söndag 8 januari 2012

Vid havetVi åker från en grå stad till ett krispigt hav och möts av ett härligt ljus!Först lämnade vi av lilla Tiger hos Sofia i Strömstad och jag hade glömt hur katter ogillar att åka bil....... visst vet jag att de lätt blir åksjuka men att de orkar jama så länge! Finns det åksjukepiller för katter?

En strandpromenad är ett måste och vi såg att stormarna varit kraftiga och vattnet högt - strandlinjen var liksom utsuddad, men vår brygga låg kvar och vi andades ut.
Så fort isen lägger sig, ett dygns kyla och det är redan ett tunt istäcke i viken. Det är magiskt tyst på vår strandpromenad....... fåglarnas läten hörs tydligt i tystnaden, isen knakar och vi  viskar när vi förtjust hittar strandfynd, maken hittar öppet vatten och svingar sitt flugfiskespö - en ensam havsöring finner sitt öde......
Inomhus brinner brasan i spisen och huset är så där mysigt kallt på golvet så både sockar och tofflor får användas, Johanna sträckläser en bok och jag försvinner in bland räta och aviga maskor.
Vi älskar vår stuga vid havet ♥14 kommentarer:

 1. Så vackra bilder.Kan nästan höra isen prata med er.Det brukar knäppa och ibland så klirrar det lite sprött.Kan förstå att ni gillar er stuga.Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Det förstår jag att ni gör. Havet och Bohuslän är underbart!

  Har hört att man ge katter ngt innan man åker bil för att lugna dem. Tror det heter feromoner.

  SvaraRadera
 3. Så underbart rofyllt och vackert! Älskar havet. Det låter som om ni har det hur mysigt som helst.
  Här står fotbollscuper med sonen på schemat de kommande helgerna, men sedan så kanske det blir av att vi åker upp till landet. Längtan börjar blir stor.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så rogivande och lugnt det låter!
  En fin uppladdning inför en ny arbetsvecka...

  Här laddar vi upp med bakning, tvättstuga och städning, kan vara rogivande det med.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Underbart, du beskriver mysighetskänslan perfekt:) Fantastiskt vackra stämningsfoton! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Jag undrar om det är så att man tycker mer om andras bilder än sina egna? Är man som människa allmänt självkritisk eller är det olika? Underbara bilder har du som vanligt i alla fall.

  Låter som att ni haft en underbar helg, du och Johanna.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vackert, det är så fint hela året,
  lycka är att bo på en ö ;)
  Ha en bra dag, kram

  SvaraRadera
 8. Förstår att du älskar denna plats. Låter som perfekt avkoppling för er alla, flugfiske, läsning och stickning. Fina bilder tar du också.

  SvaraRadera
 9. Så vackert, man bara njuter!

  Önskar er en fin söndag! Kram Marie
  PS. Ni kan prova Feliway för katter, det är lugnande och det funkar på våra två små.

  SvaraRadera
 10. Så himla härligt det låter och du skriver så fint så man riktigt känner mysighetskänslan som kommer över mig! Förstår att ni älskar detta ställe, havet är så vackert även denna tid på året och vilken lycka för er att man kan stanna kvar och ha det riktigt gott o avslappnande o slippa stadens brus en stund. Vi var ute förra veckan och satt å fikade på bryggan i Smögen.. två ställen är öppna och man känner vad udda man är denna tiden men väldigt välkomna =).

  SvaraRadera
 11. Kram och hejdå skulle jag ju skriva oxå.. kramis!

  SvaraRadera
 12. Oj, vilka vackra bilder. Vill också ha en stuga vid havet!

  Kram

  SvaraRadera