lördag 24 september 2011

Blått är havet

.

Tack snälla, söta NI för kommentarerna jag får ♥  Ni är så vänliga och uppmuntrande när ni skriver en hälsning här hos mig - jag blir så glad :) Ibland när tröttheten tar tag i mig och jag skriverav mig i bloggen, så möts jag av massor av vänliga ord - det gör mig så glad :)

Ett kuddfodral är nu färdig och när jag är klar med monteringen, skall jag visa er - den blev riktigt fin! Kuddfodral nr 2 är på G, tror faktiskt jag har garn för tre kuddfodral! *mera loppis vill jag gå på*

Helgen var vi ju vid stugan och första dagen var det blåsigt men inte kallt. Lördagen vaknade vi till ett spegelblankt hav och massor av sol - kan nästan inte beskriva känslan hur det är att tidig morgon, ta kaffekoppen och gå ut på berget - i nattkläder, tofflor och fleccetröja - sätta sig på berget och se ut över havet - det är alldeles tyst med undantag av måsarna och en å annan skarv som landar i vattnet - och jag överdriver inte när jag berättar att jag kan höra plasket när skarven landar ute vid lilla skäret......... de lät lite extra mycket och det var nog lite kallt i vattnet när de landade ;)

Vilken lisa för själen det är! Johanna kom också smygande ut och vi satt där på berget och njöt :) Än en gång tacksamma för vår stuga vid havet ♥


Efter frukost tog vi en strandpromenad med våra kameror. Det är extra roligt att ta en fotorunda med Johanna, vi ser på fotoobjekten med olika ögon - hon visade mig vad hon såg och tvärtom :)

Johanna i bakgrunden

Hon hittade en mussla som var fylld med vatten och solen reflekterade i musslans vattenspegel - jag såg det men fick inte riktigt till det med kameran - måste se hur Johannas bilder blev :)

Blått får bli dagens färg - havet är så otroligt blått om hösten - och tidig vår - innan havets växtlighet ger det en grönaktig färg. Vassen börjar anta en brunaktig kulört och den låga solen skapar härliga skuggspel.Vi har än så länge inte drabbats av oljeutsläppet och hörde på nyheterna att hummerfiskepremiären den 27:de ligger risigt till - tråkigt med tanke på att många ortsbor livnär sig på fisket. Riktigt hemskt är det att vår vackra kust och fågelliv återigen drabbats av oljeutsläpp! Minns hur det var förra gången - många år efteråt kunde man se spår av oljan och ofta trampade man i kletig sörja - hur man än försöker så går det inte att sanera överallt.Efter dagens fototur så inser jag att jag den sista tiden fotat alldeles för lite! Det finns massor av motiv bara man tar sig tid att titta efter dem, gärna krypa ned på marknivå. Men trädgårdssäsongen är över och det bler mer tid för kameran - bara vi får sol :) Nu ser jag fram emot en skön söndag hemma i stan - lite trädgård och mycket kamera :)
7 kommentarer:

 1. Vilka fantastiskt vackra bilder! Får mig att längta extra mycket till havet. Färgerna är så klara vid havet på nåt sätt...

  Ja det är sorgligt med oljeutsläppet, att vi aldrig lär oss (även om det var en olycka denna gång)...

  Ha en skön söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bortsett från oljan gläds jag med dej och de upplevlser du delar med dej av! Vackert att se på och att läsa om!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder. Förstår att ni njuter av er stuga...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Förfärligt med oljan....
  Men oj så fina bilder. Att fotografera är väldigt kul och man borde ha kameran med sig i vardagen oftare...för det finns ofta saker man ser som man skulle kunna....om inte kameran låg hemma....
  Ha det bra )

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder!
  Det låter underbart att gå ut sådär på morgonen. Jag gjorde det här hemma i trädgården idag och det är skönt det också. Lugnt!

  Hoppas du har fått den vila och den energi du behöver för en ny vecka nu.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbart vackra bilder från havet! :) Kul att ha någon att fota med och inspireras av. Bilden med musselskalet blev verkligen fin. Det är så ledsamt med oljeutsläppet, gör mig riktigt arg faktiskt. :(

  Kudden ser fantastisk ut, ska bli kul att se den monterad och klar. Min mamma stickade mig en kudde fjol men den väntar ännu på att monteras. Nu blev jag inspirerad till att få den klar!

  Kram Karin

  SvaraRadera