fredag 13 maj 2011

Fredag - bästa dagen på veckan?

Klart att fredag är bästa dagen på hela veckan! Kommer hem med fredagskänsla i kroppen (inga måsten utan kan göra vad jag vill) och två lediga dagar framför mig :) Tar en runda i trädgården och ser en härlig vy vid entrerabatten:


Bästa blomningen hitill, har haft den i 3 år men den har varit lite grinig - eller omogen? - men nu är den vacker - Alpklematis (om jag inte minns fel för lappen är borta för länge sedan....)


Trodde faktiskt att det skulle regna i kväll, det såg så ut på prognosen men jag har varit ute i ett par timmar, påtat lite, sått sallad och rädisor, grävt ned de lökar av Snödroppe och Pärlhyacinter jag haft i lilla växthuset. Det blåste på en del så det var inte så varmt som tidigare i veckan. Nu vill jag ha regn i natt så jag kan fortsätta med plantering.

Önskar er alla en skön fredagskväll :)


13 kommentarer:

 1. Jag önskar mig också lite regn faktiskt. Här är mycket torrt och jag behöver baka bröd.

  Ha en härlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hos mig har det kommit några rejäla skurar idag...men egentligen skulle det behöva egna ett par dagar eller ännu hellre nätter ;)
  SÖt klematis...jag gillar småblommiga...
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar clematis :) Har den redan kommit så långt? Ha en skön helg Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Hej, hej Lotta!

  Det är samma här - kommer vääääldigt sällan ihåg namn på klematis - bl.a.;))))! Och, vad gör det! de blommar så fint ändå!
  Ang. mitt berg: Tänk om jag fick visa dig mitt berg före den 13? Den är faktiskt det finaste jag har - även om jag säger det själv;)!/Anja

  SvaraRadera
 5. Så fin den är, din klematis!
  Har tre olika i koloniträdgården som jag inte alls vet namnen på, men det gör inget, jag njuter av dem i alla fall1

  Skulle vilja ha en vitblommande också, en som får växa upp i det gamla trötta äppelträdet...

  Bli nog så!

  Håller tummarna för lite regn!

  Lena

  SvaraRadera
 6. Dinklematis är underbart fin....så härlig blå färg. Hoppas du får en härlig trädgårdshelg. kram Helén

  SvaraRadera
 7. vilken fin färg den har din clematis.
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 8. gorgous vine and purple flower.

  SvaraRadera
 9. Åh vilken underbar alpklematis! Fantastiskt fin och så kul med klematis som blommar nu. Jag har ett par frösådda varianter. Ska se om de också blommar nu.

  Ang smultronet nedan så är det faktiskt en jordgubbsplana! :D

  Ha en underbar helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Inte en droppe här heller...det blåser kyligt så det kunde lika gärna passat på att regna...
  vilken fantastiskt blå färg den har din alpklematis...nästan Bergvallmoblå!!!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 11. Här har det kommit för dåligt med regn, så jag är tvungen att ut att vattna i kväll//Britt

  SvaraRadera
 12. Men himmel så vacker den är, din alpklematis! Jättefina bilder!
  Kramar!

  SvaraRadera
 13. Jättevacker lotta.. o blir avis på att den kommit så långt.. min är sorgligt liten än har tydligen tagit stryk i vinter, den brukar bli så himla stor varje säsong och så klipper jag ner den rejält varje vår, ja ja den kommer i alla fall men din är fantastiskt stor o fin redan..härligt =. Fredagskänsla är en härlig känsla.. en hel helg till lediga aktiviteter.. hmm.. Morgonen gick bra och det var så trevligt så, nästan direkt efter åkte vi till Ville.. o då började det regna.. såg att du gillade det men inte jag just nu, när vi nu åkte iväg så vill jag ha fint väder, å så glömde vi dekodern hemma så det blir ingen melodifestival.. urk säger jag det hade jag sett fram emot. Men det är sånt som händer så det är väl bara o gilla läget liksom.. =).. ha en härlig kväll, kram/monica

  SvaraRadera