söndag 4 september 2011

Sista seglingen? Lat 57.573°, Long 11.784 °

Till slut bestämde vi oss för en segeltur och målet var Läsö, Danmark men vi kom bara till Vinga, där vi vände söderut för sjön var hög och vågorna följde inte vinden, vilket kändes lite tröttande när vi tänkte efter att vi skulle ha det så i minst 5 timmar. Saken är ju den att jag blir sjösjuk när det går för hög sjö och jag hade inte preparerat mig med tabletter.

Vi styrde kosan till Vrångö och det är inte fy skam det heller!


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

Det var verkligen en härlig helg - massor av frisk luft, sol, salta stänk och avkoppling. För precis ett år sedan var vi på Marstrand, samma väder! även då var det vår sista segling för säsongen - fast man skall aldrig, säga aldrig..... :)


11 kommentarer:

 1. Åh.. så härligt det ser ut,jag längtar ut till havet när jag ser dina fina bilder. Klokt att ni vände det ska ju vara njutbart också inte bara slit på sjön. Vi valde att vara hemma denna helg, faktiskt den första på jättelänge, tror inte vi varit hemma sen juli på helgen så du fårstår hur det står till i min trädgård så den har fått sig ett rejäl omgång idag men mycket återstår. Men vi har allt njutit oxå, jag hoppas på att ni får någon mer helg med båten för det vore ju skönt eller hur jag hoppas i alla fall på det men snart är det ju dax att ta upp båten för säsongen så det drar liksom ihop sig. Ha det bäst.. kram/Monica

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt vackra bilder, Lotta!

  Ha en fin vecka!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder, inser att jag är alldeles för dålig på våra fina västkustöar:( Vrångö borde jag besöka å det snaraste det ser väldigt trevligt och mysigt ut:)) Trevligt att ni kom ut med båten i alla fall även om det inte blev så långt som till Läsö:) Huvudsaken är ju ATT ni kom ut på sjön;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vad härligt ni verkar haft det. Även om det blev ändrade planer. Måste vara en underbar känsla att segla. Förhoppningsvis blir det kanske fler turer för er också. Hoppas på en varm och skön september. Känns som att vi behöver det när augusti blev som den blev.

  Ha det gott!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Varför åka till Danmark, när vi har det så fint. Ser att hummer fisket börjar närma sig, tinorna redo.
  Även jag blir sjösjuk, så det är tur att jag får följa er resa, med underbara bilder.

  SvaraRadera
 6. Än har jag inte köpt mig någon segelbåt, men det kommer. Har funderat på hur jag ska få ihop mitt trädgårdsintresse med ett seglingsintresse dock, eftersom man helst segler på sommaren, och trädgården också vill skötas då. men så hittade jag dej, som är ett levande exempel på att båda går! Jag återkommer till din blogg för inspiration! // Anna

  SvaraRadera
 7. Underbara skärgårdsbilder! Tack för att du delar med dig :)

  Ha en fin vecka, kram Marie

  SvaraRadera
 8. Vad härligt det ser ut! Vrångö är mysigt. Jag blir sjösjuk så fort det inte är spegelblankt så det blir ingen segling för mig, men jag kan ju titta på dina bilder istället! :-)

  Kram

  SvaraRadera