torsdag 7 juli 2011

Rensar och röjer

Med värme och välkommet regn, så växer allt allt i täppan ifrån mig - jag börjar på ena sidan, klipper bort överblommat och rensar upp, går vidare till nästa del och när jag är klar - är det dags att börja om igen :)

Men mitt i röjet hittar hittar jag smultron som jag stoppar i munnen.......... ni vet...   :)

Om jag inte har marktäckare så tar Kirskålen över totalt. Har jag ork och tid om våren, tar jag tag i grepen och gör storröj men efter ett tag är de tillbaks. Den enda Kirskål jag gillar är den variegerande, den pryder sin plats i skuggan och är inte lika invasiv. Här är kryper den upp emellan Hostans stora, gröna blad:


Konstigt - att man inte gillar den grönbladiga lika mycket som den variegerade ;)


Nu läggs tiden på att njuta av det härliga vädret, ute så mycket det går varje kväll innan det är dags för kudden :)

10 kommentarer:

 1. Otroligt nog så har jag ingen Kirskål trots att det finns det mesta av alla andra arter av ogräs!
  Skulle behöva gräva upp stora delar pga kvickrot. Det blir en plät itaget!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Låter nästan som om jag skrivit det. Ja, inte om kirskålen men det där med att gå runt och klippa och rensa och sen börja om när man gått varvet klart och däremellan hittar man ett smultron eller annat gott. Härligt!

  Jag har så klart annat ogräs, inte är här ogräsfritt, nej nej.

  Har suttit ute länge ikväll och det var så härligt.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja , jag har inte vågat mig på den varigerade kirskålen:) här räcker det med den gröna, den finns där mellan bladen på daggkåpan, sticker upp bland dagliljorna och annan växtlighet i rabatterna men det är inte förrän den börjar att blomma som jag ser att det är kirskål och då rycker jag bort den:)) Värmen är härlig men tröttande så nu blir det kudden för min del:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Heldag i rabatterna tar på krafterna, men ogräs vill man ju ta bort...I alla fall lite ☺ Må så gott i sommarvärmen
  Tjingeling

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta! Jag sitter ute i den mörka natten med tända ljus, tillsammans med datorn och myser. "Tar igen" olästa inlägg som staplats på hög och nu gett mig en lång härlig stund av inspiration! Riktigt kul att läsa en blogg så, många inlägg ett svep... Stor kram till dig! /Marie

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta!
  Den variegerade är förstås jättefin, men kirsens blommor är fina oavsett färgen på bladen.
  Jag har (än så länge!)turen att dessa å ställen där man kan köra bara ned dem med gräsklipparen! /Anja

  SvaraRadera
 7. Åh, vad jag känner igen mej i det där med ogräsrensandet! Fast just nu är här så varmt att jag måste låta det vara.
  Först på tur står sparrislandet- det håller på att invaderas av hallon! Kanske idag? Eller imorgon?
  Vi har en oskriven regel här på kollo, ingen Kirskål alls! Så så fort de anas rycks de upp och faktum är att det är först i år jag har dem i min trädgård.

  Ha en bra fredag Lotta!

  Kramar

  SvaraRadera
 8. en trädgård håller en alltid sysselsatt, så är d. men d är tur man väljer själv när man vill hålla på. min energi och lust är oxå som störst på våren - sen blir d bara lite småplock för att ta det värsta. jag vill inte ha en massa småkrukor som måste passas å vattnas ständigt å jämt.men idag ska jag nog sätta spridaren i perennlandet iaf, kommer nog inte så mycket regn som d säger.
  trevlig helg

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  Den rackarn har jag aldrig haft i mina trädgårdar, och hoppas jag slipper för den verkar rå på allt. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 10. Jag känner igen mig, i år är mitt köksland helt igenvuxet. Finns ingen tid till ogräsrensning i år så det får bli nästa. Men det är härligt med värmen! Och med smultron - visste du att det var Linnes favorit? Han åt den mot gikt...

  Kram

  SvaraRadera