måndag 2 maj 2011

Miniväxthus

.

Till Marie med bloggen Hem och harmoni  :)

Inte behöver man har ett stort växthus för att odla tomater, det räcker med några gamla fönster, det tycker Mandelmanns i alla fall!Trädgårdsresa till Österlen 2010 bild tagen av mig      klickbild

Begagnade fönster finns att få tag på till en billig peng på typ "återbruket" och så är det bara att ställa dem som man vill, som ett litet tomatskåp eller luta fönstret mot en vägg och ställa tomatplantan bakom/under fönstret.

Är man händig så kan man bygga ett större tomatskåp - här tar jag mig friheten att länka till en bloggvän Vella, där hon tipsar om ritning och en trevlig bok om div trädgårdsprojekt ( hallå Vella - har du slutat att blogga?)

Innan jag blev med mitt lilla vinkast/växthus, funderade jag mycket på ett tomatskåp - tycker det är så fint! Men maken som var den som skulle få bygga det (jag kan inte hantera hammare och spik), kom "lindrigt" undan och gav mig istället lilla vinkastet i födelsedagspresent för två år sedan ♥

Lycka till Marie  :)

.

11 kommentarer:

 1. Jag gillar Mandelmanns avslappnade stil. Och återbruk... härliga cozy bilder idag.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Funderar skarpt på att skaffa ett tomatskåp. Min bror som bor på landet har gamla fönster i ladugården. Kanske ska be att få några innan för att ställa upp så som Mandelmanns tills jag orkar bygga ett eget.

  SvaraRadera
 3. Gamla fönster är bra till mycket.Mitt första växthus byggdes av gamla fönster som våra snälla grannar skulle kasta.Har tyvärr ingen bild på det .

  SvaraRadera
 4. Hej, hej Lotta!
  Gamla fönster i all ära - de är himla fina, men att de skulle vara billiga är ju inte sant! Återbruket tar hur mycket som helst för dem. Numera är det svårt att fynda något roligt alls - vartenda loppisvärd vet att ta betalt för lite roligare prylar - ibland in absurdum.
  Men visst är det fint. Hade jag haft råd skulle jag göra ett litet lök-och pelargonhus av gamla fönster. Att köpa ett litet växthus - typ 3 kvm för ca 3000 spänn är billigare än att skaffa gamla fönster (om man inte alltså känner någon privat som kan tänkas att sälja till en....)

  Jag som trodde att du hade 'övergivit' mig. Det va riktigt mysigt att få kommentar från dig!/Anja

  SvaraRadera
 5. Finns hur mycket snyggt som helst som man kan göra av begagnat bara man har fantasi;)) Ha det got/Monne

  SvaraRadera
 6. SUPERTACK snälla Lotta!
  Vad glad jag blir och vilken härlig inspiration!

  Nu får jag bege mig på jakt ett några fönster och sen blir det tomater... du får komma och smaka när dom är klara ;)

  Ha en underbar kväll och tack än en gång!
  Kram marie

  SvaraRadera
 7. Gamla fönster är klart en bra-ha-grej:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Gamla fönster och andra begagnade prylar som man kan ha användninging av i trädgården är toppen. Man får många härliga ideér då man besöker bloggar :=)
  Önskar dig en härlig vecka!

  SvaraRadera
 9. Vilket bra tips. Lägger den i inspirationsboxen. Önskar dig en härlig vecka

  SvaraRadera
 10. Gamla fönster kan man ha till mycket!;-) (Vi byggde ju ett vägga-växthus av så´na....) Mandelmanns gör allt extra mysigt! Vil snart dit igen!!

  SvaraRadera
 11. Ja jag är väldigt sugen på ett växthus av gamla fönster, men precis som Anja säger så är de inte så billiga längre... Man får hoppas att nån man känner ska byta fönster eller att man hittar billigt på Blocket!

  Jag var ju också hos Mandelmanns förra året, de har det så fint!! Vill återvända till Österlen en vår, det var jättefint på hösten också men tänk när äppelträden blommar...

  Kram!

  SvaraRadera