunicera, både blogg, facebook och skype håller oss "update", för inte mindre än 20 år sedan var det handskrivna brev och telefonsamtal som gällde.

Nä, nu skall jag ta på mig varma jackan, ta med kameran och se vart maken tog vägen, hoppas ni alla har det bra!

♥♥♥




10 kommentarer:

  1. Förstår att det är lite pirrigt med barn på vift. Och håller även med om det där med datorer och internet. Snacka om skillnad när det gäller att hålla kontakten.
    Har precis ätit lamm, ugnspotatis, sallad och sitter nu med ett glas rött, en bra inledning på påsken.
    Så, Glad Påsk!

    SvaraRadera
  2. Tur att ni fick ner Tiger igen. Inte så kul om han fått fira påsk där uppe i tallen.

    Skönt att Sofia kommit fram och visst är det så att resan nog är den största oron.
    Jag tänker ibland på när jag var i England som 15-åring. I tre veckor var jag där och på söndagarna fick vi ringa hem. Ett sådant samtal som mottagaren fick betala. Inga sms eller mail eller annat där inte. Nya tekniken är bra för oroliga (eller vi kan nog gärna kallas kärleksfulla och omtänksamma) föräldrar!

    Ha nu en fin påskhelg i härliga stugan!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter skönt med en tur till stugan. Vi ska göra ett försök och göra en tur till Frösa över natten imorgon för första gången den här säsongen. det lär bli kyligt men det ska bli skönt att andas havsluft!
    Det där med döttrar på vift känner man ju igen. Har min stora i Alperna och på Autobahn imorgon. Den lilla kom hem nyss från en tripp i Baskien och några nätter i Moseldalen helt ensam.Nya median hjälper men ibland kan det vara jobbigare om man inte hör av dom och man inte når dom.Tror direkt att något har hänt!
    ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  4. Vad härligt ni har det där i stugan! Låter supermysigt när du skriver. Detta är första påsken på länge som vi inte är på landet i Heestrand. Men lite sol och värme i Marina har varit helt underbart! Vi behövde komma bort och ladda batterierna lite.
    Han är en liten busig kille Tiger:).
    Ha en skön helg vid havet.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Härligt att ha ett sånt där lungt och fridfullt ställe att dra sig tillbaka till! Det behövs verkligen! (och då tänker jag på stugan, inte på tiger i tallen ;)
    Jag håller på att ställa iordning en sån stuga till mig, den lilla stugan i växthusträdgården. Flyttar snart dit...!! :) Behöver avkoppling och lugn och det finner jag där i stugan, trots att den ligger mitt i samhället. Intressant känsla! Och dottern säger saker som gör att jag förstår att hon känner detsamma! Skönt!
    Ja,ja, tänkte bara kika in och önska er en fin och lugn påskhelg! Kram!

    SvaraRadera
  6. Glad påsk önskar jag er med där ute i någon stuga på västkusten :-D

    SvaraRadera
  7. Ha en skön Påskhelg i stugan
    maggan

    SvaraRadera
  8. Ojojoj, vad jobbigt det verkar med tidsomställningen:( sedan Tiger på äventyr, vilken tur det finns stegar i alla fall:) Låter som om ni kan får en härlig helg nu i stugan och hoppas att maken fixade lite kvällsmat:)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  9. Stackars lilla Tiger...hoppas han inte skrämmer upp dig igen. Som tur är har jag aldrig upplevt sånt där...peppar, peppar... Önskar dig en skön och avkopplande helg i stugan.
    Kram/Randi

    SvaraRadera
  10. Stackars Tiger...sitta uppjagad i ett träd kan inte var lätt.
    Ha en underbar påsk!!

    SvaraRadera